Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні
Спиртних напоїв на прилавках магазинів зараз безліч. Знайдеться і на будь-який смак і гаманець. З даної статті ви дізнаєтеся рецепти приготування лікеру з чорноплідної горобини в домашніх умовах. Напій виходить дуже смачним, натуральним, а ще й корисним.
Рецепт лікеру з чорноплідної горобини і вишневих листя
Інгредієнти:
свіжі ягоди чорноплідної горобини – 450 г;
вишневі листочки – 80 шт.;
цукор – 320 г;
кислота лимонна – 10 г;
горілка без добавок – 1 літр;
очищена вода – 15 літра.
Приготування
Вишневі листочки миємо, заливаємо водою, даємо закипіти і проварюємо близько 10 хвилин. Потім листочки за допомогою шумівки витягаємо, всипаємо чорноплідну горобину. Проварюємо чверть години на малому вогні. Всипаємо цукор, добре розмішуємо і кип'ятимо ще хвилин 5. Потім додаємо лимонну кислоту, ретельно перемішуємо і відразу знімаємо з вогню. Коли маса повністю охолоне, проціджуємо, додаємо горілку, перемішуємо і розливаємо по чистим ємкостей.
Лікер з чорної горобини і листя вишні
Інгредієнти:
горобина чорноплідна – 300 г;
очищена вода – 1 літр;
вишневі листочки середнього розміру – 130 шт.;
пісок цукровий – 700 г;
горілка – 1 літр;
кислота лимонна – 10 р.
Приготування
Чорноплідну горобину моєму, а потім розминаємо до кашкоподібного стану. Змішуємо з вимитими вишневими листочками, заливаємо 1 літром води, даємо масі закипіти і готуємо близько 5 хвилин. Потім все це проціджуємо. Всипаємо лимонку і цукор. Їх кількість можна регулювати самостійно в залежності від смакових уподобань. Знову доводимо суміш до кипіння, а потім охолоджуємо. Вливаємо горілку, ретельно розмішуємо і розливаємо по підготовленим ємкостей.
Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні
Інгредієнти:
ягоди свіжої чорноплідної горобини – 100 шт.;
листя вишневі – 100 шт.;
кислота лимонна – 2 ч. ложки;
горілка – 2 склянки;
цукор – 850 р.
Приготування
Попередньо вимиті ягоди і листочки проварюємо разом в 1 літрі очищеної води близько чверті години. Потім проціджуємо, додаємо цукор, лимонну кислоту, проварюємо ще хвилин 5. Потім отриманий сироп виливаємо в банку і зберігати в холоді, а перед самою подачею вливаємо горілку, ретельно розмішуємо і подаємо.
Лікер з чорноплідної горобини з вишневим і малиновим листом
Інгредієнти:
цукровий пісок – 1 кг;
чорноплідна горобина – 3 кг;
листочки вишні – 100 шт.;
листочки малини – 100 шт.;
очищена вода – 3 літри;
спирт – 1 літр.
Приготування
Ягоди покласти в каструлю, заливаємо їх 3 літрами води і ставимо на плиту. Після того, як рідина закипить, вогонь зменшуємо і всипаємо цукор. Добре розмішуємо і варимо компот на невеликому вогні близько чверті години. Потім закладаємо вимиті вишневі і малинові листочки варимо ще чверть години. Потім отриманий відвар остуджуємо, зливаємо в банку разом з ягодами і листочками. Вливаємо горілку, закриваємо кришкою і на 2 тижні прибираємо для настоювання в темне місце. Після цього проціджують, мезгу віджимаємо гарненько. Розливаємо лікер з пляшок, все він готовий для подачі!
«Вишневий» лікер з чорноплідної горобини
Інгредієнти:
очищена вода – 1 літр;
листочки вишні – 130 шт.;
цукор – 550 г;
спирт – 1 склянка;
великий лимон – 1 шт.
