Яблучне варення «П'ятихвилинка»
Яблучне варення «П'ятихвилинка» стане не тільки дуже смачним ласощами, яким особливо приємно буде насолодитися в холодну пору року, але і збереже максимум вітамінів і корисних речей. Мінімальний час теплової обробки неодмінно цьому посприяє.
Інгредієнти:
яблука стиглі свіжі – 995 г;
лимонний сік – 45 мл;
цукор – 995 г;
кориця (мелена) – 5 р.
Приготування
Яблучка для варення «П'ятихвилинка» краще взяти стиглі, вони швидше просочаться сиропом і стануть м'якими за короткий час варіння. Плоди спочатку необхідно помити і витерти насухо. Потім розрізаємо кожен з них на дві половинки, вирізаємо серцевину з насінням, а м'якоть разом з шкіркою нарізаємо часточками. Якщо у ваших яблучок занадто жорстка і щільна шкірка, то її все ж краще попередньо очистити.
Пересипаємо яблучні дольки цукровим піском. Краще і зручніше це зробити відразу ж в ємності для варіння варення, яка повинна бути емальованому або з нержавійки. Залишаємо яблучну масу з цукром на ніч на полиці холодильника, після чого маємо заготовку на плиті. Додаємо лимонний сік, прогріваємо при частому помішуванні до кипіння і проварюємо протягом п'яти хвилин. У процесі варіння всипаємо в варення з яблук мелену корицю, яка додасть заготівлі особливого смаку.
Інгредієнти:
яблука стиглі свіжі – 995 г;
апельсин – 335 г;
вода – 150 мл;
цукор – 995 р.
Приготування
Нові нотки смаку можна відчути, додавши при варінні яблучного варення апельсин. Для цього спочатку споліскуємо цитрусові під проточною водою, після чого відварюємо цілком протягом хвилини, даємо охолонути й нарізаємо чверть-кільцями. Викладаємо масу в ємність для варіння варення, вливаємо воду, проварюємо цитрус пару хвилин, після чого додаємо весь цукор і, безперервно помішуючи, даємо всім кристалам розчинитися.
Яблучка моєму, позбавляє від серцевин і насіння, ріжемо на шматочки і викладаємо в киплячий сироп з апельсинами. Даємо повторно закипіти і знімаємо з плити до повного охолодження. Далі ще раз нагріваємо заготівлю, проварюємо після повного закипання п'ять хвилин, розфасовуємо за сухим і стерильним судинах і прибираємо під «шубу», перевернувши ємності кришками вниз.
Інгредієнти:
яблука стиглі свіжі – 550 г;
сливи – 550 г;
вода – 55 мл;
цукор – 700 г;
кориця мелена – 10 р.
Приготування
Неймовірно смачним виходить яблучне варення, якщо яблучка доповнити сливами. Для цього вимиті і очищені від серцевин яблучка нарізаємо кубиками, а сливові половинки, які ми отримаємо після вилучення з кісточок плодів, подрібнимо тим же манером. Поміщаємо фруктову масу в емальовану посудину, пересипаючи цукровим піском, змішаним з меленою корицею. Залишаємо заготовку на кілька годин для відділення соків, після чого маємо на плиті і проварюємо п'ять хвилин. Даємо ласощів повністю охолонути, а потім знову повторюємо п'ятихвилинне кип'ятіння. Після повторного охолодження варимо варення із слив і яблук ще п'ять хвилин, після чого тут же розфасовуємо по стерильним судинах і залишаємо під «шубою» повільно остигати.
Крім кориці в яблучно-сливове варення можна додати подрібнені волоські горіхи, а також бутони гвоздики або інші добавки на свій смак. Лимонний сік, який допоможе трохи збалансувати солодкість ласощі, також буде абсолютно не зайвим. Всі добавки краще вводити перед останнім етапом кип'ятіння.
