Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з чорноплідної горобини із яблуками

Варення з чорноплідної горобини із яблуками

18-11-2016, 21:08
714
Варення з чорноплідної горобини із яблуками
Пропонуємо заготовити на зиму надзвичайно смачне і корисне варення з горобини чорноплідної з яблуками. Для вас можливі варіації рецептів такого ласощі.

Смачне варення «П'ятихвилинка» з часточками яблук з чорноплідної горобини


Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 995 г;

  • яблука – 395 м;

  • вода очищена – 620 мл;

  • цукровий пісок – 13 кг;

  • кориця мелена – 2 щіпки.


  • Приготування
    Щоб приготувати швидке варення за даним рецептом, чорноплідну горобину знімаємо з гілочок, споліскують і на п'ять хвилин опускаємо в киплячу воду. Після цього зливаємо ягоди на сито, перекладаємо в каструлю або іншу ємність для варіння варення і пересипаємо цукром (дві третини від усього його кількості).
    Яблучка також миємо, розрізаємо спочатку навпіл і вирізаємо серцевини, а потім половинки шаткуємо тонкими часточками. Укладаємо яблучну масу в окрему миску, пересипаючи залишилися цукровим піском. Залишаємо заготовку на кілька годин або на ніч для відділення соків.
    Тепер з'єднуємо вміст обох ємностей, маємо основу варення на плиті і прогріваємо до кипіння. Вимикаємо після цього вогонь і даємо ласощів охолонути. Знову даємо заготівлі закипіти, на цей раз проварюємо варення п'ять хвилин і ще раз залишаємо до охолодження. Востаннє прогріваємо варення і кип'ятити п'ять хвилин, додавши в процесі мелену корицю. Після цього можемо розливати ласощі по заздалегідь підготовленим скляних посудин, герметично закупорювати і залишати під теплою ковдрою або пледом до повного охолодження і самостерилизации.

    Варення з чорноплідної горобини з протертим яблуком і горіхами


    Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 995 г;

  • яблука – 310 г;

  • горіхи волоські очищені – 220 г;

  • цукровий пісок – 16 кг;

  • лимон – 145 р.


  • Приготування
    Справжньою знахідкою для ослабленого організму або для підняття імунітету варення з чорноплідної горобини із яблуками, горіхами і лимоном. Для приготування вітамінного ласощі підготовлені, промиті ягоди горобини заливаємо окропом і залишаємо до повного охолодження. Після цього один стакан настою змішуємо в ємності для варення з цукровим піском, і варимо сироп, помістивши каструльку на вогонь і підігрів вміст до кипіння при безперервному помішуванні.
    Додаємо в цукрову рідина ягоди, підготовлені, очищені від серцевини і насіння і перетерті на тертці яблучка, подрібнені горіхи і ставимо на конфорки плити варитися. Після закипання проварюємо основу варення хвилин десять і даємо охолонути. Повторюємо цикл «нагрівання-десятихвилинне кипіння-охолодження» ще два рази. Перед останньою варінням додаємо м'якоть лимона, обов'язково видаливши кісточки. Проваривши ласощі в останній раз ще десять хвилин, розфасовуємо його сухим і стерильним судинах, укупориваем провареними протягом п'яти хвилин кришками, перевертаємо догори дном і грунтовно закутуємо для природної самостерилизации і охолодження.

    Варення з яблук, слив і чорноплідної горобини


    Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 995 г;

  • сливи – 260 г;

  • яблука – 260 г;

  • цукровий пісок – 16 кг;

  • вода (настій) – 350 мл


  • Приготування
    Приступаючи до приготування варення за даним рецептом, добірні ягоди чорноплідної горобини заливаємо окропом і залишаємо на п'ять хвилин. Після цього зливаємо воду (настій), відміряє 350 мл і змішуємо з цукровим піском (дві третини від загального обсягу). Тепер варимо сироп, прогріваючи настій з цукром при частому перемішуванні до розчинення всіх кристалів і кипіння. Опускаємо в солодку масу горобину, очищені і нарізані кубиками яблучка і сливи, попередньо видаливши з них кісточки і розрізавши половинки ще на дві частини.
    Даємо ягід і фруктів закипіти з сиропом, прибираємо з вогню і закутуємо приблизно на годину. Після цього додаємо цукровий пісок, знову даємо ласощів закипіти, і залишаємо під ковдрою на вісім-десять годин або на ніч.
    На завершення знову даємо варенню закипіти і уварюємо до бажаної густоти і разваренности компонентів. Відразу ж гарячим, розфасовуємо ласощі в стерильні ємності, укупориваем і залишаємо для самостерилизации до повного охолодження під ковдрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорноплідної горобини з апельсином
    Варення з чорноплідної горобини з апельсином
    Пропонуємо створити дивовижне ласощі з абсолютно незвичайного компонента - чорноплідної горобини. Варення має гарний насичений колір і непередаваний,
    Варення з чорноплідної горобини з вишневим листом
    Варення з чорноплідної горобини з вишневим листом
    Черноплодное варення - дивовижне вітамінне ласощі, яке неодмінно всім сподобається своїм цікавим смаком. Далі описані абсолютно незвичайні рецепти,
    Варення «П'ятихвилинка» з яблук і чорноплідної горобини
    Варення «П'ятихвилинка» з яблук і чорноплідної горобини
    Яблука і черноплодка чудово поєднуються в рецептах різних корисних солодощів, особливо варення. Спробуйте зварити це чудове частування за
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
    Компот з чорноплідної горобини
    Компот з чорноплідної горобини
    Абсолютно незвичайним смаком і чудовим ароматом володіє домашній компот з чорної горобини. Його можна успішно заготовлювати про запас, і також
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не