Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Прозоре варення з часточками яблук з апельсином

Прозоре варення з часточками яблук з апельсином

18-11-2016, 21:04
675
Прозоре варення з часточками яблук з апельсином
Яблучне варення досить популярне серед ласунів і в чистому вигляді, а з додаванням апельсина його смак стає настільки благородним і привабливим, що відмовитися від такого ласощі не зможуть навіть не особливі поціновувачі солодкого. Радує в даному випадку не тільки смак, але також і приголомшливий прозорий, бурштиновий зовнішній вигляд заготовки.

Дуже смачне бурштинове варення з часточками яблук з апельсином – рецепт


Інгредієнти:

  • яблука – 12 кг;

  • стиглі апельсини – 320 г;

  • вода – 240 мл;

  • цукор-пісок – 12 кг.


  • Приготування
    Для варення вибираємо яблучка з щільною м'якоттю без вм'ятин і пошкоджень. Моєму плоди, очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і позбавляє від внутрішньої серцевинки. М'якоть нарізаємо середнього розміру шматочками.
    Вимиті апельсини опускаємо на хвилину в окріп, після чого нарізаємо полукружками або тонкими часточками, заливаємо водою і ставимо на плиту. Додаємо цукор-пісок і нагріваємо вміст посудини до розпускання всіх кристалів та інтенсивного кипіння. Тепер знімаємо ємність з плити, додаємо підготовлені яблучні дольки, акуратно перемішуємо і залишаємо заготовку до охолодження при кімнатних умовах.
    Повертаємо ємність з остиглої основою варення на плиту, даємо вмісту знову закипіти і підсмажуємо його при ледь помітних ознак кипіння протягом години або до бажаної густоти ласощі. Розфасовуємо заготовку по підготовленій заздалегідь стерильною тарі, укупориваем щільно і даємо повільно охолонути під «шубою».

    Як приготувати прозоре, найсмачніше варення з яблук часточками зі стиглими апельсинами і лимоном?


    Інгредієнти:

  • яблука – 12 кг;

  • стиглі апельсини – 620 г;

  • лимон – 165 г;

  • цукор-пісок – 715 р.


  • Приготування
    Яблучка для варення готуємо також як і в попередньому випадку, очистивши вимиті плоди, позбавивши від насіння з серцевиною і нарізавши скибочками. Якщо яблука великі, то рекомендуємо кожну часточку розрізати ще навпіл. Апельсини і лимон в даному випадку очищаємо від шкірки, поділяємо на порційні шматочки, які в свою чергу дрібненько нарізаємо або подрібнюємо в блендері.
    З'єднуємо яблучні дольки і цитрусових масу в посудині для варення, засипаємо цукровим піском, перемішуємо дбайливо, щоб зберегти цілісність часточок, і залишаємо на кілька годин для відділення соку.
    Тепер визначаємо посудину з заготівлею на конфорки плити, налаштувавши її на помірний вогонь, і прогріваємо ласощі, перемішуючи часто на перших порах, щоб уникнути пригорання. В залежності від того, чи ви маєте в своєму розпорядженні достатньо часу, можна зварити варення в один прийом, витримавши ласощі на вогні протягом сорока-шістдесяти хвилин, або ж розділити варіння на три-п'ять етапів. В останньому випадку варенню тільки даємо закипіти і проварюємо хвилини три, після чого остуджуємо і знову повторюємо варіння і охолодження. Поступаємо так, до досягнення необхідної густоти ласощі.
    У будь-якому випадку готове варення розфасовуємо гарячим по стерильної тарі, укупориваем і залишаємо поступово остигати під теплою «шубою».

    Варення з яблук і апельсинів часточками з желфиксом


    Інгредієнти:

  • яблука – 12 кг;

  • стиглі апельсини – 420 г;

  • цукор-пісок – 895 м;

  • желфикс – 1/2 пакета.


  • Приготування
    Для заготівлі варення з желфиксом очищені яблучка шаткуємо часточками. З апельсин знімаємо цедру і додаємо її до яблук. Після чого очищаємо цитрусові від шкірки, розбираємо на часточки, які в свою чергу розрізаємо на дві-три частини, в залежності від початкової довжини. Засипаємо компоненти цукровим піском, додаємо желфикс і перемішуємо. Даємо фруктів трохи настоятися і пустити сік, після чого ставимо ємність з заготівлею на плиту, доводимо вміст до кипіння при частому помішуванні, проварюємо протягом десяти хвилин і тут же розливаємо по простерилизованным ємкостей. Укупориваем і перевертаємо судини дном догори, після чого закутуємо їх грунтовно для поступового охолодження і самостерилизации.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорноплідної горобини із яблуками
    Варення з чорноплідної горобини із яблуками
    Не пропустіть момент заготовки чорноплідної горобини. В цій статті детально описано три прекрасних рецепта дивовижно смачного варення. Ласощі
    Варення з кабачків з лимоном і апельсином
    Варення з кабачків з лимоном і апельсином
    Нейтральний смак кабачків можна застосовувати в різноманітних варіаціях заготовок. Навіть варення на основі цього овоча виходить чудовим. Далі
    Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
    Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
    З гарбуза не часто варять варення та інші солодощі. Однак, якщо вже братися за цю справу, то тільки використовуючи наші рецепти. Далі підкажемо, як
    Абрикосове варення з апельсином
    Абрикосове варення з апельсином
    Надзвичайно смачну заготівлю рекомендуємо вам створити за описаним далі рецептами. Розповімо, як зварити напрочуд смачне варення з абрикосів і
    Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт
    Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт
    Урізноманітнити склад звичайного яблучного варення можна апельсином. Таке частування неодмінно вийде дивно смачним, чудово ароматним і точно всім
    Яблучне варення з апельсином – рецепт
    Яблучне варення з апельсином – рецепт
    Доповнивши звичайне яблучне варення апельсиновим смаком, ви отримаєте шалено смачне, дивно смачне частування, яке неодмінно сподобається всім