Тільки зібравши врожай корисних ягід, більшість людей ламають голову над тим, що можна приготувати з глоду, щоб зберегти користь і смак на зиму. Тому далі в нашій статті ви знайдете цікаві рецепти виготовлення смачного варення і джему, а також дивно ароматного компоту.
Заготівля варення з глоду на зиму
Інгредієнти: ягоди глоду – 13 кг; чиста вода – 400 мл; цукровий пісок – 900 г; ванілін – 1 пакет; лимонна кислота – 05 ложки. Приготування З вимитих ягід глоду відокремлюємо непотрібні нам плодоніжки і поміщаємо плоди у велику каструлю з нержавіючої сталі. Потроху раздавливаем ягідки так, щоб вони дали невеликі тріщини. Для того щоб варення, яке будемо заготовляти на зиму, було не нудотно-солодким, з'єднуємо глід з трохи меншою кількістю цукру. Вливаємо сюди трохи чистої води і ставимо каструлю на включену плиту. Варимо глід у утворився цукровий сироп, десь 10-12 хвилин і, відставивши варення з конфорки, відносимо його в прохолодне місце на 7 годин. Потім знову ставимо каструлю з ласощами на плиту, додаємо лимонку з ваніліном і після закипання продовжуємо варити протягом 25 хвилин. Розкладаємо гаряче варення по оброблених паром баночках і укупориваем їх обробленими кришечками.
Як заготовити компот з глоду на зиму – простий рецепт
Інгредієнти: плоди глоду – 250 г; дрібний цукор – 280 м; питна вода – 29 л. Приготування З плодів ретельно вимитого глоду, акуратно відокремлюємо зелені плодоніжки. Кладемо все в підготовлену до подальшої консервації банку, об'ємом 3 літри.
Виставляємо на плиту каструлю з питною водою, а коли вона досягне стадії закипання, вводимо в неї дрібний цукор і протягом 4-6 хвилин даємо сиропу покипіти. Потім повільно переливаємо його в ємність з ягодами і негайно укупориваем компот підготовленої кришечкою. Закутуємо бутель щільним, теплим пледом до наступного ранку.
Джем з глоду на зиму
Інгредієнти: стиглий глід – 14 кг; вода – 15 склянки; цукровий пісок – 11 кг Приготування Темні, стиглі ягідки глоду вимиваємо і кожну з них відокремлюємо від плодоніжки. Підготовлені плоди укладаємо в широку каструлю, заливаємо їх водою і ставимо на конфорку включеної плити. Варимо наш глід близько 15-17 хвилин, а після відкидаємо його в чистий друшляк, під який підставляємо ємність і протираємо в неї всю м'якоть плодів. В отримане однорідне пюре висипаємо весь цукровий пісок, гарненько перемішуємо і відправляємо знову на вогонь. Варимо смачний глодовий джем не менше 35-40 хвилин, а потім розподіляємо його по прожареним в духовій шафі скляним банкам. Закочує їх також підсмаженою кришками і відставляємо в сторону до охолодження джему.