» » Компот з яблук і чорноплідної горобини

Компот з яблук і чорноплідної горобини

Компот з яблук і чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина – ягода терпка, але дуже корисна. Вона чудово допомагає при підвищеному тиску. Рецепти заготовок компотів з яблук і ягід чорноплідної горобини чекають вас нижче.
Компот з яблук з чорноплідної горобини на зиму
Інгредієнти:

  • солодкі яблука – 5 шт.;

  • ягоди чорноплідної горобини – 170 г;

  • цукор – 125 р.


  • Приготування
    Вимиті яблука ріжемо часточками і з чорноплідної горобини разом поміщаємо в підготовлені пропарені банки. Заливаємо зверху окропом, накриваємо і залишаємо хвилин на 10. Після цього воду обережно зливаємо в сотейник, даємо закипіти, всипаємо цукор. Його кількість можна змінити, виходячи з власних смакових переваг. Отриманим заливаємо гарячим сиропом горобину з яблуками, закатуємо, ставимо денцем вгору, добре і закутуємо добу даємо так постояти. Зберігати такий компот потрібно в темному місці. Чим більше компот настоїться, тим більш насиченим вийде смак.
    Компот з яблук і чорноплідної горобини – рецепт
    Інгредієнти:

  • стиглі яблука – 800 г;

  • ягоди чорноплідної горобини – 240 г;

  • очищена вода – 800 мл;

  • цукор – 350 г;


  • Приготування
    Спочатку готуємо сироп: воду наливаємо в каструлю, сахарим її, доводимо до повного розчинення кристалів цукру і проварюємо близько 3 хвилин після закипання. Яблука і горобину чистимо від плодоніжок. В яблуках вирізаємо серцевину і ріжемо їх часточками. Розкладаємо ягоди і яблука по банкам, заливаємо тут же киплячим сиропом і укупориваем. Зберігати такий компот краще в холоді, тоді можна бути точно впевненим, що баночки не вибухнуть.
    Як зварити компот з чорноплідної горобини і яблук?
    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 400 г;

  • вода питна – 4 літри;

  • цукор – 120 г;

  • ягоди горобини чорноплідної – 200 р.


  • Приготування
    Воду наливаємо в каструлю. Краще, щоб вона була фільтрована, воду з-під крана використовувати не варто, щоб не зіпсувати смак компоту. Отже, далі кидаємо туди нарізані часточками яблука і чорноплідну горобину. Потім всипаємо цукор і даємо закипіти. Відразу після цього знімаємо його з вогню. А щоб компот придбав насичений колір, потрібно, щоб ягоди як слід, настоялися. Приблизно через півгодинки компот із свіжих яблук і чорноплідної горобини можна розливати вже по келихах.
    Консервований компот з яблук і чорноплідної горобини
    Інгредієнти:

  • очищена вода – 900 мл;

  • цукор – 250 г;

  • горобина чорноплідна – 400 г;

  • яблука, груші, сливи – 200 р.


  • Приготування
    Зрілі ягоди горобини моєму, бланшируем і відкидаємо на друшляк. Яблука, груші, сливи ріжемо часточками. Видаляємо серцевиною, насінну частину, плодоніжки. Бланшируем близько 7 хвилин до м'якості. Підготовлені продукти покласти в банки, чергуючи з горобиною. Заливаємо сиропом з води і цукру. Прикриваємо пропареними кришками і стерилізуємо літрові банки близько чверті години і тільки потім зафарбовуємо.
    Компот з груш, яблук і чорноплідної горобини
    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 500 г;

  • груші солодкі – 500 г;

  • ягоди чорноплідної горобини – 300 г;

  • цукор – 300 р.


  • Приготування
    Ретельно моєму яблука і груші, ріжемо на четвертинки, вирізаємо насінну частину. Ягоди горобини моєму і хвилин на 5 заливаємо окропом, а потім відкидаємо на друшляк. Банки добре миємо з допомогою гірчиці або соди, потім пропарюють. Кришки також кип'ятимо. У підготовлені баночки поміщаємо ягоди і груші з яблуками. Заливаємо все це окропом, хвилин 30-40 даємо постояти, а потім зливаємо рідину в каструлю. Всипаємо цукор і чекаємо, поки сироп закипить. Проварюємо хвилин 5 і заливаємо їм вміст банок. Закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо денцем вгору, вкриваємо теплим пледом і даємо охолонути. Зберігаємо такий компот в холоді.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:14
    Переглядів: 65