» » Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні

Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні

Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні
Спиртних напоїв на прилавках магазинів зараз безліч. Знайдеться і на будь-який смак і гаманець. З даної статті ви дізнаєтеся рецепти приготування лікеру з чорноплідної горобини в домашніх умовах. Напій виходить дуже смачним, натуральним, а ще й корисним.
Рецепт лікеру з чорноплідної горобини і вишневих листя
Інгредієнти:

  • свіжі ягоди чорноплідної горобини – 450 г;

  • вишневі листочки – 80 шт.;

  • цукор – 320 г;

  • кислота лимонна – 10 г;

  • горілка без добавок – 1 літр;

  • очищена вода – 15 літра.


  • Приготування
    Вишневі листочки миємо, заливаємо водою, даємо закипіти і проварюємо близько 10 хвилин. Потім листочки за допомогою шумівки витягаємо, всипаємо чорноплідну горобину. Проварюємо чверть години на малому вогні. Всипаємо цукор, добре розмішуємо і кип'ятимо ще хвилин 5. Потім додаємо лимонну кислоту, ретельно перемішуємо і відразу знімаємо з вогню. Коли маса повністю охолоне, проціджуємо, додаємо горілку, перемішуємо і розливаємо по чистим ємкостей.
    Лікер з чорної горобини і листя вишні
    Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 300 г;

  • очищена вода – 1 літр;

  • вишневі листочки середнього розміру – 130 шт.;

  • пісок цукровий – 700 г;

  • горілка – 1 літр;

  • кислота лимонна – 10 р.


  • Приготування
    Чорноплідну горобину моєму, а потім розминаємо до кашкоподібного стану. Змішуємо з вимитими вишневими листочками, заливаємо 1 літром води, даємо масі закипіти і готуємо близько 5 хвилин. Потім все це проціджуємо. Всипаємо лимонку і цукор. Їх кількість можна регулювати самостійно в залежності від смакових уподобань. Знову доводимо суміш до кипіння, а потім охолоджуємо. Вливаємо горілку, ретельно розмішуємо і розливаємо по підготовленим ємкостей.
    Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні
    Інгредієнти:

  • ягоди свіжої чорноплідної горобини – 100 шт.;

  • листя вишневі – 100 шт.;

  • кислота лимонна – 2 ч. ложки;

  • горілка – 2 склянки;

  • цукор – 850 р.


  • Приготування
    Попередньо вимиті ягоди і листочки проварюємо разом в 1 літрі очищеної води близько чверті години. Потім проціджуємо, додаємо цукор, лимонну кислоту, проварюємо ще хвилин 5. Потім отриманий сироп виливаємо в банку і зберігати в холоді, а перед самою подачею вливаємо горілку, ретельно розмішуємо і подаємо.
    Лікер з чорноплідної горобини з вишневим і малиновим листом
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 1 кг;

  • чорноплідна горобина – 3 кг;

  • листочки вишні – 100 шт.;

  • листочки малини – 100 шт.;

  • очищена вода – 3 літри;

  • спирт – 1 літр.


  • Приготування
    Ягоди покласти в каструлю, заливаємо їх 3 літрами води і ставимо на плиту. Після того, як рідина закипить, вогонь зменшуємо і всипаємо цукор. Добре розмішуємо і варимо компот на невеликому вогні близько чверті години. Потім закладаємо вимиті вишневі і малинові листочки варимо ще чверть години. Потім отриманий відвар остуджуємо, зливаємо в банку разом з ягодами і листочками. Вливаємо горілку, закриваємо кришкою і на 2 тижні прибираємо для настоювання в темне місце. Після цього проціджують, мезгу віджимаємо гарненько. Розливаємо лікер з пляшок, все він готовий для подачі!
    «Вишневий» лікер з чорноплідної горобини
    Інгредієнти:

  • очищена вода – 1 літр;

  • листочки вишні – 130 шт.;

  • цукор – 550 г;

  • спирт – 1 склянка;

  • великий лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Вимиті листя вишні і ягоди чорноплідної горобини заливаємо водою. Даємо закипіти, але не кип'ятимо. На ніч залишаємо в холоді. Вранці все це проціджуємо і добре віджимаємо ягоди, щоб з них вийшло максимум соку. Тепер всипаємо цукор і вливаємо свіжовичавлений лимонний сік. Даємо масі знову закипіти. Потім знімаємо з плити і даємо охолонути. В охолоджений сироп вливаємо спирт і ретельно розмішуємо. Розливаємо напій з підготовленим чистим пляшках. Зберігати його можна навіть поза холодильника.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:34
    Переглядів: 64