Варення «П'ятихвилинка» з яблук і чорноплідної горобини
Якщо врожай яблук великий, частина його доведеться або викинути, або пустити на корм домашнім тваринам, або законсервувати. Якщо просте варення вас не надихає, варимо варення з яблук з додаванням чорноплідної горобини – воно ще корисніше.
Зберігаємо вітаміни
Відомо, що при тепловій обробці вітаміни не зберігаються в повному обсязі, так що наше завдання звести варіння до мінімуму. Це нескладно! Готуємо варення з яблук з чорноплідної горобини «П'ятихвилинка».
Інгредієнти:
яблука солодкі осінні з червоною шкіркою – 5 кг;
горобина чорноплідна, знята з гілочок, без сміття – 2 кг;
цукровий білий пісок виробництва країн СНД – 3 кг.
Приготування
Перебираємо і добре моєму горобину, цукор розчиняємо в 1 л води (можна її підігріти) і заливаємо сиропом ягоди. Ставимо варитися. Коли варення закипить, засікаємо 5 хвилин, помішуємо і знімаємо пінки, потім даємо ягодам охолонути.
Тим часом підготуємо яблука. Варимо варення з яблук часточками з чорноплідної горобини – яблучка моєму, витираємо насухо, ріжемо на 4 частини, видаляємо серединку з насінням і нарізаємо тонкими скибочками. Опускаємо скибочки в варення, перемішуємо і ставимо варитися. Від закипання знову варимо 5 хвилин. Остуджуємо і проварюємо третій раз. Можна варення розкласти в стерильні банки і закатати на зиму. Як бачите, варити варення з горобини із яблуками просто, хоча і не дуже швидко – зазвичай потрібно 2 дні, щоб приготувати «П'ятихвилинку».
Міняємо пропорції
Якщо яблук зібрали не так багато, а ось великий врожай горобини, варимо надзвичайно ароматне і смачне варення з чорноплідної горобини із яблуками.
Інгредієнти:
ягоди, зібрані після заморозків, без гілочок – 2 кг;
солодкі яблука осінніх сортів – 2 кг;
пісок білий цукровий вітчизняний – 2 кг;
гвоздика (сушені суцвіття) – 2 шт.;
кориця – за смаком і бажанням.
Приготування
Якщо немає часу гратися з варінням і остуживанием, готуємо варення з яблук з чорноплідної горобини, використовуючи швидкий рецепт. Моєму ягоди, видаляючи сміття і стежачи за тим, щоб вони були не пошкодженими. Якщо ягоди зірвані до заморозків, кладемо їх на кілька годин в морозильну камеру, тоді вони не будуть гірчити. Ягоди висипаємо в миску, в якій будемо варити варення і посипаємо половиною цукру. Яблука нарізаємо шматочками розміром з ягід горобини, звичайно, попередньо видаливши насіння. Висипаємо в ту ж миску і зверху сиплемо цукор, що залишився. Чекаємо пару годин, поки виділиться сік. Можна приступати до варіння. Прогріваємо на повільному вогні, перемішуючи, поки сироп не стане достатньо. Додаємо спеції (без них можна обійтися, якщо не хочете перебивати аромат і смак горобини). Коли варення закипить, на самому малому вогні варимо його близько чверті години, потім зафарбовуємо, використовуючи вимиті та простерилізовані гарячим пором баночки. Можна експериментувати з сортами яблук, але саме ніжне й ароматне варення з антонівських яблук з чорноплідної горобини. Спробуйте – не пошкодуєте!
Зберігаємо вітаміни
Відомо, що при тепловій обробці вітаміни не зберігаються в повному обсязі, так що наше завдання звести варіння до мінімуму. Це нескладно! Готуємо варення з яблук з чорноплідної горобини «П'ятихвилинка».
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо і добре моєму горобину, цукор розчиняємо в 1 л води (можна її підігріти) і заливаємо сиропом ягоди. Ставимо варитися. Коли варення закипить, засікаємо 5 хвилин, помішуємо і знімаємо пінки, потім даємо ягодам охолонути.
Тим часом підготуємо яблука. Варимо варення з яблук часточками з чорноплідної горобини – яблучка моєму, витираємо насухо, ріжемо на 4 частини, видаляємо серединку з насінням і нарізаємо тонкими скибочками. Опускаємо скибочки в варення, перемішуємо і ставимо варитися. Від закипання знову варимо 5 хвилин. Остуджуємо і проварюємо третій раз. Можна варення розкласти в стерильні банки і закатати на зиму. Як бачите, варити варення з горобини із яблуками просто, хоча і не дуже швидко – зазвичай потрібно 2 дні, щоб приготувати «П'ятихвилинку».
Міняємо пропорції
Якщо яблук зібрали не так багато, а ось великий врожай горобини, варимо надзвичайно ароматне і смачне варення з чорноплідної горобини із яблуками.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо немає часу гратися з варінням і остуживанием, готуємо варення з яблук з чорноплідної горобини, використовуючи швидкий рецепт. Моєму ягоди, видаляючи сміття і стежачи за тим, щоб вони були не пошкодженими. Якщо ягоди зірвані до заморозків, кладемо їх на кілька годин в морозильну камеру, тоді вони не будуть гірчити. Ягоди висипаємо в миску, в якій будемо варити варення і посипаємо половиною цукру. Яблука нарізаємо шматочками розміром з ягід горобини, звичайно, попередньо видаливши насіння. Висипаємо в ту ж миску і зверху сиплемо цукор, що залишився. Чекаємо пару годин, поки виділиться сік. Можна приступати до варіння. Прогріваємо на повільному вогні, перемішуючи, поки сироп не стане достатньо. Додаємо спеції (без них можна обійтися, якщо не хочете перебивати аромат і смак горобини). Коли варення закипить, на самому малому вогні варимо його близько чверті години, потім зафарбовуємо, використовуючи вимиті та простерилізовані гарячим пором баночки. Можна експериментувати з сортами яблук, але саме ніжне й ароматне варення з антонівських яблук з чорноплідної горобини. Спробуйте – не пошкодуєте!
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорноплідної горобини через м'ясорубку
Таке варення неодмінно стане фаворитом в асортименті всіх ваших запасів. Ласощі з черноплодки виходить шалено смачним і дійсно корисним. Ви будете
Варення з чорноплідної горобини із яблуками
Не пропустіть момент заготовки чорноплідної горобини. В цій статті детально описано три прекрасних рецепта дивовижно смачного варення. Ласощі
Варення з чорноплідної горобини і яблук
Зробити таке корисне ласощі можна досить швидко, навіть після насиченого робочого дня. Крім того, вам не знадобляться особливі або екзотичні
Варення з чорноплідної горобини на зиму
З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
Компот з яблук і чорноплідної горобини
Урізноманітнити смак простого яблучного компоту можна доповнивши його базовий склад ягідками черноплодки. Такий напій неодмінно стане улюбленим у
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не