» » Цукати з чорноплідної горобини

Цукати з чорноплідної горобини

Цукати з чорноплідної горобини
Цукати або «сухе варення» - таку назву отримали виварені в цукровому сиропі і висушені фрукти і ягоди. Цукати з чорноплідної горобини особливо популярні, так як є не тільки солодким ласощами, але і володіють цілющими властивостями.

Цукати з чорноплідної горобини в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • ягоди горобини - 650 г;

  • цукор - 620 г;

  • вода - 135 мл;

  • лимонна кислота – 5 р.


  • Приготування
    Почніть з підготовки самих ягід, в рамках якої їх слід перебрати, видаляючи пошкоджені, потім промити і замочити на добу. При цьому воду при вимочуванні слід змінити в процесі.
    Зваріть базовий цукровий сироп, перекладіть в нього ягоди і готуйте близько години. У самому кінці варіння всипте лимонну кислоту, або додайте сік натурального лимона з половини плоду. Зварені ягоди відкиньте на сито і дайте стекти сиропу на половину доби, після чого розкладіть горобину на рівній поверхні в один шар. Сушіть ягоди в провітрюваному приміщенні протягом доби, потім обваляйте в цукрі і помістіть в скляну тару.

    Цукати з чорноплідної горобини в сушарці на зиму


    Приготування цукатів - процес тривалий і складається з декількох етапів. Перед тим, як приготувати цукати з чорноплідної горобини, ягоди вимочуються, а потім проварюються в сиропі. Заключний етап - сушка ягід. Цей процес можна полегшити, висушивши ягоди в спеціальній сушарці. В її відсутність процедуру можна повторити і в звичайному духовій шафі.
    Інгредієнти:

  • ягоди горобини - 980 р;

  • цукор - 290 г;

  • лимонна кислота - 5 г;

  • цукрова пудра - 135 р.


  • Приготування
    Розчиніть лимонку, доведіть розчин до кипіння і покладіть ягоди на 3 хвилини. Бланшовані ягоди обсушіть і розкладіть єдиним шаром на решітці сушарки і залиште на половину доби.
    При приготуванні в духовці розігрійте її до 200 градусів і помістіть плоди горобини, пересипані цукром. Як тільки сироп почне закипати, зменшіть температуру до 60 градусів і сушіть їх протягом 45 хвилин. Підсушені ягоди вийміть з духовки і досушивайте природним шляхом при кімнатній температурі.
    Готові цукати пересипте цукровою пудрою. Відправте на зберігання, попередньо переклавши сухі ягоди в скляний посуд. Для тривалого зберігання використовуйте пергаментний папір.
    Додав: admin | 19-11-2016, 09:06
    Переглядів: 86