Поповніть запас закруток надзвичайно корисним ласощами з чорноплідної горобини, протертою з цукром без варіння. Таке частування обов'язково стане найулюбленішим в зимову пору, особливо стане в нагоді ця дивовижна солодкість в період активної боротьби із застудою.
Як протерти сиру чорноплідну горобину з цукром – рецепт на зиму
Інгредієнти: чорноплідна горобина – 12 кг; цукровий пісок – 800 г; Приготування Промиваємо і перебираємо кожну ягідку чорної горобини. Потім даємо їй гарненько просохнути, розклавши всі ягоди, за великим вафельному рушника. Поміщаємо половину черноплодки у велику чашу блендера, висипаємо до неї половинку цукрового піску і, включивши електроприлад, подрібнюємо все до однорідного пюре. Викладаємо його в чисту, ошпарену окропом каструлю, а звільнену чашу наповнюємо другою порцією горобини і дрібного цукру. Також збиваємо все і перемішаємо в ємність з вже подрібненої горобиною. Помішуємо сире варення лопаткою, щоб кристали цукру швидше розчинялися, а після відставляємо сковороду в сторону на 10-15 хвилин, прикривши кришкою.
Невеликі банки стерилізуємо над парою і тільки після цього розливаємо по ним сире, але корисне варення. Герметично укупориваем їх обробленими кришками і ставимо все на нижню поличку холодильника, де і зберігаємо наше варення.
Як приготувати чорноплідну горобину з лимоном, протерту з цукром без варіння?
Інгредієнти: ягоди чорноплідної горобини – 15 кг; лимон – 2 шт.; дрібний цукор – 13 кг. Приготування Лимон ретельно очищаємо від товстого шару шкірки, так щоб від плоду залишилися тільки його соковиті шматочки. Хорошенечко переглядаємо кожну з них на наявність кісточок, а потім пропускаємо цитрус упереміж з цукровим піском через дрібне сито електром'ясорубки. Слідом за ним прокручуємо разом з іншим дрібним цукром всю промиту, перебрану і просушену чорноплідну горобину. З'єднуємо і перемішуємо подрібнений цитрус з горобиновим пюре. Даємо цій полезнейшей суміші постояти близько 20-25 хвилин, а після розподіляємо все добре просмаженим в духовій шафі скляним банкам. Укупориваем ємності також підсмаженою кришками і відправляємо ласощі для зберігання на полицю холодильника. Таке варення може в прохолоді простояти кілька місяців, не втративши своїх цілющих якостей.