Родзинки з черноплодки
Родзинки з черноплодки за своїми смаковими якостями нітрохи не поступається традиційному виноградному, а за кількістю містяться в ньому корисностей у багато разів перевершує. Особливо багато в такому ізюмі вітамінів Р і групи В, фтору, заліза та йоду. Він володіє антиоксидантними, протиалергічними властивостями, знижує підвищений артеріальний і внутрішньочерепний тиск, а також допомагає в лікуванні багатьох захворювань печінки, нирок, органів травлення, а також ендокринної та серцево-судинної систем. Так чому б не приготувати такий цінний продукт в домашніх умовах, тим більше що зробити це абсолютно нескладно.
Інгредієнти:
горобина чорноплідна – 29 кг;
цукровий пісок – 17 кг;
фільтрована вода – 950 мл;
лимонна кислота – 20 р.
Приготування
Беручись за приготування родзинок, спочатку перебираємо ягоди черноплодки, позбавляючись від сумнівних примірників. Тепер з води, зазначеного у рецептурі кількості цукрового піску і лимонної кислоти варимо кисло-солодкий сироп, чекаючи розчинення всіх кристалів. Занурюємо в киплячу однорідну суміш підготовлені промиті ягоди горобини і після повторного закипання варимо протягом двадцяти хвилин, підтримуючи помірний вогонь.
Тепер зливаємо черноплодку на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. Після цього розкладаємо ягоди одним шаром на аркушах, застелені пергаментом, і залишаємо для підсушування і в'ялення в теплі, час від часу помішуючи їх.
Використовувати можна не тільки ізюм, але і сироп, в якому варилися ягідки. Розбавивши його водою, отримаємо неймовірно корисний напій або основу для киселю. А якщо полити їм в чистому вигляді запіканки, оладки або пудинги їх смак стане багатшим, а користь від трапези примножиться.
Інгредієнти:
горобина чорноплідна – 16 кг;
цукровий пісок – 550 г;
фільтрована вода – 950 мл;
лимон – 160 р.
Приготування
Родзинки з чорноплідної горобини можна зробити і за допомогою элекстросушилки. Часу для в'ялення ягід буде потрібно в даному випадку набагато менше, та й імовірність того, що вони зіпсуються раніше ніж підсохнуть, зводиться до нуля.
Принцип обробки ягід перед сушінням ідентичний описаному вище з невеликими змінами. Для сиропу в даному випадку ми будемо використовувати менші пропорції цукрового піску і замість лимонної кислоти додамо віджатий з лимона сік.
Змішуємо воду з цукровим піском і соком лимона, даємо всім кристалам розчинитися, а сиропу закипіти, і занурюємо в нього підготовлену черноплодку. Також як і в попередньому випадку, варимо ягідки двадцять хвилин, а потім зливаємо на сито і залишаємо на деякий час стікати. Потім розкладаємо горобину на піддоні з дрібними отворами і сушимо при температурі 40-45 градусів протягом восьми-десяти годин або до готовності.
Сироп, що залишився після варіння, розливаємо по чистим ємкостей, прикривають кришками і зберігати до використання в прохолодному місці.
Аналогічним методом можна заготовити родзинки з черноплодки в духовці, використовуючи її замість електросушарки. Для цього підготовлені і зварені в сиропі ягоди, розкладаємо на выстеленном пергаментом деку і сушимо при температурі від сорока до п'ятдесяти градусів з відчиненими дверцятами, періодично перемішуючи.
Правильно приготований і висушений ізюм з черноплодки не вимагає яких-небудь особливих умов для зберігання. Його достатньо скласти в скляні сухі банки, картонні коробки або дерев'яні ящички, прикрити кришкою і помістити в провітрюване місце з невисокою вологістю і без сторонніх запахів.
Як зробити родзинки з черноплодки?
Інгредієнти:
Приготування
Беручись за приготування родзинок, спочатку перебираємо ягоди черноплодки, позбавляючись від сумнівних примірників. Тепер з води, зазначеного у рецептурі кількості цукрового піску і лимонної кислоти варимо кисло-солодкий сироп, чекаючи розчинення всіх кристалів. Занурюємо в киплячу однорідну суміш підготовлені промиті ягоди горобини і після повторного закипання варимо протягом двадцяти хвилин, підтримуючи помірний вогонь.
Тепер зливаємо черноплодку на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. Після цього розкладаємо ягоди одним шаром на аркушах, застелені пергаментом, і залишаємо для підсушування і в'ялення в теплі, час від часу помішуючи їх.
Використовувати можна не тільки ізюм, але і сироп, в якому варилися ягідки. Розбавивши його водою, отримаємо неймовірно корисний напій або основу для киселю. А якщо полити їм в чистому вигляді запіканки, оладки або пудинги їх смак стане багатшим, а користь від трапези примножиться.
Родзинки з черноплодки з лимонним соком у електросушарці
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки з чорноплідної горобини можна зробити і за допомогою элекстросушилки. Часу для в'ялення ягід буде потрібно в даному випадку набагато менше, та й імовірність того, що вони зіпсуються раніше ніж підсохнуть, зводиться до нуля.
Принцип обробки ягід перед сушінням ідентичний описаному вище з невеликими змінами. Для сиропу в даному випадку ми будемо використовувати менші пропорції цукрового піску і замість лимонної кислоти додамо віджатий з лимона сік.
Змішуємо воду з цукровим піском і соком лимона, даємо всім кристалам розчинитися, а сиропу закипіти, і занурюємо в нього підготовлену черноплодку. Також як і в попередньому випадку, варимо ягідки двадцять хвилин, а потім зливаємо на сито і залишаємо на деякий час стікати. Потім розкладаємо горобину на піддоні з дрібними отворами і сушимо при температурі 40-45 градусів протягом восьми-десяти годин або до готовності.
Сироп, що залишився після варіння, розливаємо по чистим ємкостей, прикривають кришками і зберігати до використання в прохолодному місці.
Аналогічним методом можна заготовити родзинки з черноплодки в духовці, використовуючи її замість електросушарки. Для цього підготовлені і зварені в сиропі ягоди, розкладаємо на выстеленном пергаментом деку і сушимо при температурі від сорока до п'ятдесяти градусів з відчиненими дверцятами, періодично перемішуючи.
Як зберігати родзинки з черноплодки?
Правильно приготований і висушений ізюм з черноплодки не вимагає яких-небудь особливих умов для зберігання. Його достатньо скласти в скляні сухі банки, картонні коробки або дерев'яні ящички, прикрити кришкою і помістити в провітрюване місце з невисокою вологістю і без сторонніх запахів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сироп з чорноплідної горобини на зиму
Поряд з вареннями, асортимент заготовок у вашій коморі може поповнити корисний і смачний сироп з чорної горобини. У складі такого ласощі терпкі і
Варення з чорноплідної горобини з вишневим листом
Черноплодное варення - дивовижне вітамінне ласощі, яке неодмінно всім сподобається своїм цікавим смаком. Далі описані абсолютно незвичайні рецепти,
Варення з чорноплідної горобини на зиму
З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям
Абсолютно незвичайний домашній напій на алкогольній основі можна створити з черноплодки і доповнити базовий рецепт вишневими листочками. Листя
Сироп з чорноплідної горобини з лимонною кислотою
Для економії місця в коморі з консервацією можна замість звичних соків і компотів з черноплодки закрити концентрований сироп і взимку розбавляти його
Компот з черноплодки
Черговий корисний і смачний напій, який буде радувати своїм неймовірним смаком в холодну пору року - це компот з черноплодки. Як приготувати компот