Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з глоду без кісточок

Варення з глоду без кісточок

18-11-2016, 21:08
304
Варення з глоду без кісточок
Сьогодні поспішаємо розповісти вам, як приготувати смачне і дуже корисне варення з глоду . Це дуже просто, а результат точно нікого не залишить байдужим.
У плодах глоду є єдиний мінус — це кісточки. Але, сподіваємося, вас цей нюанс не зупинить від того, щоб не зварити пару банок цього дивовижного ласощі.

Як зварити варення з глоду без кісточок?


Інгредієнти:

  • глід без кісточок – 875 м;

  • цукор – 825 г;

  • кислота лимонна – маленька щіпка.


  • Приготування
    Вибирайте тільки стиглі ягоди глоду, промийте їх гарненько, дайте їм обсохнути і приступайте до їх переробки. Обріжте хвостики і плодоніжки, розрізати кожну ягідку навпіл і вичищайте кісточки. Після цього відправте половинки в підходящу для варіння варення ємність і пересипте їх цукром. Залиште заготовку для відділення соку, після чого поставте на плиту і варіть ласощі. Дочекайтеся, поки маса закипить, іноді помішуючи, проваріть 5 хвилин, і потім залиште в кімнатних умовах охолоджуватися.
    Повторіть процес варіння-охолодження ще три рази. Після третього проварювання додайте лимонку, розмішайте, гаряче варення розлийте по стерильної тарі і герметично укупорьте.

    Як зробити варення з глоду без кісточок в сиропі - рецепт


    Інгредієнти:

  • глід – 975 г;

  • цукор – 975 г;

  • вода – 265 г;

  • ванілін;

  • лимонна кислота – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Спершу всі ягоди переберіть від зіпсованих, гарненько промийте, видаліть кісточки і плодоніжки. Визначте їх у відповідну емальовану каструльку.
    З цукру і води зробіть сироп, проваривши компоненти на сильному вогні 7-10 хвилин. Звареним сиропом залийте ягоди в каструльці.
    Залиште майбутнє варення в такому вигляді на півдня, щоб воно добре настоявся. Додайте лимонку, ванілін, поставте на слабкий вогонь і варіть до густого стану.
    Варення розлийте по стерилізованим ємкостей і закатайте. Поставте банки на кришки під теплу ковдру до повного охолодження.

    Варення з смородини і глоду без кісточок


    Інгредієнти:
    Для пересипання і настоювання варення:

  • цукор – 175 г;

  • глід – 675 г;


  • Для варіння варення на 800 м настоявшейся маси:

  • вода – 575 мл;

  • цукор – 950 г;

  • пюре зі смородини – 125 р.


  • Приготування
    Спочатку промийте глід і очистіть ягідки від кісточок. Пересипте плоди у відповідну каструльку і пересипте цукром. Через добу в масі з'явиться сік, додайте сюди воду і цукор. Поставте варитися, після закипання додайте смородинове пюре. Дочекайтеся, поки варення закипить, проваріть його ще хвилин 10 до готовності, не забуваючи перемішувати. Поки гаряче варення, воно буде досить рідким, але в міру остигання воно прекрасно загусне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Що можна приготувати з глоду на зиму?
    Що можна приготувати з глоду на зиму?
    Крім корисних настоянок з глоду можна робити неймовірно смачні заготовки. Далі на прикладі трьох рецептів розповімо, як зробити чудове варення або
    Що можна приготувати з глоду?
    Що можна приготувати з глоду?
    Всі знають про важливих якостях глоду, однак не багато хто може його цікаво заготовлювати про запас. Спробуйте з цих дрібних плодів зварити чудове
    Глід на зиму – рецепт
    Глід на зиму – рецепт
    Плоди глоду чудово піддаються будь-якого способу зберігання. Далі описані різні способи заготівлі ягід. Розповімо, як глід заморожувати, сушити і
    Варення з черешні без кісточок
    Варення з черешні без кісточок
    Дивовижне ласощі можна заготовити на зиму, використовуючи описані в статті оригінальні рецепти. Розповімо, як зварити чудове варення з черешні без
    Абрикосове варення - класичний рецепт
    Абрикосове варення - класичний рецепт
    Найпоширеніший варіант солодкої заготовки – абрикосове варення, і знайти його класичний рецепт досить складно. Тому далі описані найпростіші базові
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним