Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Родзинки з черноплодки

Родзинки з черноплодки

19-11-2016, 09:09
850
Родзинки з черноплодки
Родзинки з черноплодки за своїми смаковими якостями нітрохи не поступається традиційному виноградному, а за кількістю містяться в ньому корисностей у багато разів перевершує. Особливо багато в такому ізюмі вітамінів Р і групи В, фтору, заліза та йоду. Він володіє антиоксидантними, протиалергічними властивостями, знижує підвищений артеріальний і внутрішньочерепний тиск, а також допомагає в лікуванні багатьох захворювань печінки, нирок, органів травлення, а також ендокринної та серцево-судинної систем. Так чому б не приготувати такий цінний продукт в домашніх умовах, тим більше що зробити це абсолютно нескладно.

Як зробити родзинки з черноплодки?


Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 29 кг;

  • цукровий пісок – 17 кг;

  • фільтрована вода – 950 мл;

  • лимонна кислота – 20 р.


  • Приготування
    Беручись за приготування родзинок, спочатку перебираємо ягоди черноплодки, позбавляючись від сумнівних примірників. Тепер з води, зазначеного у рецептурі кількості цукрового піску і лимонної кислоти варимо кисло-солодкий сироп, чекаючи розчинення всіх кристалів. Занурюємо в киплячу однорідну суміш підготовлені промиті ягоди горобини і після повторного закипання варимо протягом двадцяти хвилин, підтримуючи помірний вогонь.
    Тепер зливаємо черноплодку на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. Після цього розкладаємо ягоди одним шаром на аркушах, застелені пергаментом, і залишаємо для підсушування і в'ялення в теплі, час від часу помішуючи їх.
    Використовувати можна не тільки ізюм, але і сироп, в якому варилися ягідки. Розбавивши його водою, отримаємо неймовірно корисний напій або основу для киселю. А якщо полити їм в чистому вигляді запіканки, оладки або пудинги їх смак стане багатшим, а користь від трапези примножиться.

    Родзинки з черноплодки з лимонним соком у електросушарці


    Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 16 кг;

  • цукровий пісок – 550 г;

  • фільтрована вода – 950 мл;

  • лимон – 160 р.


  • Приготування
    Родзинки з чорноплідної горобини можна зробити і за допомогою элекстросушилки. Часу для в'ялення ягід буде потрібно в даному випадку набагато менше, та й імовірність того, що вони зіпсуються раніше ніж підсохнуть, зводиться до нуля.
    Принцип обробки ягід перед сушінням ідентичний описаному вище з невеликими змінами. Для сиропу в даному випадку ми будемо використовувати менші пропорції цукрового піску і замість лимонної кислоти додамо віджатий з лимона сік.
    Змішуємо воду з цукровим піском і соком лимона, даємо всім кристалам розчинитися, а сиропу закипіти, і занурюємо в нього підготовлену черноплодку. Також як і в попередньому випадку, варимо ягідки двадцять хвилин, а потім зливаємо на сито і залишаємо на деякий час стікати. Потім розкладаємо горобину на піддоні з дрібними отворами і сушимо при температурі 40-45 градусів протягом восьми-десяти годин або до готовності.
    Сироп, що залишився після варіння, розливаємо по чистим ємкостей, прикривають кришками і зберігати до використання в прохолодному місці.
    Аналогічним методом можна заготовити родзинки з черноплодки в духовці, використовуючи її замість електросушарки. Для цього підготовлені і зварені в сиропі ягоди, розкладаємо на выстеленном пергаментом деку і сушимо при температурі від сорока до п'ятдесяти градусів з відчиненими дверцятами, періодично перемішуючи.

    Як зберігати родзинки з черноплодки?


    Правильно приготований і висушений ізюм з черноплодки не вимагає яких-небудь особливих умов для зберігання. Його достатньо скласти в скляні сухі банки, картонні коробки або дерев'яні ящички, прикрити кришкою і помістити в провітрюване місце з невисокою вологістю і без сторонніх запахів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сироп з чорноплідної горобини на зиму
    Сироп з чорноплідної горобини на зиму
    Поряд з вареннями, асортимент заготовок у вашій коморі може поповнити корисний і смачний сироп з чорної горобини. У складі такого ласощі терпкі і
    Варення з чорноплідної горобини з вишневим листом
    Варення з чорноплідної горобини з вишневим листом
    Черноплодное варення - дивовижне вітамінне ласощі, яке неодмінно всім сподобається своїм цікавим смаком. Далі описані абсолютно незвичайні рецепти,
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
    Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям
    Лікер з чорноплідної горобини із вишневими листям
    Абсолютно незвичайний домашній напій на алкогольній основі можна створити з черноплодки і доповнити базовий рецепт вишневими листочками. Листя
    Сироп з чорноплідної горобини з лимонною кислотою
    Сироп з чорноплідної горобини з лимонною кислотою
    Для економії місця в коморі з консервацією можна замість звичних соків і компотів з черноплодки закрити концентрований сироп і взимку розбавляти його
    Компот з черноплодки
    Компот з черноплодки
    Черговий корисний і смачний напій, який буде радувати своїм неймовірним смаком в холодну пору року - це компот з черноплодки. Як приготувати компот