Компот з яблук і чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина – ягода терпка, але дуже корисна. Вона чудово допомагає при підвищеному тиску. Рецепти заготовок компотів з яблук і ягід чорноплідної горобини чекають вас нижче.
Компот з яблук з чорноплідної горобини на зиму
Інгредієнти:
солодкі яблука – 5 шт.;
ягоди чорноплідної горобини – 170 г;
цукор – 125 р.
Приготування
Вимиті яблука ріжемо часточками і з чорноплідної горобини разом поміщаємо в підготовлені пропарені банки. Заливаємо зверху окропом, накриваємо і залишаємо хвилин на 10. Після цього воду обережно зливаємо в сотейник, даємо закипіти, всипаємо цукор. Його кількість можна змінити, виходячи з власних смакових переваг. Отриманим заливаємо гарячим сиропом горобину з яблуками, закатуємо, ставимо денцем вгору, добре і закутуємо добу даємо так постояти. Зберігати такий компот потрібно в темному місці. Чим більше компот настоїться, тим більш насиченим вийде смак.
Компот з яблук і чорноплідної горобини – рецепт
Інгредієнти:
стиглі яблука – 800 г;
ягоди чорноплідної горобини – 240 г;
очищена вода – 800 мл;
цукор – 350 г;
Приготування
Спочатку готуємо сироп: воду наливаємо в каструлю, сахарим її, доводимо до повного розчинення кристалів цукру і проварюємо близько 3 хвилин після закипання. Яблука і горобину чистимо від плодоніжок. В яблуках вирізаємо серцевину і ріжемо їх часточками. Розкладаємо ягоди і яблука по банкам, заливаємо тут же киплячим сиропом і укупориваем. Зберігати такий компот краще в холоді, тоді можна бути точно впевненим, що баночки не вибухнуть.
Як зварити компот з чорноплідної горобини і яблук?
Інгредієнти:
яблука кисло-солодкі – 400 г;
вода питна – 4 літри;
цукор – 120 г;
ягоди горобини чорноплідної – 200 р.
Приготування
Воду наливаємо в каструлю. Краще, щоб вона була фільтрована, воду з-під крана використовувати не варто, щоб не зіпсувати смак компоту. Отже, далі кидаємо туди нарізані часточками яблука і чорноплідну горобину. Потім всипаємо цукор і даємо закипіти. Відразу після цього знімаємо його з вогню. А щоб компот придбав насичений колір, потрібно, щоб ягоди як слід, настоялися. Приблизно через півгодинки компот із свіжих яблук і чорноплідної горобини можна розливати вже по келихах.
Консервований компот з яблук і чорноплідної горобини
Інгредієнти:
очищена вода – 900 мл;
цукор – 250 г;
горобина чорноплідна – 400 г;
яблука, груші, сливи – 200 р.
Приготування
Зрілі ягоди горобини моєму, бланшируем і відкидаємо на друшляк. Яблука, груші, сливи ріжемо часточками. Видаляємо серцевиною, насінну частину, плодоніжки. Бланшируем близько 7 хвилин до м'якості. Підготовлені продукти покласти в банки, чергуючи з горобиною. Заливаємо сиропом з води і цукру. Прикриваємо пропареними кришками і стерилізуємо літрові банки близько чверті години і тільки потім зафарбовуємо.
Компот з груш, яблук і чорноплідної горобини
Інгредієнти:
яблука кисло-солодкі – 500 г;
груші солодкі – 500 г;
ягоди чорноплідної горобини – 300 г;
цукор – 300 р.
Приготування
Ретельно моєму яблука і груші, ріжемо на четвертинки, вирізаємо насінну частину. Ягоди горобини моєму і хвилин на 5 заливаємо окропом, а потім відкидаємо на друшляк. Банки добре миємо з допомогою гірчиці або соди, потім пропарюють. Кришки також кип'ятимо. У підготовлені баночки поміщаємо ягоди і груші з яблуками. Заливаємо все це окропом, хвилин 30-40 даємо постояти, а потім зливаємо рідину в каструлю. Всипаємо цукор і чекаємо, поки сироп закипить. Проварюємо хвилин 5 і заливаємо їм вміст банок. Закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо денцем вгору, вкриваємо теплим пледом і даємо охолонути. Зберігаємо такий компот в холоді.
