Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з глоду на зиму – рецепт

Компот з глоду на зиму – рецепт

18-11-2016, 20:16
432
Компот з глоду на зиму – рецепт
З настанням холодної пори року актуальним стає питання підвищення імунітету і захисту від сезонних інфекцій. Відмінною профілактикою від сезонних застуд можуть стати гарячі напої з імбиром, медом , спеціями і цитрусовими в основі, але урізноманітнити звичний набір напоїв можна за допомогою корисних домашніх компотів. Одним з таких є компот з глоду на зиму, рецептом якого ми поділимося далі.

Компот з глоду на зиму - простий рецепт


Для того, щоб напій увібрав у себе всю користь, від моменту закочування компоту до зняття проби повинно пройти не менше пари місяців.
Інгредієнти:

  • плоди глоду – 220 г;

  • цукровий пісок – 310 г;

  • вода – 29 л.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати компот з глоду на зиму, візьміться за підготовку ягід. Плоди глоду переберіть, ретельно промийте, а після обсушування розкладіть по ошпаренным банкам. Слідом всипте цукровий пісок і заповніть банки окропом так, щоб рідина почала буквально переливатися через край. Накрийте банки стерильними кришками і тут же закатайте.

    Компот з глоду на зиму


    В рамках цього способу приготування підготовка плодів і варіння самого напою займе більше часу, однак подібні витрати будуть повністю виправдані багатим смаком і кольором готового компоту.
    Інгредієнти:

  • глід – 550 г;

  • цукор – 440 г;

  • вода – 710 мл.


  • Приготування
    Варимо базовий цукровий сироп, розчинивши кристали цукру в гарячій воді і довівши рідину до активного кипіння. Помістіть добре промитий і обсушенный глід в сироп, потім залиште всі проваритися ще пару хвилин і розподіліть глодовий сироп по двом трилітровим банкам, попередньо вимитим і ошпаренным. Закип'ятіть воду і розведіть вміст банок окропом. Загорніть банки стерильними кришками.

    Компот із яблук та шипшини на зиму


    Глід можна поєднувати з багатьма плодами, але дме з яблуками вважається найбільш популярними і широко коханим.
    Інгредієнти:

  • глід – 530 г;

  • цукор – 11 кг;

  • яблука – 980 р.


  • Приготування
    Перед тим, як закрити компот з глоду на зиму, додайте банки і кришки на стерилізацію. Підготувати тару можна прокип'ятити її, витримавши над паром або прокалив в духовці.
    Перебрані плоди глоду добре промийте, промийте і просушіть. З яблук вирізати серцевину, а м'якоть розділіть на великі кубики. Розподіліть плоди в чистих банках, всипте цукор (його кількість визначається солодкістю яблук), а решта простір заповніть окропом. Швидко загорніть банки і, обгорнувши, переверніть їх на час охолодження. Заготовлений компот після остигання розміщують на зберігання.

    Компот з глоду з апельсином на зиму


    Цікавого аромату звичного боярышниковому компоту додасть апельсинова цедра. В рамках одного напою можна поєднувати відразу кілька видів цитрусових, але ми вирішили почати з одних апельсинів.
    Інгредієнти:

  • глід – 520 г;

  • цукор – 940 м;

  • цедра двох апельсинів.


  • Приготування
    Цукор розведіть 9 літрами окропу, доведіть сироп до кипіння. В початку закипання покладіть до вируючому сиропу апельсинову цедру і залиште все проваритися на 5-7 хвилин. Перебрані, промиті і обсушені ягоди глоду розподіліть серед трьох трилітрових банок, залийте все киплячим цитрусовим сиропом і відразу ж загорніть попередньо ошпареними кришками. Після охолодження банок в перевернутому вигляді компот можна залишати на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Що можна приготувати з глоду на зиму?
    Що можна приготувати з глоду на зиму?
    Крім корисних настоянок з глоду можна робити неймовірно смачні заготовки. Далі на прикладі трьох рецептів розповімо, як зробити чудове варення або
    Що можна приготувати з глоду?
    Що можна приготувати з глоду?
    Всі знають про важливих якостях глоду, однак не багато хто може його цікаво заготовлювати про запас. Спробуйте з цих дрібних плодів зварити чудове
    Компот із червоної горобини на зиму
    Компот із червоної горобини на зиму
    Ягоди горобини дуже рідко використовуються в домашній кулінарії, не дивлячись на доступність, а даремно. Горобина дуже корисна, так як володіє не
    Глід на зиму – рецепт
    Глід на зиму – рецепт
    Плоди глоду чудово піддаються будь-якого способу зберігання. Далі описані різні способи заготівлі ягід. Розповімо, як глід заморожувати, сушити і
    Компот з глоду
    Компот з глоду
    Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і
    Компот із терну на зиму
    Компот із терну на зиму
    Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме