» » Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння

Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння

Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння
Поповніть запас закруток надзвичайно корисним ласощами з чорноплідної горобини, протертою з цукром без варіння. Таке частування обов'язково стане найулюбленішим в зимову пору, особливо стане в нагоді ця дивовижна солодкість в період активної боротьби із застудою.

Як протерти сиру чорноплідну горобину з цукром – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина – 12 кг;

  • цукровий пісок – 800 г;


  • Приготування
    Промиваємо і перебираємо кожну ягідку чорної горобини. Потім даємо їй гарненько просохнути, розклавши всі ягоди, за великим вафельному рушника. Поміщаємо половину черноплодки у велику чашу блендера, висипаємо до неї половинку цукрового піску і, включивши електроприлад, подрібнюємо все до однорідного пюре. Викладаємо його в чисту, ошпарену окропом каструлю, а звільнену чашу наповнюємо другою порцією горобини і дрібного цукру. Також збиваємо все і перемішаємо в ємність з вже подрібненої горобиною. Помішуємо сире варення лопаткою, щоб кристали цукру швидше розчинялися, а після відставляємо сковороду в сторону на 10-15 хвилин, прикривши кришкою.
    Невеликі банки стерилізуємо над парою і тільки після цього розливаємо по ним сире, але корисне варення. Герметично укупориваем їх обробленими кришками і ставимо все на нижню поличку холодильника, де і зберігаємо наше варення.

    Як приготувати чорноплідну горобину з лимоном, протерту з цукром без варіння?


    Інгредієнти:

  • ягоди чорноплідної горобини – 15 кг;

  • лимон – 2 шт.;

  • дрібний цукор – 13 кг.


  • Приготування
    Лимон ретельно очищаємо від товстого шару шкірки, так щоб від плоду залишилися тільки його соковиті шматочки. Хорошенечко переглядаємо кожну з них на наявність кісточок, а потім пропускаємо цитрус упереміж з цукровим піском через дрібне сито електром'ясорубки. Слідом за ним прокручуємо разом з іншим дрібним цукром всю промиту, перебрану і просушену чорноплідну горобину. З'єднуємо і перемішуємо подрібнений цитрус з горобиновим пюре. Даємо цій полезнейшей суміші постояти близько 20-25 хвилин, а після розподіляємо все добре просмаженим в духовій шафі скляним банкам. Укупориваем ємності також підсмаженою кришками і відправляємо ласощі для зберігання на полицю холодильника. Таке варення може в прохолоді простояти кілька місяців, не втративши своїх цілющих якостей.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:07
    Переглядів: 56