Компот з чорноплідної горобини
Зміст в чорноплідній горобині вітамінів і мінералів у кілька разів перевищує кількість таких у чорній смородині, малині, суниці, цитрусових і інших не менш корисних фруктах і ягодах. Але от смак ягід у свіжому вигляді мало кому подобається. Пропонуємо зварити з чорноплідної горобини компот, де вона прекрасно проявляє себе і ідеально поєднується з іншими фруктами.
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
горобина чорноплідна – 260 г;
яблука – 490 г;
фільтрована вода – 21-23 л;
пісок цукровий – 150-220 р.
Приготування
Чорноплідна горобина ідеально поєднується в компотах з яблуками. Останні краще брати солодких сортів. Якщо плоди невеликі, то їх можна залишити цілком. Дуже смачним і оригінальним виходить компот з чорноплідної горобини і мініатюрних ранеток, які разом з ягодами укладають у банки цілком.
Яблучка побільше розрізаємо на чотири-вісім часточок, вирізаємо серцевину і відриваємо плодоніжки. Не забуваємо попередньо фрукти помити і обсушити. Споліскуємо також і горобину чорноплідну і даємо їй добре стекти. Поміщаємо підготовлені компоненти в стерильну банку, заливаємо їх підігрітою до кипіння водичкою і прикриваємо посудину кришкою на двадцять хвилин.
По закінченні часу воду зливаємо, знову даємо їй закипіти, і знову заливаємо до горобині і яблукам, попередньо насипавши в кожну потрібну кількість цукрового піску. Його норму визначаємо в залежності від солодощі яблук і своїх смакових переваг. Укупориваем негайно банки кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо обов'язково теплою ковдрою для самостерилизации і повільного остигання.
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
горобина чорноплідна – 340 г;
яблука – 460 м;
фільтрована вода – 21-23 л;
пісок цукровий – 250-350 р.
Приготування
Дуже цікавим виходить поєднання чорноплідної горобини зі сливами. Для приготування такого компотика ретельно промиваємо сливи і черноплодку й обсушуємо. Горобину засипаємо відразу в банку, а зі слив попередньо виймаємо кісточки. Тепер підігріваємо воду до кипіння і заливаємо нею компоненти в банку. Відразу ж готуємо другу порцію киплячої води. Через десять хвилин першу воду з банки зливаємо в раковину і заливаємо сливи з горобиною чистим окропом. Ще через десять хвилин виливаємо воду вже в каструлю, даємо їй закипіти, додаємо цукровий пісок за смаком, розмішуємо до розчинення всіх кристалів і заливаємо отриманим сиропом компоненти в банку. Негайно укупориваем посудину кришкою, перевертаємо його догори дном, закутуємо ретельно для повільного остигання і самостерилизации.
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
горобина чорноплідна – 250 г;
обліпиха – 450 г;
фільтрована вода – 21-23 л;
пісок цукровий – 250-300 р.
Приготування
Цим вітамінним «вибухом» буде компот, приготований з чорноплідної горобини та обліпихи. Про достоїнства обох ягід вже багато сказано, ми додамо тільки, що такий напій виходить ще і дуже смачним.
Ягоди обліпихи і черноплодки споліскуємо і розстилаємо на рушник для просушування. Після цього засипаємо їх у стерильні сухі банки і заливаємо хвилин на двадцять окропом. По закінченні часу воду зливаємо і ставимо її для повторного закипання, а кожну ємність з ягодами засипаємо цукровий пісок, визначаючи його кількість за смаком, але не менше склянки на одну трилітрову банку.
Заливаємо ягоди з цукром киплячою рідиною, укупориваем судини герметично і залишаємо в перевернутому догори дном вигляді під теплою ковдрою для самостерилизации і охолодження.
Як зварити компот з чорноплідної горобини – простий рецепт на зиму з яблуками
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
Приготування
Чорноплідна горобина ідеально поєднується в компотах з яблуками. Останні краще брати солодких сортів. Якщо плоди невеликі, то їх можна залишити цілком. Дуже смачним і оригінальним виходить компот з чорноплідної горобини і мініатюрних ранеток, які разом з ягодами укладають у банки цілком.
Яблучка побільше розрізаємо на чотири-вісім часточок, вирізаємо серцевину і відриваємо плодоніжки. Не забуваємо попередньо фрукти помити і обсушити. Споліскуємо також і горобину чорноплідну і даємо їй добре стекти. Поміщаємо підготовлені компоненти в стерильну банку, заливаємо їх підігрітою до кипіння водичкою і прикриваємо посудину кришкою на двадцять хвилин.
По закінченні часу воду зливаємо, знову даємо їй закипіти, і знову заливаємо до горобині і яблукам, попередньо насипавши в кожну потрібну кількість цукрового піску. Його норму визначаємо в залежності від солодощі яблук і своїх смакових переваг. Укупориваем негайно банки кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо обов'язково теплою ковдрою для самостерилизации і повільного остигання.
Компот із слив і чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
Приготування
Дуже цікавим виходить поєднання чорноплідної горобини зі сливами. Для приготування такого компотика ретельно промиваємо сливи і черноплодку й обсушуємо. Горобину засипаємо відразу в банку, а зі слив попередньо виймаємо кісточки. Тепер підігріваємо воду до кипіння і заливаємо нею компоненти в банку. Відразу ж готуємо другу порцію киплячої води. Через десять хвилин першу воду з банки зливаємо в раковину і заливаємо сливи з горобиною чистим окропом. Ще через десять хвилин виливаємо воду вже в каструлю, даємо їй закипіти, додаємо цукровий пісок за смаком, розмішуємо до розчинення всіх кристалів і заливаємо отриманим сиропом компоненти в банку. Негайно укупориваем посудину кришкою, перевертаємо його догори дном, закутуємо ретельно для повільного остигання і самостерилизации.
Компот з обліпихи і чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Розрахунок на банку об'ємом 3 л:
Приготування
Цим вітамінним «вибухом» буде компот, приготований з чорноплідної горобини та обліпихи. Про достоїнства обох ягід вже багато сказано, ми додамо тільки, що такий напій виходить ще і дуже смачним.
Ягоди обліпихи і черноплодки споліскуємо і розстилаємо на рушник для просушування. Після цього засипаємо їх у стерильні сухі банки і заливаємо хвилин на двадцять окропом. По закінченні часу воду зливаємо і ставимо її для повторного закипання, а кожну ємність з ягодами засипаємо цукровий пісок, визначаючи його кількість за смаком, але не менше склянки на одну трилітрову банку.
Заливаємо ягоди з цукром киплячою рідиною, укупориваем судини герметично і залишаємо в перевернутому догори дном вигляді під теплою ковдрою для самостерилизации і охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з яблук і чорноплідної горобини
Урізноманітнити смак простого яблучного компоту можна доповнивши його базовий склад ягідками черноплодки. Такий напій неодмінно стане улюбленим у
Компот із червоної горобини на зиму
Ягоди горобини дуже рідко використовуються в домашній кулінарії, не дивлячись на доступність, а даремно. Горобина дуже корисна, так як володіє не
Компот з винограду і яблук на зиму
Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
Компот з черноплодки
Черговий корисний і смачний напій, який буде радувати своїм неймовірним смаком в холодну пору року - це компот з черноплодки. Як приготувати компот
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо