» » Варення з кабачків з лимоном і апельсином

Варення з кабачків з лимоном і апельсином

Варення з кабачків з лимоном і апельсином
Багато звикли бачити кабачки тільки в рецептах солоних страв і, напевно, здивуються заголовку даної статті. Але ми настійно рекомендуємо не розгубитися і зробити все ж пробну партію кабачкового варення за запропонованими рецептами. У поєднанні з апельсинами та лимонами заготівля вдається просто божественно смачною і нагадує консервовані в сиропі ананаси .

Кабачкове варення шматочками з апельсином і лимоном – рецепт


Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 28 кг;

  • стиглі апельсини – 14 кг;

  • лимони – 320 г;

  • цукор-пісок – 28 кг.


  • Приготування
    Спочатку беремося за підготовку кабачків. Плоди для варення необхідно вибрати молоденькі ще не розвилися насінням, їх помити, витерти насухо і нарізати кубиками. Викладаємо отриману кабачкову масу в емальовану миску або таз і засипаємо кілограмом цукру. Залишаємо заготовку на вісім годин або на ніч для відділення соку.
    По закінченні часу з ошпарених окропом знімаємо цедру цитрусових, перетираємо її на тертці або подрібнюємо в блендері і додаємо до кабачків. Туди ж відправляємо віджатий фруктовий сік з апельсинів і лимонів. Всипаємо до заготівлі також залишився цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на плиту на середній вогонь. Прогріваємо основу варення при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів, і при періодичному – до кипіння. Тушкуємо заготовку при ледь помітних ознак кипіння протягом десяти хвилин, після чого залишаємо варення остигати, а потім знову прогріваємо і даємо десять хвилин прокипіти. Повторюємо цикл «нагрівання-кипіння-охолодження» три-п'ять разів до отримання бажаної підсумкової текстури ласощі, після чого гарячим розфасовуємо кабачкове варення по скляній стерильної тарі, укупориваем її провареними протягом десяти хвилин кришками і ставимо під «шубу» для самостерилизации і повільного поступового охолодження.

    Янтарне варення з кабачків, апельсинів і лимонів


    Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 12 кг;

  • стиглі апельсини – 650 г;

  • лимони – 180 г;

  • цукор-пісок – 850 р.


  • Приготування
    В даному випадку перший етап приготування варення ні чим не відрізняється від попереднього. Точно також засипаємо цукровим піском попередньо вимиті і нарізані кубиками кабачки і залишаємо їх на ніч для відділення соку.
    Тепер опускаємо вимиті апельсини і лимони у окріп, витримуємо пару хвилин, після чого нарізаємо цитрусові на кубики, як і кабачки. На цей раз вся м'якоть і шкірка використовується для варення без залишку. Додаємо її до кабачків, перемішуємо і ставимо на плиту. Прогріваємо заготовку при безперервному помішуванні, поки закипить, а потім зменшуємо жар і варимо варення вже при періодичному помішуванні протягом сорока хвилин або до бажаної густоти.
    Залишилося тільки розкласти готове бурштинове кабачкове варення по стерильним судинах, закупорити їх і дати під «шубою» повільно охолонути.

    Варення з кабачків з лимоном і апельсином – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 15 кг;

  • стиглі апельсини – 750 г;

  • лимони – 160 г;

  • цукор-пісок – 12 кг.


  • Приготування
    Якщо у вас немає часу на тривалу попередню підготовку і нарізку кабачків, їх можна просто перетерти на крупній тертці або навіть перекрутити на м'ясорубці або в блендері. Апельсини і лимони в даному випадку очистимо від шкірки, а м'якоть позбавимо від кісточок (при наявності) і подрібнити будь-яким зручним способом. Змішуємо овочеву і фруктову масу відповідної для варіння варення емальованій посудині, засипаємо цукром-піском, перемішуємо і ставимо на плиту для варіння на помірний вогонь. Спочатку перемішуємо масу безперервно, а після розчинення всіх кристалів та закипання варення, зменшуємо жар і варимо заготівлю вже при періодичному помішуванні протягом години. Даємо основі варення охолонути, після чого повторюємо годинну варіння, розкладаємо ласощі по стерильною тарі , укупориваем герметично прокип'яченими кришечками і перевертаємо для поступового охолодження під «шубу».
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:04
    Переглядів: 84