З настанням холодної пори року актуальним стає питання підвищення імунітету і захисту від сезонних інфекцій. Відмінною профілактикою від сезонних застуд можуть стати гарячі напої з імбиром, медом , спеціями і цитрусовими в основі, але урізноманітнити звичний набір напоїв можна за допомогою корисних домашніх компотів. Одним з таких є компот з глоду на зиму, рецептом якого ми поділимося далі.
Компот з глоду на зиму - простий рецепт
Для того, щоб напій увібрав у себе всю користь, від моменту закочування компоту до зняття проби повинно пройти не менше пари місяців.
Інгредієнти: плоди глоду – 220 г; цукровий пісок – 310 г; вода – 29 л. Приготування Перед тим, як приготувати компот з глоду на зиму, візьміться за підготовку ягід. Плоди глоду переберіть, ретельно промийте, а після обсушування розкладіть по ошпаренным банкам. Слідом всипте цукровий пісок і заповніть банки окропом так, щоб рідина почала буквально переливатися через край. Накрийте банки стерильними кришками і тут же закатайте.
Компот з глоду на зиму
В рамках цього способу приготування підготовка плодів і варіння самого напою займе більше часу, однак подібні витрати будуть повністю виправдані багатим смаком і кольором готового компоту.
Інгредієнти: глід – 550 г; цукор – 440 г; вода – 710 мл. Приготування Варимо базовий цукровий сироп, розчинивши кристали цукру в гарячій воді і довівши рідину до активного кипіння. Помістіть добре промитий і обсушенный глід в сироп, потім залиште всі проваритися ще пару хвилин і розподіліть глодовий сироп по двом трилітровим банкам, попередньо вимитим і ошпаренным. Закип'ятіть воду і розведіть вміст банок окропом. Загорніть банки стерильними кришками.
Компот із яблук та шипшини на зиму
Глід можна поєднувати з багатьма плодами, але дме з яблуками вважається найбільш популярними і широко коханим.
Інгредієнти: глід – 530 г; цукор – 11 кг; яблука – 980 р. Приготування Перед тим, як закрити компот з глоду на зиму, додайте банки і кришки на стерилізацію. Підготувати тару можна прокип'ятити її, витримавши над паром або прокалив в духовці.
Перебрані плоди глоду добре промийте, промийте і просушіть. З яблук вирізати серцевину, а м'якоть розділіть на великі кубики. Розподіліть плоди в чистих банках, всипте цукор (його кількість визначається солодкістю яблук), а решта простір заповніть окропом. Швидко загорніть банки і, обгорнувши, переверніть їх на час охолодження. Заготовлений компот після остигання розміщують на зберігання.
Компот з глоду з апельсином на зиму
Цікавого аромату звичного боярышниковому компоту додасть апельсинова цедра. В рамках одного напою можна поєднувати відразу кілька видів цитрусових, але ми вирішили почати з одних апельсинів.
Інгредієнти: глід – 520 г; цукор – 940 м; цедра двох апельсинів. Приготування Цукор розведіть 9 літрами окропу, доведіть сироп до кипіння. В початку закипання покладіть до вируючому сиропу апельсинову цедру і залиште все проваритися на 5-7 хвилин. Перебрані, промиті і обсушені ягоди глоду розподіліть серед трьох трилітрових банок, залийте все киплячим цитрусовим сиропом і відразу ж загорніть попередньо ошпареними кришками. Після охолодження банок в перевернутому вигляді компот можна залишати на зберігання.