Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з винограду з кісточками на зиму

Варення з винограду з кісточками на зиму

18-11-2016, 21:09
440
Варення з винограду з кісточками на зиму
Безсумнівний плюс на користь виноградного варення це те, що в хід можна пускати товстошкірі і кислуваті ягоди, які не дуже приємно їсти в свіжому вигляді. Нижче ми розповімо про варіаціях рецептів варення з винограду з кісточками на зиму.

Рецепт варення з зеленого винограду з кісточками


Як і багато інші ягоди, виноград відмінно поєднується з широким розмаїттям ароматних спецій. В даному випадку ми будемо використовувати готовий мікс з кориці, мускатного горіха і гвоздики.
Інгредієнти:

  • виноград – 12 кг;

  • вода – 95 мл;

  • мікс прянощів (кориця, гвоздика, мускат) – 1 ст. ложка;

  • цукор – 11 кг


  • Приготування
    Так як поверхня винограду кишить дикими дріжджами, то перед тим, як зварити варення з винограду з кісточками, ягоди слід дуже ретельно промити, щоб уникнути вибуху банок під час зберігання. Промитий виноград залийте водою, додайте прянощі і додайте посуд на середньому вогні. Проваріть виноград протягом 10 хвилин, поки ягоди не почнуть лопатися і не випустять частину свого соку. Тепер всипте цукор і дочекайтеся його розчинення кристалів. Збільшивши вогонь і постійно помішуючи, дочекайтеся, поки сироп в посуді придбає консистенцію рідкого меду. Розподіліть варення з попередньо простерилизованным банкам і тут же загорніть стерильними кришками.

    Варення з білого винограду з кісточками


    Для того, щоб варення вийшло густіше і нагадувало джем, його необхідно виварювати протягом тривалого часу. Такий спосіб приготування допомагає пектину вийти з ягідних кісточок і шкірки, але при цьому втрачається цілісність ягід. Загустити варення і скоротити час варіння допоможе желатин.
    Інгредієнти:

  • виноградний сік – 180 мл;

  • виноград – 630 г;

  • желатин – 15 г;

  • цукор – 165 г;

  • лимонний сік – 15 мл


  • Приготування
    Ретельно промиті ягоди винограду обсушіть, і пересипте в емальований посуд, в якій буде проходити приготування. Розмістіть посуд на середньому вогні. Желатин попередньо залийте виноградним соком і залиште розбухнути. Всипте до винограду цукор, влийте сік лимона і залиште цукрові кристали до повного розчинення. Додайте желатиновий розчин до ягід і залиште варення варитися до загущення сиропу. Далі швидко розподіліть заготовку в чистих банках, накрийте, стерилізуйте і приступайте до закатці.

    Варення із чорного винограду з кісточками – рецепт


    Додати смаку виноградного варення багатогранності та різноманітності можна з допомогою келиха вина. В залежності від солодощі винограду і ваших особистих переваг вино може бути як сухим, так і напівсолодким, або і зовсім десертним.
    Інгредієнти:

  • чорний виноград (ізабелла або ін.) – 890 м;

  • цукор – 720 г;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • вино – 235 мл


  • Приготування
    В емальованому посуді з'єднайте ретельно промитий виноград і вино. Поставте каструльку з виноградом на середній вогонь і проварити все приблизно 15 хвилин, поки шкірка на ягодах не почне лопатися. Всипте до вмісту посуду весь наявний у розпорядженні цукор і дочекайтеся загусання сиропу. Поки варення нудиться на плиті, поставте банки на стерилізацію разом з кришками. Розподіліть варення з винограду ізабелла з кісточками по стерильної тарі і швидко закатайте. Після охолодження ласощі можна залишати на зберігання в прохолоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучно-грушеве варення
    Яблучно-грушеве варення
    Яблука і груші можна часто зустріти в парі не тільки в рамках закусок, десертів і навіть гарячих страв, але і серед зимових заготовок. Далі підкажемо
    Джем з винограду
    Джем з винограду
    Ця заготовка вразить кожного ласуна своїм незвичайним, ні на що не схожим смаком. Далі описані цікаві рецепти виготовлення чудового виноградного
    Помідори з виноградом на зиму
    Помідори з виноградом на зиму
    Ми звикли закривати помідори в розсолах і пускати їх на соуси, а виноград використовувати для варення, компотів або вина. Так чому б не відкинути
    Варення з винограду на зиму
    Варення з винограду на зиму
    Восени, коли виноградна пора досягає свого піку, а ягоди стають максимально солодкими, саме час задуматися про заготівлю домашньої консервації з них.
    Компот з винограду на зиму – рецепти
    Компот з винограду на зиму – рецепти
    Якщо кінець літа порадував вас великою кількістю винограду, який не можна використовувати в свіжому вигляді, то спробуйте рецепти компоту, які далі
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як