Будучи багатими пектином, абрикоси відмінно підходять для приготування джемів навіть без додаткових загусників. Докладно про те, як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах з різним технікам ми розповімо далі.
Як правильно приготувати абрикосовий джем?
В рамках цього рецепту джем вариться з використанням базової трійки інгредієнтів, без додавання желатину або пектину. Подібна техніка є набагато більш простий, але і забирає більше часу, необхідного на розварювання плодів.
Інгредієнти: абрикоси (половинки) – 8 ст.; лимонний сік – 55 мл; цукор – 940 р. Приготування Підготовлені половинки абрикос помістіть в емальований посуд, залийте лимонним соком і засипте цукровим піском. Розмістіть посуд з фруктами над середнім вогнем і дочекайтеся, поки з плодів вийде рідина, змішується з цукром і перетвориться в сироп. Коли сироп дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште все проваритися на півгодини, періодично перемішуючи, щоб уникнути прилипання абрикос до дна посуду. По завершенні часу, коли джем стане однорідним, його можна розкладати по попередньо простерилізованій тарі і закочувати.
Як смачно приготувати абрикосовий джем на зиму?
Абрикоси здатні поєднуватися з широким розмаїттям добавок. В даному випадку ми вирішили доповнити джем алкоголем, плеснув до фруктів трохи кірша.
Інгредієнти: абрикоси – 13 кг; вода – 55 мл; цукор – 590 г; лимонний сік – 10 мл; кірш – 15 мл Приготування Підготуйте абрикоси, розділивши плоди навпіл і, видаливши з них кісточку. Помістіть абрикоси в емальований посуд, залийте воду і проварити, чекаючи розм'якшення. Всипте цукровий пісок, і продовжуйте приготування до тих пір, поки джем не стане однорідним і не загусне. Загустілий джем капніть на охолоджене в морозильній камері блюдце, щоб перевірити його готовність. Якщо крапля джему застигла, покрившись плівочкою, то заготівля готова до того, щоб бути розлитої по стерильної тарі. Тільки попередньо додайте джем кірш і лимонний сік.
Як приготувати абрикосовий джем з желатином?
Желатин в рецепті абрикосового джему допомагає помітно скоротити час приготування заготовки. Правда, перед коротким проварюванням абрикосам необхідно буде постояти засипаними цукром, щоб виділити достатню кількість соку.
Інгредієнти: абрикоси – 23 кг; цукор – 18 кг; желатин – 115 р. Приготування Розділіть абрикоси на шматочки потрібного розміру. Кожен з шматочків помістіть в емальований посуд і засипте сумішшю цукру з желатином. Залиште плоди пустити сік на всю ніч, а вранці додайте майбутній джем на середньому вогні і проваріть протягом 7-10 хвилин. Ще гарячу заготівлю розподіліть по попередньо простерилізованій тарі.
Якщо ви не знаєте, як приготувати абрикосовий джем в мультиварці, то можете також пустити в хід цей рецепт. Встановіть режим «Гасіння» і готуйте всі складові протягом години.
Як приготувати абрикосовий джем «Конфитюркой»?
«Конфитюрка» - це назва добавки для домашньої консервації, яка містить цукор, лимонну кислоту і пектин. Завдяки останньому домашні джеми здатні сильно загусати за мінімальний час.
Всі пропорції інгредієнтів вказані на упаковці «Конфитюрки». Підготуйте абрикоси, відокремивши м'якоть від кісточки, а потім помістіть її в емальований посуд і добре розімніть. Всипте «Конфитюрку» і проваріть джем близько 5-7 хвилин. Розлийте готовий джем по банкам і закатайте.