Компот з яблук з чорноплідної горобини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті яблука ріжемо часточками і з чорноплідної горобини разом поміщаємо в підготовлені пропарені банки. Заливаємо зверху окропом, накриваємо і залишаємо хвилин на 10. Після цього воду обережно зливаємо в сотейник, даємо закипіти, всипаємо цукор. Його кількість можна змінити, виходячи з власних смакових переваг. Отриманим заливаємо гарячим сиропом горобину з яблуками, закатуємо, ставимо денцем вгору, добре і закутуємо добу даємо так постояти. Зберігати такий компот потрібно в темному місці. Чим більше компот настоїться, тим більш насиченим вийде смак.
Компот з яблук і чорноплідної горобини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо сироп: воду наливаємо в каструлю, сахарим її, доводимо до повного розчинення кристалів цукру і проварюємо близько 3 хвилин після закипання. Яблука і горобину чистимо від плодоніжок. В яблуках вирізаємо серцевину і ріжемо їх часточками. Розкладаємо ягоди і яблука по банкам, заливаємо тут же киплячим сиропом і укупориваем. Зберігати такий компот краще в холоді, тоді можна бути точно впевненим, що баночки не вибухнуть.
Як зварити компот з чорноплідної горобини і яблук?
Інгредієнти:
Приготування
Воду наливаємо в каструлю. Краще, щоб вона була фільтрована, воду з-під крана використовувати не варто, щоб не зіпсувати смак компоту. Отже, далі кидаємо туди нарізані часточками яблука і чорноплідну горобину. Потім всипаємо цукор і даємо закипіти. Відразу після цього знімаємо його з вогню. А щоб компот придбав насичений колір, потрібно, щоб ягоди як слід, настоялися. Приблизно через півгодинки компот із свіжих яблук і чорноплідної горобини можна розливати вже по келихах.
Консервований компот з яблук і чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Зрілі ягоди горобини моєму, бланшируем і відкидаємо на друшляк. Яблука, груші, сливи ріжемо часточками. Видаляємо серцевиною, насінну частину, плодоніжки. Бланшируем близько 7 хвилин до м'якості. Підготовлені продукти покласти в банки, чергуючи з горобиною. Заливаємо сиропом з води і цукру. Прикриваємо пропареними кришками і стерилізуємо літрові банки близько чверті години і тільки потім зафарбовуємо.
Компот з груш, яблук і чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно моєму яблука і груші, ріжемо на четвертинки, вирізаємо насінну частину. Ягоди горобини моєму і хвилин на 5 заливаємо окропом, а потім відкидаємо на друшляк. Банки добре миємо з допомогою гірчиці або соди, потім пропарюють. Кришки також кип'ятимо. У підготовлені баночки поміщаємо ягоди і груші з яблуками. Заливаємо все це окропом, хвилин 30-40 даємо постояти, а потім зливаємо рідину в каструлю. Всипаємо цукор і чекаємо, поки сироп закипить. Проварюємо хвилин 5 і заливаємо їм вміст банок. Закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо денцем вгору, вкриваємо теплим пледом і даємо охолонути. Зберігаємо такий компот в холоді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з чорноплідної горобини
Абсолютно незвичайним смаком і чудовим ароматом володіє домашній компот з чорної горобини. Його можна успішно заготовлювати про запас, і також
Сироп з чорноплідної горобини з лимонною кислотою
Для економії місця в коморі з консервацією можна замість звичних соків і компотів з черноплодки закрити концентрований сироп і взимку розбавляти його
Компот із червоної горобини на зиму
Ягоди горобини дуже рідко використовуються в домашній кулінарії, не дивлячись на доступність, а даремно. Горобина дуже корисна, так як володіє не
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо
Компот з горобини
Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,