Чорноплідна горобина – ягода терпка, але дуже корисна. Вона чудово допомагає при підвищеному тиску. Рецепти заготовок компотів з яблук і ягід чорноплідної горобини чекають вас нижче.
Компот з яблук з чорноплідної горобини на зиму
Інгредієнти: солодкі яблука – 5 шт.; ягоди чорноплідної горобини – 170 г; цукор – 125 р. Приготування Вимиті яблука ріжемо часточками і з чорноплідної горобини разом поміщаємо в підготовлені пропарені банки. Заливаємо зверху окропом, накриваємо і залишаємо хвилин на 10. Після цього воду обережно зливаємо в сотейник, даємо закипіти, всипаємо цукор. Його кількість можна змінити, виходячи з власних смакових переваг. Отриманим заливаємо гарячим сиропом горобину з яблуками, закатуємо, ставимо денцем вгору, добре і закутуємо добу даємо так постояти. Зберігати такий компот потрібно в темному місці. Чим більше компот настоїться, тим більш насиченим вийде смак.
Компот з яблук і чорноплідної горобини – рецепт
Інгредієнти: стиглі яблука – 800 г; ягоди чорноплідної горобини – 240 г; очищена вода – 800 мл; цукор – 350 г; Приготування Спочатку готуємо сироп: воду наливаємо в каструлю, сахарим її, доводимо до повного розчинення кристалів цукру і проварюємо близько 3 хвилин після закипання. Яблука і горобину чистимо від плодоніжок. В яблуках вирізаємо серцевину і ріжемо їх часточками. Розкладаємо ягоди і яблука по банкам, заливаємо тут же киплячим сиропом і укупориваем. Зберігати такий компот краще в холоді, тоді можна бути точно впевненим, що баночки не вибухнуть.
Як зварити компот з чорноплідної горобини і яблук?
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі – 400 г; вода питна – 4 літри; цукор – 120 г; ягоди горобини чорноплідної – 200 р. Приготування Воду наливаємо в каструлю. Краще, щоб вона була фільтрована, воду з-під крана використовувати не варто, щоб не зіпсувати смак компоту. Отже, далі кидаємо туди нарізані часточками яблука і чорноплідну горобину. Потім всипаємо цукор і даємо закипіти. Відразу після цього знімаємо його з вогню. А щоб компот придбав насичений колір, потрібно, щоб ягоди як слід, настоялися. Приблизно через півгодинки компот із свіжих яблук і чорноплідної горобини можна розливати вже по келихах.
Консервований компот з яблук і чорноплідної горобини
Інгредієнти: очищена вода – 900 мл; цукор – 250 г; горобина чорноплідна – 400 г; яблука, груші, сливи – 200 р. Приготування Зрілі ягоди горобини моєму, бланшируем і відкидаємо на друшляк. Яблука, груші, сливи ріжемо часточками. Видаляємо серцевиною, насінну частину, плодоніжки. Бланшируем близько 7 хвилин до м'якості. Підготовлені продукти покласти в банки, чергуючи з горобиною. Заливаємо сиропом з води і цукру. Прикриваємо пропареними кришками і стерилізуємо літрові банки близько чверті години і тільки потім зафарбовуємо.
Компот з груш, яблук і чорноплідної горобини
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі – 500 г; груші солодкі – 500 г; ягоди чорноплідної горобини – 300 г; цукор – 300 р. Приготування Ретельно моєму яблука і груші, ріжемо на четвертинки, вирізаємо насінну частину. Ягоди горобини моєму і хвилин на 5 заливаємо окропом, а потім відкидаємо на друшляк. Банки добре миємо з допомогою гірчиці або соди, потім пропарюють. Кришки також кип'ятимо. У підготовлені баночки поміщаємо ягоди і груші з яблуками. Заливаємо все це окропом, хвилин 30-40 даємо постояти, а потім зливаємо рідину в каструлю. Всипаємо цукор і чекаємо, поки сироп закипить. Проварюємо хвилин 5 і заливаємо їм вміст банок. Закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо денцем вгору, вкриваємо теплим пледом і даємо охолонути. Зберігаємо такий компот в холоді.