» » Як зберігати виноград?

Як зберігати виноград?

Як зберігати виноград?
Виноград, безумовно, можна переробити, приготувавши з нього смачний сік , компот або варення . Але набагато корисніше вживати ягоди у свіжому вигляді, тому доцільніше постаратися зберегти зрізані грона свіжими як можна довше, тим більше що зробити це абсолютно нескладно.
Далі ми розповімо, як правильно і де краще зберігати виноград будинку, і розкриємо секрети і тонкощі, які допоможуть вам насолоджуватися свіжим смаком та ароматом улюблених ягід тривалий час.
В умовах міської квартири нічого не залишається, як помістити виноградні грона в холодильник.

Як зберігати зрізані грона винограду в холодильнику?


Якщо ви плануєте зберігати виноград більше трьох діб, не рекомендується його мити перед приміщенням в холодильне відділення. На поверхні ягід присутній природний восковий наліт, що запобігає швидку псування ягід і який потрібно максимально берегти і змивати тільки перед вживанням винограду. Зрізані грона необхідно переглянути і позбутися від зіпсованих і таких примірників. Виноградні ягоди для зберігання повинні бути чистими, без пошкоджень і абсолютно сухими.
Не рекомендується розташовувати грона винограду в холодильнику по сусідству з сильно пахучими продуктами. Це може значно зіпсувати смак улюбленого ласощі, так як ягоди мають властивість поглинати запахи.

Як зберігати виноград в погребі – заготівля на зиму


При наявності погреби виноград успішно можна зберегти свіжим до весни. Головне вибрати для цього пізні, не вибагливі сорту і знати деякі тонкощі їх зберігання. Грона винограду можна просто розкласти на полицях з липовими, тополиными тирсою або соломою, так і пересипати їх тими ж тирсою в просторих ящиках. Обов'язково перед заготівлею оглядаємо кожну ягідку і позбавляємося від поганих і підозрілих екземплярів. Якщо є така можливість, то можна грона просто підвісити на жердинах.
Перш ніж використовувати льох в якості сховища для винограду його стіни необхідно попередньо побілити розчином вапна, добре просушити, після чого окур сірої і провітрити. Температура в підвалі при зберіганні винограду не повинна перевищувати шести градусів зі знаком плюс. Необхідно також звести до мінімуму ризик підвищеної вологості в приміщенні. Для цього в одному з кутів необхідно розташувати ємність з сухим деревним вугіллям або негашеним вапном.
Додав: admin | 19-11-2016, 08:55
Переглядів: 64