Цукати з чорноплідної горобини
Цукати або «сухе варення» - таку назву отримали виварені в цукровому сиропі і висушені фрукти і ягоди. Цукати з чорноплідної горобини особливо популярні, так як є не тільки солодким ласощами, але і володіють цілющими властивостями.
Інгредієнти:
ягоди горобини - 650 г;
цукор - 620 г;
вода - 135 мл;
лимонна кислота – 5 р.
Приготування
Почніть з підготовки самих ягід, в рамках якої їх слід перебрати, видаляючи пошкоджені, потім промити і замочити на добу. При цьому воду при вимочуванні слід змінити в процесі.
Зваріть базовий цукровий сироп, перекладіть в нього ягоди і готуйте близько години. У самому кінці варіння всипте лимонну кислоту, або додайте сік натурального лимона з половини плоду. Зварені ягоди відкиньте на сито і дайте стекти сиропу на половину доби, після чого розкладіть горобину на рівній поверхні в один шар. Сушіть ягоди в провітрюваному приміщенні протягом доби, потім обваляйте в цукрі і помістіть в скляну тару.
Приготування цукатів - процес тривалий і складається з декількох етапів. Перед тим, як приготувати цукати з чорноплідної горобини, ягоди вимочуються, а потім проварюються в сиропі. Заключний етап - сушка ягід. Цей процес можна полегшити, висушивши ягоди в спеціальній сушарці. В її відсутність процедуру можна повторити і в звичайному духовій шафі.
Інгредієнти:
ягоди горобини - 980 р;
цукор - 290 г;
лимонна кислота - 5 г;
цукрова пудра - 135 р.
Приготування
Розчиніть лимонку, доведіть розчин до кипіння і покладіть ягоди на 3 хвилини. Бланшовані ягоди обсушіть і розкладіть єдиним шаром на решітці сушарки і залиште на половину доби.
При приготуванні в духовці розігрійте її до 200 градусів і помістіть плоди горобини, пересипані цукром. Як тільки сироп почне закипати, зменшіть температуру до 60 градусів і сушіть їх протягом 45 хвилин. Підсушені ягоди вийміть з духовки і досушивайте природним шляхом при кімнатній температурі.
Готові цукати пересипте цукровою пудрою. Відправте на зберігання, попередньо переклавши сухі ягоди в скляний посуд. Для тривалого зберігання використовуйте пергаментний папір.
Цукати з чорноплідної горобини в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з підготовки самих ягід, в рамках якої їх слід перебрати, видаляючи пошкоджені, потім промити і замочити на добу. При цьому воду при вимочуванні слід змінити в процесі.
Зваріть базовий цукровий сироп, перекладіть в нього ягоди і готуйте близько години. У самому кінці варіння всипте лимонну кислоту, або додайте сік натурального лимона з половини плоду. Зварені ягоди відкиньте на сито і дайте стекти сиропу на половину доби, після чого розкладіть горобину на рівній поверхні в один шар. Сушіть ягоди в провітрюваному приміщенні протягом доби, потім обваляйте в цукрі і помістіть в скляну тару.
Цукати з чорноплідної горобини в сушарці на зиму
Приготування цукатів - процес тривалий і складається з декількох етапів. Перед тим, як приготувати цукати з чорноплідної горобини, ягоди вимочуються, а потім проварюються в сиропі. Заключний етап - сушка ягід. Цей процес можна полегшити, висушивши ягоди в спеціальній сушарці. В її відсутність процедуру можна повторити і в звичайному духовій шафі.
Інгредієнти:
Приготування
Розчиніть лимонку, доведіть розчин до кипіння і покладіть ягоди на 3 хвилини. Бланшовані ягоди обсушіть і розкладіть єдиним шаром на решітці сушарки і залиште на половину доби.
При приготуванні в духовці розігрійте її до 200 градусів і помістіть плоди горобини, пересипані цукром. Як тільки сироп почне закипати, зменшіть температуру до 60 градусів і сушіть їх протягом 45 хвилин. Підсушені ягоди вийміть з духовки і досушивайте природним шляхом при кімнатній температурі.
Готові цукати пересипте цукровою пудрою. Відправте на зберігання, попередньо переклавши сухі ягоди в скляний посуд. Для тривалого зберігання використовуйте пергаментний папір.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сироп з чорноплідної горобини на зиму
Поряд з вареннями, асортимент заготовок у вашій коморі може поповнити корисний і смачний сироп з чорної горобини. У складі такого ласощі терпкі і
Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям
Абсолютно незвичайний домашній напій на алкогольній основі можна створити з черноплодки і доповнити базовий рецепт вишневими листочками. Листя
Сироп з чорноплідної горобини з лимонною кислотою
Для економії місця в коморі з консервацією можна замість звичних соків і компотів з черноплодки закрити концентрований сироп і взимку розбавляти його
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо