Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати виноград?

Як зберігати виноград?

19-11-2016, 08:55
966
Як зберігати виноград?
Виноград, безумовно, можна переробити, приготувавши з нього смачний сік , компот або варення . Але набагато корисніше вживати ягоди у свіжому вигляді, тому доцільніше постаратися зберегти зрізані грона свіжими як можна довше, тим більше що зробити це абсолютно нескладно.
Далі ми розповімо, як правильно і де краще зберігати виноград будинку, і розкриємо секрети і тонкощі, які допоможуть вам насолоджуватися свіжим смаком та ароматом улюблених ягід тривалий час.
В умовах міської квартири нічого не залишається, як помістити виноградні грона в холодильник.

Як зберігати зрізані грона винограду в холодильнику?


Якщо ви плануєте зберігати виноград більше трьох діб, не рекомендується його мити перед приміщенням в холодильне відділення. На поверхні ягід присутній природний восковий наліт, що запобігає швидку псування ягід і який потрібно максимально берегти і змивати тільки перед вживанням винограду. Зрізані грона необхідно переглянути і позбутися від зіпсованих і таких примірників. Виноградні ягоди для зберігання повинні бути чистими, без пошкоджень і абсолютно сухими.
Не рекомендується розташовувати грона винограду в холодильнику по сусідству з сильно пахучими продуктами. Це може значно зіпсувати смак улюбленого ласощі, так як ягоди мають властивість поглинати запахи.

Як зберігати виноград в погребі – заготівля на зиму


При наявності погреби виноград успішно можна зберегти свіжим до весни. Головне вибрати для цього пізні, не вибагливі сорту і знати деякі тонкощі їх зберігання. Грона винограду можна просто розкласти на полицях з липовими, тополиными тирсою або соломою, так і пересипати їх тими ж тирсою в просторих ящиках. Обов'язково перед заготівлею оглядаємо кожну ягідку і позбавляємося від поганих і підозрілих екземплярів. Якщо є така можливість, то можна грона просто підвісити на жердинах.
Перш ніж використовувати льох в якості сховища для винограду його стіни необхідно попередньо побілити розчином вапна, добре просушити, після чого окур сірої і провітрити. Температура в підвалі при зберіганні винограду не повинна перевищувати шести градусів зі знаком плюс. Необхідно також звести до мінімуму ризик підвищеної вологості в приміщенні. Для цього в одному з кутів необхідно розташувати ємність з сухим деревним вугіллям або негашеним вапном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що можна зробити з винограду?
Що можна зробити з винограду?
Якщо видався достатній урожай винограду, не поспішайте пускати все на виготовлення вина. Спробуйте зробити смачний компот або сік, використовуючи
Консервований виноград на зиму
Консервований виноград на зиму
Консервувати виноград можна кількома способами. Відомо, що з ягід роблять чудового смаку варення або незвичайну солону закуску, яка сильно нагадує
Варення з винограду з кісточками на зиму
Варення з винограду з кісточками на зиму
Виноградне варення – не найтиповіше ласощі, яке можна знайти серед батареї заготовок в коморі. Крім приголомшливого смаку, багатогранного аромату і
Варення з винограду на зиму
Варення з винограду на зиму
Восени, коли виноградна пора досягає свого піку, а ягоди стають максимально солодкими, саме час задуматися про заготівлю домашньої консервації з них.
Маринований виноград
Маринований виноград
Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?
Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.