Приготування
Вимиті листя вишні і ягоди чорноплідної горобини заливаємо водою. Даємо закипіти, але не кип'ятимо. На ніч залишаємо в холоді. Вранці все це проціджуємо і добре віджимаємо ягоди, щоб з них вийшло максимум соку. Тепер всипаємо цукор і вливаємо свіжовичавлений лимонний сік. Даємо масі знову закипіти. Потім знімаємо з плити і даємо охолонути. В охолоджений сироп вливаємо спирт і ретельно розмішуємо. Розливаємо напій з підготовленим чистим пляшках. Зберігати його можна навіть поза холодильника.
Рецепт лікеру з чорноплідної горобини і вишневих листя
Інгредієнти:
Приготування
Вишневі листочки миємо, заливаємо водою, даємо закипіти і проварюємо близько 10 хвилин. Потім листочки за допомогою шумівки витягаємо, всипаємо чорноплідну горобину. Проварюємо чверть години на малому вогні. Всипаємо цукор, добре розмішуємо і кип'ятимо ще хвилин 5. Потім додаємо лимонну кислоту, ретельно перемішуємо і відразу знімаємо з вогню. Коли маса повністю охолоне, проціджуємо, додаємо горілку, перемішуємо і розливаємо по чистим ємкостей.
Лікер з чорної горобини і листя вишні
Інгредієнти:
Приготування
Чорноплідну горобину моєму, а потім розминаємо до кашкоподібного стану. Змішуємо з вимитими вишневими листочками, заливаємо 1 літром води, даємо масі закипіти і готуємо близько 5 хвилин. Потім все це проціджуємо. Всипаємо лимонку і цукор. Їх кількість можна регулювати самостійно в залежності від смакових уподобань. Знову доводимо суміш до кипіння, а потім охолоджуємо. Вливаємо горілку, ретельно розмішуємо і розливаємо по підготовленим ємкостей.
Лікер з чорноплідної горобини і листя вишні
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо вимиті ягоди і листочки проварюємо разом в 1 літрі очищеної води близько чверті години. Потім проціджуємо, додаємо цукор, лимонну кислоту, проварюємо ще хвилин 5. Потім отриманий сироп виливаємо в банку і зберігати в холоді, а перед самою подачею вливаємо горілку, ретельно розмішуємо і подаємо.
Лікер з чорноплідної горобини з вишневим і малиновим листом
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди покласти в каструлю, заливаємо їх 3 літрами води і ставимо на плиту. Після того, як рідина закипить, вогонь зменшуємо і всипаємо цукор. Добре розмішуємо і варимо компот на невеликому вогні близько чверті години. Потім закладаємо вимиті вишневі і малинові листочки варимо ще чверть години. Потім отриманий відвар остуджуємо, зливаємо в банку разом з ягодами і листочками. Вливаємо горілку, закриваємо кришкою і на 2 тижні прибираємо для настоювання в темне місце. Після цього проціджують, мезгу віджимаємо гарненько. Розливаємо лікер з пляшок, все він готовий для подачі!
«Вишневий» лікер з чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті листя вишні і ягоди чорноплідної горобини заливаємо водою. Даємо закипіти, але не кип'ятимо. На ніч залишаємо в холоді. Вранці все це проціджуємо і добре віджимаємо ягоди, щоб з них вийшло максимум соку. Тепер всипаємо цукор і вливаємо свіжовичавлений лимонний сік. Даємо масі знову закипіти. Потім знімаємо з плити і даємо охолонути. В охолоджений сироп вливаємо спирт і ретельно розмішуємо. Розливаємо напій з підготовленим чистим пляшках. Зберігати його можна навіть поза холодильника.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям
Абсолютно незвичайний домашній напій на алкогольній основі можна створити з черноплодки і доповнити базовий рецепт вишневими листочками. Листя
Компот з яблук і чорноплідної горобини
Урізноманітнити смак простого яблучного компоту можна доповнивши його базовий склад ягідками черноплодки. Такий напій неодмінно стане улюбленим у
Рецепт наливки з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина - це дуже корисна ягода! Плоди чорної горобини допомагають впоратися з багатьма хворобами і просто підтримують імунітет. А ще з
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо