» » Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям

Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям

Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям
Чорноплідна горобина - ягода, що володіє терпким смаком і запасом цілющих властивостей, часто вживана для виготовлення домашніх солодощів, а також алкогольних напоїв. Сама по собі ягода позбавлена будь-якого вираженого аромату і тому часто потребує в сусідстві з більш яскравими інгредієнтами, наприклад вишневими листочками.
Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям терпкий і солодкуватий алкоголь, який, на відміну від багатьох інших лікерів, можна дегустувати практично одразу після приготування.

Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям – рецепт


Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 500 г;

  • листя вишні – 120 г;

  • цукор – 345 г;

  • лимонна кислота – 5 г;

  • горілка – 11 л;

  • вода - 17 л.


  • Приготування
    Промиті і висушені вишневі листя заливаємо водою і готуємо під кришкою 10 хвилин, далі видаляємо їх шумівкою. Додаємо в вишневу воду ягоди горобини і проварюємо близько 15 хвилин. До ягід всипаємо цукор, проварюємо сироп 7 хвилин, додаємо лимонну кислоту і тут же знімаємо суміш з вогню. Остуджуємо напій, проціджуємо через марлю, сік віджатих ягід зливаємо прямо в настій. Наливаємо горілку в приготовану суміш, перемішуємо і розливаємо в скляну тару.

    Лікер з чорноплідної горобини з вишневим листом


    Інгредієнти:

  • ягоди черноплодки – 450 г;

  • цукор – 420 г;

  • вода – 970 мл;

  • листя вишні – 90 г;

  • горілка – 450 мл;

  • лимонна кислота – 5 р.


  • Приготування
    Ягоди черноплодки, промийте і обсушіть. Підготовлену горобину і вишневі листочки залийте водою, дочекайтеся закипання і проваріть ягоди 5-7 хвилин. Всипати цукор, прокип'ятіть 4 хвилини. Лимонну кислоту покладіть в сироп за пару хвилин до закінчення приготування. Остудіть сироп, процідіть і вилийте в зручну ємність для зберігання. Влийте сироп горілку, перемішайте, закупорьте ємність і поставте в прохолоді до моменту вживання. Приготований лікер буде мати фортеця 27-30 градусів.

    Лікер з чорної горобини з вишневими листям


    Інгредієнти:

  • листя вишні – 180 г;

  • ягоди горобини – 950 г;

  • вода - 14 л;

  • цукор – 950 г;

  • горілка – 540 мл


  • Приготування
    Підготовлені ягоди бланшируйте пару хвилин в окропі, після чого перекрутіть на м'ясорубці і видавіть сік. Вишневі листя промийте і поваріть 15 хвилин. Охолоджений відвар процідіть, видаліть з нього листя і, додавши цукор, поверніть на вогонь. Проваривайте сироп протягом 20 хвилин, періодично знімаючи піну з поверхні. Змішайте горобиновий сік з сиропом, остудіть напій, після чого влийте горілку і перемішайте готовий лікер. Отриманий напій розлийте по скляних ємностей і відправте на зберігання.

    Лікер з горобини, з вишневими листям


    Приготування лікеру за даним рецептом займає трохи більше часу, зважаючи на те, що ягода віддає свій сік природним чином.
    Інгредієнти:

  • листя вишні -110 г;

  • ягоди черноплодки – 480 м;

  • вода – 980 мл;

  • цукор – 480 м;

  • лимонна кислота – 5 г;

  • спирт – 250 мл


  • Приготування
    Перебрані і помиті ягоди заливаємо водою разом з вишневими листям і залишаємо на великому вогні до закипання. Знявши ємність з вогню, додаємо ягоди настоюватися 15 годин. Витримавши час, проціджуємо настій, віджимаючи ягоди і видаляючи вишневі листя. Всипаємо суміш цукру з лимонною кислотою, чекаємо початку кипіння, але не кип'ятимо. Охолодивши суміш, додаємо спирт, перемішуємо лікер і наповнюємо ємності для зберігання напоєм. Дегустувати лікер можна вже через кілька годин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:34
    Переглядів: 70