Яблучне варення часточками «П'ятихвилинка» - рецепт на зиму з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Яблучка для варення «П'ятихвилинка» краще взяти стиглі, вони швидше просочаться сиропом і стануть м'якими за короткий час варіння. Плоди спочатку необхідно помити і витерти насухо. Потім розрізаємо кожен з них на дві половинки, вирізаємо серцевину з насінням, а м'якоть разом з шкіркою нарізаємо часточками. Якщо у ваших яблучок занадто жорстка і щільна шкірка, то її все ж краще попередньо очистити.
Пересипаємо яблучні дольки цукровим піском. Краще і зручніше це зробити відразу ж в ємності для варіння варення, яка повинна бути емальованому або з нержавійки. Залишаємо яблучну масу з цукром на ніч на полиці холодильника, після чого маємо заготовку на плиті. Додаємо лимонний сік, прогріваємо при частому помішуванні до кипіння і проварюємо протягом п'яти хвилин. У процесі варіння всипаємо в варення з яблук мелену корицю, яка додасть заготівлі особливого смаку.
Яблучне варення «П'ятихвилинка» - рецепт з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Нові нотки смаку можна відчути, додавши при варінні яблучного варення апельсин. Для цього спочатку споліскуємо цитрусові під проточною водою, після чого відварюємо цілком протягом хвилини, даємо охолонути й нарізаємо чверть-кільцями. Викладаємо масу в ємність для варіння варення, вливаємо воду, проварюємо цитрус пару хвилин, після чого додаємо весь цукор і, безперервно помішуючи, даємо всім кристалам розчинитися.
Яблучка моєму, позбавляє від серцевин і насіння, ріжемо на шматочки і викладаємо в киплячий сироп з апельсинами. Даємо повторно закипіти і знімаємо з плити до повного охолодження. Далі ще раз нагріваємо заготівлю, проварюємо після повного закипання п'ять хвилин, розфасовуємо за сухим і стерильним судинах і прибираємо під «шубу», перевернувши ємності кришками вниз.
Як зварити смачне яблучно-сливове варення «П'ятихвилинка»
Інгредієнти:
Приготування
Неймовірно смачним виходить яблучне варення, якщо яблучка доповнити сливами. Для цього вимиті і очищені від серцевин яблучка нарізаємо кубиками, а сливові половинки, які ми отримаємо після вилучення з кісточок плодів, подрібнимо тим же манером. Поміщаємо фруктову масу в емальовану посудину, пересипаючи цукровим піском, змішаним з меленою корицею. Залишаємо заготовку на кілька годин для відділення соків, після чого маємо на плиті і проварюємо п'ять хвилин. Даємо ласощів повністю охолонути, а потім знову повторюємо п'ятихвилинне кип'ятіння. Після повторного охолодження варимо варення із слив і яблук ще п'ять хвилин, після чого тут же розфасовуємо по стерильним судинах і залишаємо під «шубою» повільно остигати.
Крім кориці в яблучно-сливове варення можна додати подрібнені волоські горіхи, а також бутони гвоздики або інші добавки на свій смак. Лимонний сік, який допоможе трохи збалансувати солодкість ласощі, також буде абсолютно не зайвим. Всі добавки краще вводити перед останнім етапом кип'ятіння.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорноплідної горобини із яблуками
Не пропустіть момент заготовки чорноплідної горобини. В цій статті детально описано три прекрасних рецепта дивовижно смачного варення. Ласощі
Прозоре варення з часточками яблук з апельсином
Шалено смачне варення можна зварити з простих яблук і доповнити його цитрусовим ароматом. Далі розповімо, як зварити прозорий яблучне ласощі з
Як варити сливове варення без кісточок?
Погодьтеся, просто зварити варення не складно, і смак звичайного частування вже нікого не здивує. Тому пропонуємо рецепти дивно смачного сливового
Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт
Урізноманітнити склад звичайного яблучного варення можна апельсином. Таке частування неодмінно вийде дивно смачним, чудово ароматним і точно всім
Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
Легкий спосіб позбутися від врожаю слив - зварити чудову, а головне швидке ласощі. Далі підкажемо декілька оригінальних рецептів найпростішого
Яблучне варення з апельсином – рецепт
Доповнивши звичайне яблучне варення апельсиновим смаком, ви отримаєте шалено смачне, дивно смачне частування, яке неодмінно сподобається всім