Що можна приготувати з глоду на зиму?
Тільки зібравши врожай корисних ягід, більшість людей ламають голову над тим, що можна приготувати з глоду, щоб зберегти користь і смак на зиму. Тому далі в нашій статті ви знайдете цікаві рецепти виготовлення смачного варення і джему, а також дивно ароматного компоту.
Інгредієнти:
ягоди глоду – 13 кг;
чиста вода – 400 мл;
цукровий пісок – 900 г;
ванілін – 1 пакет;
лимонна кислота – 05 ложки.
Приготування
З вимитих ягід глоду відокремлюємо непотрібні нам плодоніжки і поміщаємо плоди у велику каструлю з нержавіючої сталі. Потроху раздавливаем ягідки так, щоб вони дали невеликі тріщини. Для того щоб варення, яке будемо заготовляти на зиму, було не нудотно-солодким, з'єднуємо глід з трохи меншою кількістю цукру. Вливаємо сюди трохи чистої води і ставимо каструлю на включену плиту. Варимо глід у утворився цукровий сироп, десь 10-12 хвилин і, відставивши варення з конфорки, відносимо його в прохолодне місце на 7 годин. Потім знову ставимо каструлю з ласощами на плиту, додаємо лимонку з ваніліном і після закипання продовжуємо варити протягом 25 хвилин. Розкладаємо гаряче варення по оброблених паром баночках і укупориваем їх обробленими кришечками.
Інгредієнти:
плоди глоду – 250 г;
дрібний цукор – 280 м;
питна вода – 29 л.
Приготування
З плодів ретельно вимитого глоду, акуратно відокремлюємо зелені плодоніжки. Кладемо все в підготовлену до подальшої консервації банку, об'ємом 3 літри.
Виставляємо на плиту каструлю з питною водою, а коли вона досягне стадії закипання, вводимо в неї дрібний цукор і протягом 4-6 хвилин даємо сиропу покипіти. Потім повільно переливаємо його в ємність з ягодами і негайно укупориваем компот підготовленої кришечкою. Закутуємо бутель щільним, теплим пледом до наступного ранку.
Інгредієнти:
стиглий глід – 14 кг;
вода – 15 склянки;
цукровий пісок – 11 кг
Приготування
Темні, стиглі ягідки глоду вимиваємо і кожну з них відокремлюємо від плодоніжки. Підготовлені плоди укладаємо в широку каструлю, заливаємо їх водою і ставимо на конфорку включеної плити. Варимо наш глід близько 15-17 хвилин, а після відкидаємо його в чистий друшляк, під який підставляємо ємність і протираємо в неї всю м'якоть плодів. В отримане однорідне пюре висипаємо весь цукровий пісок, гарненько перемішуємо і відправляємо знову на вогонь. Варимо смачний глодовий джем не менше 35-40 хвилин, а потім розподіляємо його по прожареним в духовій шафі скляним банкам. Закочує їх також підсмаженою кришками і відставляємо в сторону до охолодження джему.
Заготівля варення з глоду на зиму
Інгредієнти:
Приготування
З вимитих ягід глоду відокремлюємо непотрібні нам плодоніжки і поміщаємо плоди у велику каструлю з нержавіючої сталі. Потроху раздавливаем ягідки так, щоб вони дали невеликі тріщини. Для того щоб варення, яке будемо заготовляти на зиму, було не нудотно-солодким, з'єднуємо глід з трохи меншою кількістю цукру. Вливаємо сюди трохи чистої води і ставимо каструлю на включену плиту. Варимо глід у утворився цукровий сироп, десь 10-12 хвилин і, відставивши варення з конфорки, відносимо його в прохолодне місце на 7 годин. Потім знову ставимо каструлю з ласощами на плиту, додаємо лимонку з ваніліном і після закипання продовжуємо варити протягом 25 хвилин. Розкладаємо гаряче варення по оброблених паром баночках і укупориваем їх обробленими кришечками.
Як заготовити компот з глоду на зиму – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
З плодів ретельно вимитого глоду, акуратно відокремлюємо зелені плодоніжки. Кладемо все в підготовлену до подальшої консервації банку, об'ємом 3 літри.
Виставляємо на плиту каструлю з питною водою, а коли вона досягне стадії закипання, вводимо в неї дрібний цукор і протягом 4-6 хвилин даємо сиропу покипіти. Потім повільно переливаємо його в ємність з ягодами і негайно укупориваем компот підготовленої кришечкою. Закутуємо бутель щільним, теплим пледом до наступного ранку.
Джем з глоду на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Темні, стиглі ягідки глоду вимиваємо і кожну з них відокремлюємо від плодоніжки. Підготовлені плоди укладаємо в широку каструлю, заливаємо їх водою і ставимо на конфорку включеної плити. Варимо наш глід близько 15-17 хвилин, а після відкидаємо його в чистий друшляк, під який підставляємо ємність і протираємо в неї всю м'якоть плодів. В отримане однорідне пюре висипаємо весь цукровий пісок, гарненько перемішуємо і відправляємо знову на вогонь. Варимо смачний глодовий джем не менше 35-40 хвилин, а потім розподіляємо його по прожареним в духовій шафі скляним банкам. Закочує їх також підсмаженою кришками і відставляємо в сторону до охолодження джему.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що можна приготувати з глоду?
Всі знають про важливих якостях глоду, однак не багато хто може його цікаво заготовлювати про запас. Спробуйте з цих дрібних плодів зварити чудове
Варення з глоду без кісточок
Серед інших корисних закруток ця неодмінно вразить своїм дивовижним, не схожим на інші ласощі смаком. Варення з глоду обов'язково має бути у кожної
Компот з глоду на зиму – рецепт
Заготовки з глоду допомагають зберегти аромат і користь плодів, при цьому подовжити термін їх зберігання і перетворити малоїстівна в чистому вигляді
Глід на зиму – рецепти приготування
Чи варто говорити про користь глоду, якщо напевно всім про це відомо? Важливо знати, як правильно, а головне цікаво його заготовити про запас. Далі
Глід на зиму – рецепт
Плоди глоду чудово піддаються будь-якого способу зберігання. Далі описані різні способи заготівлі ягід. Розповімо, як глід заморожувати, сушити і
Компот з глоду
Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і