Варення з чорноплідної горобини і яблук
Варення – це традиційне ласощі ще наших предків. Навіть зараз ми з задоволенням їмо його як у чистому вигляді, так і з сиром , кашами, хлібом. Справжнім лікарем для всієї вашої родини стане варення з чорноплідної горобини і яблук, що є безцінним вітамінним скарбом. Він допоможе вам запобігти серцево-судинні захворювання, підвищити імунітет і істотно поліпшити роботу кишечника.
Інгредієнти:
вода – 2 склянки;
яблука – 450 г;
цукор – 15 кг
чорноплідна горобина – 1 кг.
Приготування
Вимийте горобину, покладіть плоди в каструлю, залийте склянкою води і на невеликому вогні проваріть до повного розм'якшення. Потім дочекайтеся їх охолодження і перетріть горобину через сито.
Таким же чином робимо і з яблуками. Очищаємо їх від шкірки, видаляємо серцевинки і нарізаємо часточками, після чого заливаємо склянкою води і розпарювала до відчутної м'якості. Коли яблука трохи охолонуть, ретельно перетираємо через сито.
Пюре з горобини і яблук змішуємо, засипаємо цукор і варимо приблизно 30-40 хвилин. Потім розливаємо джем ще гарячим вже простерилізовані банки, пастеризуем при температурі близько 95-100 градусів протягом 20 хвилин і закатуємо.
Кухонні помічники виявляться дуже до речі, якщо у вашій родині люблять натуральні солодощі, а у вас катастрофічно не вистачає часу на їх приготування. Відповідно до цього рецепту варення з яблук з чорноплідної горобини за вас все зробить мультиварка, вам лише потрібно буде задати необхідний режим.
Інгредієнти:
вода – 2 склянки;
яблука – 525 г;
чорноплідна горобина – 1 кг;
цукор – 16 кг.
Приготування
Вимийте горобину, відберіть найбільш стиглі ягоди і перетворіть їх в м'яку кашкоподібну суміш з допомогою блендера. Яблука добре промийте, почистіть, видаліть насіння і поріжте кубиками невеликого розміру. Помістіть яблучне пюре і плоди горобини в ємність мультиварки, залийте водою, додайте цукор і включіть режим «Гасіння». Джем буде готовий приблизно через дві години, проте не забувайте його помішувати.
При бажанні його можна також загорнути для вживання в зимову пору. Для цього відразу стерилізуйте банки, розкладіть пюре з ним і закрийте ще гарячими. Після охолодження перенесіть в льох або холодильник.
Смачний джем з чорноплідної горобини із яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Вимийте горобину, покладіть плоди в каструлю, залийте склянкою води і на невеликому вогні проваріть до повного розм'якшення. Потім дочекайтеся їх охолодження і перетріть горобину через сито.
Таким же чином робимо і з яблуками. Очищаємо їх від шкірки, видаляємо серцевинки і нарізаємо часточками, після чого заливаємо склянкою води і розпарювала до відчутної м'якості. Коли яблука трохи охолонуть, ретельно перетираємо через сито.
Пюре з горобини і яблук змішуємо, засипаємо цукор і варимо приблизно 30-40 хвилин. Потім розливаємо джем ще гарячим вже простерилізовані банки, пастеризуем при температурі близько 95-100 градусів протягом 20 хвилин і закатуємо.
Джем з яблук і чорноплідної горобини в мультиварці
Кухонні помічники виявляться дуже до речі, якщо у вашій родині люблять натуральні солодощі, а у вас катастрофічно не вистачає часу на їх приготування. Відповідно до цього рецепту варення з яблук з чорноплідної горобини за вас все зробить мультиварка, вам лише потрібно буде задати необхідний режим.
Інгредієнти:
Приготування
Вимийте горобину, відберіть найбільш стиглі ягоди і перетворіть їх в м'яку кашкоподібну суміш з допомогою блендера. Яблука добре промийте, почистіть, видаліть насіння і поріжте кубиками невеликого розміру. Помістіть яблучне пюре і плоди горобини в ємність мультиварки, залийте водою, додайте цукор і включіть режим «Гасіння». Джем буде готовий приблизно через дві години, проте не забувайте його помішувати.
При бажанні його можна також загорнути для вживання в зимову пору. Для цього відразу стерилізуйте банки, розкладіть пюре з ним і закрийте ще гарячими. Після охолодження перенесіть в льох або холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму
Ягоди чорноплідної горобини заслуговує особливої уваги, так як є чемпіоном за своїм вітамінним і живильним запасів, а терпкий смак додає закруткам
Варення з чорноплідної горобини з апельсином
Пропонуємо створити дивовижне ласощі з абсолютно незвичайного компонента - чорноплідної горобини. Варення має гарний насичений колір і непередаваний,
Варення «П'ятихвилинка» з яблук і чорноплідної горобини
Яблука і черноплодка чудово поєднуються в рецептах різних корисних солодощів, особливо варення. Спробуйте зварити це чудове частування за
Варення з чорноплідної горобини на зиму
З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
Компот з яблук і чорноплідної горобини
Урізноманітнити смак простого яблучного компоту можна доповнивши його базовий склад ягідками черноплодки. Такий напій неодмінно стане улюбленим у
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не