Сьогодні поспішаємо розповісти вам, як приготувати смачне і дуже корисне варення з глоду . Це дуже просто, а результат точно нікого не залишить байдужим.
У плодах глоду є єдиний мінус — це кісточки. Але, сподіваємося, вас цей нюанс не зупинить від того, щоб не зварити пару банок цього дивовижного ласощі.
Як зварити варення з глоду без кісточок?
Інгредієнти: глід без кісточок – 875 м; цукор – 825 г; кислота лимонна – маленька щіпка. Приготування Вибирайте тільки стиглі ягоди глоду, промийте їх гарненько, дайте їм обсохнути і приступайте до їх переробки. Обріжте хвостики і плодоніжки, розрізати кожну ягідку навпіл і вичищайте кісточки. Після цього відправте половинки в підходящу для варіння варення ємність і пересипте їх цукром. Залиште заготовку для відділення соку, після чого поставте на плиту і варіть ласощі. Дочекайтеся, поки маса закипить, іноді помішуючи, проваріть 5 хвилин, і потім залиште в кімнатних умовах охолоджуватися.
Повторіть процес варіння-охолодження ще три рази. Після третього проварювання додайте лимонку, розмішайте, гаряче варення розлийте по стерильної тарі і герметично укупорьте.
Як зробити варення з глоду без кісточок в сиропі - рецепт
Інгредієнти: глід – 975 г; цукор – 975 г; вода – 265 г; ванілін; лимонна кислота – 1/2 ч. ложки. Приготування Спершу всі ягоди переберіть від зіпсованих, гарненько промийте, видаліть кісточки і плодоніжки. Визначте їх у відповідну емальовану каструльку.
З цукру і води зробіть сироп, проваривши компоненти на сильному вогні 7-10 хвилин. Звареним сиропом залийте ягоди в каструльці.
Залиште майбутнє варення в такому вигляді на півдня, щоб воно добре настоявся. Додайте лимонку, ванілін, поставте на слабкий вогонь і варіть до густого стану.
Варення розлийте по стерилізованим ємкостей і закатайте. Поставте банки на кришки під теплу ковдру до повного охолодження.
Варення з смородини і глоду без кісточок
Інгредієнти: Для пересипання і настоювання варення:
цукор – 175 г; глід – 675 г; Для варіння варення на 800 м настоявшейся маси:
вода – 575 мл; цукор – 950 г; пюре зі смородини – 125 р. Приготування Спочатку промийте глід і очистіть ягідки від кісточок. Пересипте плоди у відповідну каструльку і пересипте цукром. Через добу в масі з'явиться сік, додайте сюди воду і цукор. Поставте варитися, після закипання додайте смородинове пюре. Дочекайтеся, поки варення закипить, проваріть його ще хвилин 10 до готовності, не забуваючи перемішувати. Поки гаряче варення, воно буде досить рідким, але в міру остигання воно прекрасно загусне.