Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

18-11-2016, 22:47
1 012
Варення, соки, джеми, компоти – все це можна втілити, використовуючи рецепти приготування чорноплідної горобини на зиму. Головне правило, яким слід керуватися при підготовці ягід чорноплідної горобини, – уникати тривалої теплової обробки. Розглянемо рецепти зимових заготовок.

Варення з чорноплідної горобини на зиму

Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина – 980 р;

  • цукор – 14 кг;

  • вода – 750 мл


  • Приготування
    Ягоди чорноплідної горобини переберіть, промийте, покладіть в ємність, залийте водою і пропарте під кришкою протягом 10 хвилин. Розм'якшену ягоди протріть через сито. В отримане ягідне пюре додайте цукор і проваріть 8-10 хвилин. Розлийте отриманий джем по стерилізованим банкам і стерилізуйте готовий продукт 20 хвилин при 100 градусах, після чого загорніть банки і відправляйте охолоджений джем на зимове зберігання після повного остигання.

    Сік з чорноплідної горобини на зиму – рецепт

    Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

    Корисні і лікувальні властивості горобини змушують господинь заготовляти цю ягоду різними способами. Найпростіший спосіб використання горобини як вітамінного кошти – сік. Нижче розглянемо, як заготовити чорноплідну горобину на зиму у вигляді підсолодженого соку.
    Інгредієнти:

  • вода – 15 л;

  • цукор – 980 р;

  • лимонна кислота – 2 г;

  • чорноплідна горобина – 950 р.


  • Приготування
    Підготовлені ягоди варіть близько 15 хвилин, процідіть отриманий сік, додайте до нього цукор і лимонну кислоту, після чого повторно проваріть 10 хвилин. Сік розлийте по банках і стерилізуйте будь-яким бажаним чином. Готовий сік закатаю, після охолодження зберігайте в темному місці.

    Чорноплідна горобина протерта з цукром на зиму

    Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

    В зимовий період така заготовка підтримає ваш організм не тільки вітамінним запасом, але і порадує як солодке ласощі під час вечірнього чаювання.
    Інгредієнти:

  • ягоди горобини – 650 г;

  • цукор – 650 р.


  • Приготування
    Промиті і перебрані ягоди обсушіть і разом з цукром пюрируйте блендером. Перекладіть суміш у каструлю і нагрівайте до 60 градусів, помішуючи ягідну заготовку, щоб кристали цукру розчинилися. Перекладіть ягідну суміш в стерилізовані банки і помістіть банки, накриті кришками, в каструлю з водою для стерилізації. Каструлю накрийте кришкою і стерилізують 20 хвилин. Після, банки загорніть і залиште остуджуватися в перевернутому вигляді.

    Як зберегти чорноплідну горобину на зиму?

    Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

    Способів збереження чорноплідної горобини безліч, вони прості і доступні будь-якій господині. Головне-вибрати той, який підходить за смаком. Перед тим, як зберегти чорноплідну горобину на зиму, переконайтеся в стиглості і якості зібраних ягід, сезон на які починається у вересні. Найбільший вміст корисних речовин ягоди набирають до перших заморозків. Ось тоді-то її можна збирати і використовувати в сушеному і замороженому вигляді, варити компоти, джеми, варення, соки і настоювати алкогольні напої.
    Для сушіння промиті ягоди розкладають в один шар на папері і періодично перевертають їх. Роблять це в теплому, добре вентильованому приміщенні. У висушеному вигляді китиці горобини розвішують в холодному темному місці, де температура зберігання не більше 5 градусів, тоді свіжа ягода буде завжди під рукою.
    Зберігає свої поживні речовини чорноплідна горобина і в замороженому вигляді. Перед тим, як заморозити чорноплідну горобину на зиму, переконайтеся в цілісності ягід, після чого переберіть і гарненько промийте їх. Просушіть ягоди, розклавши їх на рушник. Підготовлені ягоди заморожуємо в два етапи, щоб уберегти їх від злипання. Спочатку розміщуємо ягоди окремо один від одного і злегка подмораживаем, а потім перекладаємо в герметичні пакети на глибоку заморозку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з чорноплідної горобини на зиму
    Компот з чорноплідної горобини на зиму
    Чорноплідна горобина користується помітно меншою популярністю, ніж її родичка з червоними плодами. Садівники часто просто ігнорують плоди, боячись їх
    Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння
    Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння
    Вдалий спосіб зберегти всі цінні властивості черноплодки - протерти ягоди з цукром. Далі підкажемо два цікавих способу заготівлі горобини, уникнувши
    Варення з чорноплідної горобини і яблук
    Варення з чорноплідної горобини і яблук
    Зробити таке корисне ласощі можна досить швидко, навіть після насиченого робочого дня. Крім того, вам не знадобляться особливі або екзотичні
    Компот із червоної горобини на зиму
    Компот із червоної горобини на зиму
    Ягоди горобини дуже рідко використовуються в домашній кулінарії, не дивлячись на доступність, а даремно. Горобина дуже корисна, так як володіє не
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Сік з чорноплідної горобини
    Сік з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо