Густий ароматний джем з винограду – чудова заготівля на зиму. Консистенція ласощі підходить для випічки, а його незвичайний смак перетворить будь-яку страву. Готується це чудове частування досить просто, результат вам неодмінно сподобається.
Як зробити джем з винограду Ізабелла на зиму?
Інгредієнти: виноград – 775 м; цукор – 245 г; сік лимона – 25 р. Приготування Спершу підготуйте належним чином виноград. Для джему краще відібрати великі ягідки, тоді видалити кісточки можна буде без перешкод. Якщо ви використовуєте перестиглий і м'який виноград, видавіть м'якоть в ємність разом з кісточками, потім проваріть масу пару хвилин і процідіть через велике сито. Таким чином, кісточки не потраплять в джем. Тепер цю варіть суміш, з'єднавши з непротертой шкіркою.
Виноград без кісточок засипте цукром, додайте свіжовичавлений лимонний сік. Поставте на мінімальний вогонь, дочекайтеся поки маса закипить і варіть в такому режимі 20 хвилин.
Готовність джему можна перевірити не хитрим тестом: помістіть блюдце в морозилку приблизно на 10 хвилин, а через півгодини після варіння покладіть на блюдце 1/2 ч. ложки джему і знову поставте в холодильник на хвилинку. Дістаньте блюдце з джемом і проведіть пальцем по ньому, утворюючи свого роду борозенку. Якщо вона відразу не затікає - джем готовий! А якщо маса рідкувата, проваріть ще пару хвилин.
Готовий, злегка остиглий джем розкладіть по гарячій стерильної тарі і укупорьте кришками.
Джем з винограду кишмиш – рецепт
Інгредієнти: кишмиш – 965 р; цукор – 735 г; лимон. Приготування Спершу підготуйте виноград. Гарненько промийте його, видалити всі забруднення і хвостики, зніміть ягідки з гілочок. Тепер приступайте безпосередньо до процесу приготування джему. Спочатку пересипте всі ягоди в підходящу каструлю, бажано емальовану. Поставте цю ємність на плиту і трохи розігрійте для отримання соку з ягід. Тепер додайте часточки лимона і всипте цукор. На даному етапі приготування додайте вогню і варіть майбутній джем, не забуваючи постійно перемішувати і знімати пінку, яка буде утворюватися часто й у досить великій кількості. Джем буде готовий, коли він досить загусне.
Такі ласощі можна пробувати відразу, як тільки остигне. А можна заготовити на зиму, укупорив в стерилізовані баночки. Ласощі більше загусне за міру охолодження.