Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Джем з винограду

Джем з винограду

18-11-2016, 21:08
752
Джем з винограду
Густий ароматний джем з винограду – чудова заготівля на зиму. Консистенція ласощі підходить для випічки, а його незвичайний смак перетворить будь-яку страву. Готується це чудове частування досить просто, результат вам неодмінно сподобається.

Як зробити джем з винограду Ізабелла на зиму?


Інгредієнти:

  • виноград – 775 м;

  • цукор – 245 г;

  • сік лимона – 25 р.


  • Приготування
    Спершу підготуйте належним чином виноград. Для джему краще відібрати великі ягідки, тоді видалити кісточки можна буде без перешкод. Якщо ви використовуєте перестиглий і м'який виноград, видавіть м'якоть в ємність разом з кісточками, потім проваріть масу пару хвилин і процідіть через велике сито. Таким чином, кісточки не потраплять в джем. Тепер цю варіть суміш, з'єднавши з непротертой шкіркою.
    Виноград без кісточок засипте цукром, додайте свіжовичавлений лимонний сік. Поставте на мінімальний вогонь, дочекайтеся поки маса закипить і варіть в такому режимі 20 хвилин.
    Готовність джему можна перевірити не хитрим тестом: помістіть блюдце в морозилку приблизно на 10 хвилин, а через півгодини після варіння покладіть на блюдце 1/2 ч. ложки джему і знову поставте в холодильник на хвилинку. Дістаньте блюдце з джемом і проведіть пальцем по ньому, утворюючи свого роду борозенку. Якщо вона відразу не затікає - джем готовий! А якщо маса рідкувата, проваріть ще пару хвилин.
    Готовий, злегка остиглий джем розкладіть по гарячій стерильної тарі і укупорьте кришками.

    Джем з винограду кишмиш – рецепт


    Інгредієнти:

  • кишмиш – 965 р;

  • цукор – 735 г;

  • лимон.


  • Приготування
    Спершу підготуйте виноград. Гарненько промийте його, видалити всі забруднення і хвостики, зніміть ягідки з гілочок. Тепер приступайте безпосередньо до процесу приготування джему. Спочатку пересипте всі ягоди в підходящу каструлю, бажано емальовану. Поставте цю ємність на плиту і трохи розігрійте для отримання соку з ягід. Тепер додайте часточки лимона і всипте цукор. На даному етапі приготування додайте вогню і варіть майбутній джем, не забуваючи постійно перемішувати і знімати пінку, яка буде утворюватися часто й у досить великій кількості. Джем буде готовий, коли він досить загусне.
    Такі ласощі можна пробувати відразу, як тільки остигне. А можна заготовити на зиму, укупорив в стерилізовані баночки. Ласощі більше загусне за міру охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з винограду з кісточками на зиму
    Варення з винограду з кісточками на зиму
    Виноградне варення – не найтиповіше ласощі, яке можна знайти серед батареї заготовок в коморі. Крім приголомшливого смаку, багатогранного аромату і
    Варення з глоду без кісточок
    Варення з глоду без кісточок
    Серед інших корисних закруток ця неодмінно вразить своїм дивовижним, не схожим на інші ласощі смаком. Варення з глоду обов'язково має бути у кожної
    Як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах?
    Як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах?
    Спробуйте заготовити баночку-другу дивовижного абрикосового джему. Готове ласощі виходить однорідним, має приємний золотистий відтінок і багатий
    Варення з винограду на зиму
    Варення з винограду на зиму
    Восени, коли виноградна пора досягає свого піку, а ягоди стають максимально солодкими, саме час задуматися про заготівлю домашньої консервації з них.
    Грушевий джем на зиму
    Грушевий джем на зиму
    Безсумнівно, заготовка у вигляді грушевого джему зобов'язана бути в запасі у кожної господині. Адже будь-яка консервація з цього фрукта просто
    Абрикосовий джем на зиму
    Абрикосовий джем на зиму
    Серед всіх заготовок на поличці в коморі найбільш яскраво виділяються абрикосове варення і джем. Про останньому поговоримо далі в нашій статті.