Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах?

Як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах?

23-09-2016, 08:32
473
Як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах?
Будучи багатими пектином, абрикоси відмінно підходять для приготування джемів навіть без додаткових загусників. Докладно про те, як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах з різним технікам ми розповімо далі.

Як правильно приготувати абрикосовий джем?


В рамках цього рецепту джем вариться з використанням базової трійки інгредієнтів, без додавання желатину або пектину. Подібна техніка є набагато більш простий, але і забирає більше часу, необхідного на розварювання плодів.
Інгредієнти:

  • абрикоси (половинки) – 8 ст.;

  • лимонний сік – 55 мл;

  • цукор – 940 р.


  • Приготування
    Підготовлені половинки абрикос помістіть в емальований посуд, залийте лимонним соком і засипте цукровим піском. Розмістіть посуд з фруктами над середнім вогнем і дочекайтеся, поки з плодів вийде рідина, змішується з цукром і перетвориться в сироп. Коли сироп дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште все проваритися на півгодини, періодично перемішуючи, щоб уникнути прилипання абрикос до дна посуду. По завершенні часу, коли джем стане однорідним, його можна розкладати по попередньо простерилізованій тарі і закочувати.

    Як смачно приготувати абрикосовий джем на зиму?


    Абрикоси здатні поєднуватися з широким розмаїттям добавок. В даному випадку ми вирішили доповнити джем алкоголем, плеснув до фруктів трохи кірша.
    Інгредієнти:

  • абрикоси – 13 кг;

  • вода – 55 мл;

  • цукор – 590 г;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • кірш – 15 мл


  • Приготування
    Підготуйте абрикоси, розділивши плоди навпіл і, видаливши з них кісточку. Помістіть абрикоси в емальований посуд, залийте воду і проварити, чекаючи розм'якшення. Всипте цукровий пісок, і продовжуйте приготування до тих пір, поки джем не стане однорідним і не загусне. Загустілий джем капніть на охолоджене в морозильній камері блюдце, щоб перевірити його готовність. Якщо крапля джему застигла, покрившись плівочкою, то заготівля готова до того, щоб бути розлитої по стерильної тарі. Тільки попередньо додайте джем кірш і лимонний сік.

    Як приготувати абрикосовий джем з желатином?


    Желатин в рецепті абрикосового джему допомагає помітно скоротити час приготування заготовки. Правда, перед коротким проварюванням абрикосам необхідно буде постояти засипаними цукром, щоб виділити достатню кількість соку.
    Інгредієнти:

  • абрикоси – 23 кг;

  • цукор – 18 кг;

  • желатин – 115 р.


  • Приготування
    Розділіть абрикоси на шматочки потрібного розміру. Кожен з шматочків помістіть в емальований посуд і засипте сумішшю цукру з желатином. Залиште плоди пустити сік на всю ніч, а вранці додайте майбутній джем на середньому вогні і проваріть протягом 7-10 хвилин. Ще гарячу заготівлю розподіліть по попередньо простерилізованій тарі.
    Якщо ви не знаєте, як приготувати абрикосовий джем в мультиварці, то можете також пустити в хід цей рецепт. Встановіть режим «Гасіння» і готуйте всі складові протягом години.
    Як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах?

    Як приготувати абрикосовий джем «Конфитюркой»?


    «Конфитюрка» - це назва добавки для домашньої консервації, яка містить цукор, лимонну кислоту і пектин. Завдяки останньому домашні джеми здатні сильно загусати за мінімальний час.
    Всі пропорції інгредієнтів вказані на упаковці «Конфитюрки». Підготуйте абрикоси, відокремивши м'якоть від кісточки, а потім помістіть її в емальований посуд і добре розімніть. Всипте «Конфитюрку» і проваріть джем близько 5-7 хвилин. Розлийте готовий джем по банкам і закатайте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосовий джем в мультиварці
    Абрикосовий джем в мультиварці
    Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
    Абрикосовий джем з желатином
    Абрикосовий джем з желатином
    У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
    Абрикосовий джем з апельсином
    Абрикосовий джем з апельсином
    Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
    Абрикосовий джем на зиму
    Абрикосовий джем на зиму
    Серед всіх заготовок на поличці в коморі найбільш яскраво виділяються абрикосове варення і джем. Про останньому поговоримо далі в нашій статті.
    Джем з желатином
    Джем з желатином
    Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
    Абрикосовий джем - рецепт
    Абрикосовий джем - рецепт
    У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми