Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з чорноплідної горобини через м'ясорубку

Варення з чорноплідної горобини через м'ясорубку

18-11-2016, 21:08
577
Варення з чорноплідної горобини через м'ясорубку
Сьогодні розповімо в рецептах, як приготувати незрівнянне варення з ягід чорноплідної горобини через м'ясорубку.

Смачне варення «П'ятихвилинка» з яблук і чорноплідної горобини через м'ясорубку


Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина – 15 кг;

  • ароматний сорт яблук – 15 кг;

  • цукровий пісок – 23 кг;


  • Приготування
    Ягоди горобини акуратно відокремлюємо від непотрібних нам гілок і складаємо їх у глибокий друшляк, який після виставляємо під струменем проточної води і промиваємо. З яблучок видаляємо серцевинки і якщо вони з товстою, щільною шкіркою, тоді тонко зрізаємо її. Половину яблук нарізаємо на дуже дрібненькі кубики і відставляємо їх в сторону, а решту фруктів пропускаємо разом з половиною цукру через велике сито м'ясорубки.
    Також чинимо і з горобиною: половину її відкладаємо, а другу половину подрібнюємо упереміж з цукровим піском. Тепер з'єднуємо перемелені фрукти в одну велику, нержавіючу каструлю, сюди ж викладаємо відстрочені яблучні кубики з рештою ягодами, перемішуємо всю суміш і відправляємо на конфорку включеної плити. Варимо ароматне варення 5 максимум 7 хвилин і відставляємо сковороду в сторону на 3-4 години. Потім повторюємо процес протягом такого ж часу і розливаємо готове варення, по стерильним, скляним банкам. Укупориваем їх до упору кришками і коли все охолоне відправляємо в камеру холодильника для зберігання.

    Рецепт варення з чорноплідної горобини і сливи з лимоном


    Інгредієнти:

  • горобина (чорноплідна) – 17 кг;

  • сливи – 13 кг;

  • великий лимон – 1 шт.;

  • дрібний цукор – 25 кг.


  • Приготування
    Всі фрукти та ягоди ретельно вимиваємо. Беремо м'ясорубку і пропускаємо через її велике сито всю черноплодку. Слідом за нею, в ту ж ємність пропускаємо лущені часточки синіх слив. Міняємо на більш дрібне сито і вже через нього прокручуємо розрізаний на зручні частини лимон. Перемішуємо вміст каструлі, поступово підсипаючи у неї дрібний цукор.
    Далі відправляємо ємність на пальник плити і, перемішуючи, варимо його близько 20 хвилин. Потім відносимо каструлю в місце попрохладней і залишаємо там на 6 годин. Виставляємо ласощі знову на включену плиту і, проваріть його 8 хвилин, рівномірно розподіляємо по прожареним в духовці банкам. Укупориваем їх також підсмаженою кришками і після того, як варення досягне кімнатної температури прибираємо його.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорноплідної горобини із яблуками
    Варення з чорноплідної горобини із яблуками
    Не пропустіть момент заготовки чорноплідної горобини. В цій статті детально описано три прекрасних рецепта дивовижно смачного варення. Ласощі
    Варення з чорноплідної горобини з апельсином
    Варення з чорноплідної горобини з апельсином
    Пропонуємо створити дивовижне ласощі з абсолютно незвичайного компонента - чорноплідної горобини. Варення має гарний насичений колір і непередаваний,
    Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння
    Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння
    Вдалий спосіб зберегти всі цінні властивості черноплодки - протерти ягоди з цукром. Далі підкажемо два цікавих способу заготівлі горобини, уникнувши
    Варення з чорноплідної горобини і яблук
    Варення з чорноплідної горобини і яблук
    Зробити таке корисне ласощі можна досить швидко, навіть після насиченого робочого дня. Крім того, вам не знадобляться особливі або екзотичні
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не