Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння
Поповніть запас закруток надзвичайно корисним ласощами з чорноплідної горобини, протертою з цукром без варіння. Таке частування обов'язково стане найулюбленішим в зимову пору, особливо стане в нагоді ця дивовижна солодкість в період активної боротьби із застудою.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина – 12 кг;
цукровий пісок – 800 г;
Приготування
Промиваємо і перебираємо кожну ягідку чорної горобини. Потім даємо їй гарненько просохнути, розклавши всі ягоди, за великим вафельному рушника. Поміщаємо половину черноплодки у велику чашу блендера, висипаємо до неї половинку цукрового піску і, включивши електроприлад, подрібнюємо все до однорідного пюре. Викладаємо його в чисту, ошпарену окропом каструлю, а звільнену чашу наповнюємо другою порцією горобини і дрібного цукру. Також збиваємо все і перемішаємо в ємність з вже подрібненої горобиною. Помішуємо сире варення лопаткою, щоб кристали цукру швидше розчинялися, а після відставляємо сковороду в сторону на 10-15 хвилин, прикривши кришкою.
Невеликі банки стерилізуємо над парою і тільки після цього розливаємо по ним сире, але корисне варення. Герметично укупориваем їх обробленими кришками і ставимо все на нижню поличку холодильника, де і зберігаємо наше варення.
Інгредієнти:
ягоди чорноплідної горобини – 15 кг;
лимон – 2 шт.;
дрібний цукор – 13 кг.
Приготування
Лимон ретельно очищаємо від товстого шару шкірки, так щоб від плоду залишилися тільки його соковиті шматочки. Хорошенечко переглядаємо кожну з них на наявність кісточок, а потім пропускаємо цитрус упереміж з цукровим піском через дрібне сито електром'ясорубки. Слідом за ним прокручуємо разом з іншим дрібним цукром всю промиту, перебрану і просушену чорноплідну горобину. З'єднуємо і перемішуємо подрібнений цитрус з горобиновим пюре. Даємо цій полезнейшей суміші постояти близько 20-25 хвилин, а після розподіляємо все добре просмаженим в духовій шафі скляним банкам. Укупориваем ємності також підсмаженою кришками і відправляємо ласощі для зберігання на полицю холодильника. Таке варення може в прохолоді простояти кілька місяців, не втративши своїх цілющих якостей.
Як протерти сиру чорноплідну горобину з цукром – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо і перебираємо кожну ягідку чорної горобини. Потім даємо їй гарненько просохнути, розклавши всі ягоди, за великим вафельному рушника. Поміщаємо половину черноплодки у велику чашу блендера, висипаємо до неї половинку цукрового піску і, включивши електроприлад, подрібнюємо все до однорідного пюре. Викладаємо його в чисту, ошпарену окропом каструлю, а звільнену чашу наповнюємо другою порцією горобини і дрібного цукру. Також збиваємо все і перемішаємо в ємність з вже подрібненої горобиною. Помішуємо сире варення лопаткою, щоб кристали цукру швидше розчинялися, а після відставляємо сковороду в сторону на 10-15 хвилин, прикривши кришкою.
Невеликі банки стерилізуємо над парою і тільки після цього розливаємо по ним сире, але корисне варення. Герметично укупориваем їх обробленими кришками і ставимо все на нижню поличку холодильника, де і зберігаємо наше варення.
Як приготувати чорноплідну горобину з лимоном, протерту з цукром без варіння?
Інгредієнти:
Приготування
Лимон ретельно очищаємо від товстого шару шкірки, так щоб від плоду залишилися тільки його соковиті шматочки. Хорошенечко переглядаємо кожну з них на наявність кісточок, а потім пропускаємо цитрус упереміж з цукровим піском через дрібне сито електром'ясорубки. Слідом за ним прокручуємо разом з іншим дрібним цукром всю промиту, перебрану і просушену чорноплідну горобину. З'єднуємо і перемішуємо подрібнений цитрус з горобиновим пюре. Даємо цій полезнейшей суміші постояти близько 20-25 хвилин, а після розподіляємо все добре просмаженим в духовій шафі скляним банкам. Укупориваем ємності також підсмаженою кришками і відправляємо ласощі для зберігання на полицю холодильника. Таке варення може в прохолоді простояти кілька місяців, не втративши своїх цілющих якостей.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму
Ягоди чорноплідної горобини заслуговує особливої уваги, так як є чемпіоном за своїм вітамінним і живильним запасів, а терпкий смак додає закруткам
Варення з чорноплідної горобини через м'ясорубку
Таке варення неодмінно стане фаворитом в асортименті всіх ваших запасів. Ласощі з черноплодки виходить шалено смачним і дійсно корисним. Ви будете
Варення з чорноплідної горобини із яблуками
Не пропустіть момент заготовки чорноплідної горобини. В цій статті детально описано три прекрасних рецепта дивовижно смачного варення. Ласощі
Варення з чорноплідної горобини з апельсином
Пропонуємо створити дивовижне ласощі з абсолютно незвичайного компонента - чорноплідної горобини. Варення має гарний насичений колір і непередаваний,
Варення з чорноплідної горобини і яблук
Зробити таке корисне ласощі можна досить швидко, навіть після насиченого робочого дня. Крім того, вам не знадобляться особливі або екзотичні
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не