Варення з чорноплідної горобини через м'ясорубку
Сьогодні розповімо в рецептах, як приготувати незрівнянне варення з ягід чорноплідної горобини через м'ясорубку.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина – 15 кг;
ароматний сорт яблук – 15 кг;
цукровий пісок – 23 кг;
Приготування
Ягоди горобини акуратно відокремлюємо від непотрібних нам гілок і складаємо їх у глибокий друшляк, який після виставляємо під струменем проточної води і промиваємо. З яблучок видаляємо серцевинки і якщо вони з товстою, щільною шкіркою, тоді тонко зрізаємо її. Половину яблук нарізаємо на дуже дрібненькі кубики і відставляємо їх в сторону, а решту фруктів пропускаємо разом з половиною цукру через велике сито м'ясорубки.
Також чинимо і з горобиною: половину її відкладаємо, а другу половину подрібнюємо упереміж з цукровим піском. Тепер з'єднуємо перемелені фрукти в одну велику, нержавіючу каструлю, сюди ж викладаємо відстрочені яблучні кубики з рештою ягодами, перемішуємо всю суміш і відправляємо на конфорку включеної плити. Варимо ароматне варення 5 максимум 7 хвилин і відставляємо сковороду в сторону на 3-4 години. Потім повторюємо процес протягом такого ж часу і розливаємо готове варення, по стерильним, скляним банкам. Укупориваем їх до упору кришками і коли все охолоне відправляємо в камеру холодильника для зберігання.
Інгредієнти:
горобина (чорноплідна) – 17 кг;
сливи – 13 кг;
великий лимон – 1 шт.;
дрібний цукор – 25 кг.
Приготування
Всі фрукти та ягоди ретельно вимиваємо. Беремо м'ясорубку і пропускаємо через її велике сито всю черноплодку. Слідом за нею, в ту ж ємність пропускаємо лущені часточки синіх слив. Міняємо на більш дрібне сито і вже через нього прокручуємо розрізаний на зручні частини лимон. Перемішуємо вміст каструлі, поступово підсипаючи у неї дрібний цукор.
Далі відправляємо ємність на пальник плити і, перемішуючи, варимо його близько 20 хвилин. Потім відносимо каструлю в місце попрохладней і залишаємо там на 6 годин. Виставляємо ласощі знову на включену плиту і, проваріть його 8 хвилин, рівномірно розподіляємо по прожареним в духовці банкам. Укупориваем їх також підсмаженою кришками і після того, як варення досягне кімнатної температури прибираємо його.
Смачне варення «П'ятихвилинка» з яблук і чорноплідної горобини через м'ясорубку
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди горобини акуратно відокремлюємо від непотрібних нам гілок і складаємо їх у глибокий друшляк, який після виставляємо під струменем проточної води і промиваємо. З яблучок видаляємо серцевинки і якщо вони з товстою, щільною шкіркою, тоді тонко зрізаємо її. Половину яблук нарізаємо на дуже дрібненькі кубики і відставляємо їх в сторону, а решту фруктів пропускаємо разом з половиною цукру через велике сито м'ясорубки.
Також чинимо і з горобиною: половину її відкладаємо, а другу половину подрібнюємо упереміж з цукровим піском. Тепер з'єднуємо перемелені фрукти в одну велику, нержавіючу каструлю, сюди ж викладаємо відстрочені яблучні кубики з рештою ягодами, перемішуємо всю суміш і відправляємо на конфорку включеної плити. Варимо ароматне варення 5 максимум 7 хвилин і відставляємо сковороду в сторону на 3-4 години. Потім повторюємо процес протягом такого ж часу і розливаємо готове варення, по стерильним, скляним банкам. Укупориваем їх до упору кришками і коли все охолоне відправляємо в камеру холодильника для зберігання.
Рецепт варення з чорноплідної горобини і сливи з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Всі фрукти та ягоди ретельно вимиваємо. Беремо м'ясорубку і пропускаємо через її велике сито всю черноплодку. Слідом за нею, в ту ж ємність пропускаємо лущені часточки синіх слив. Міняємо на більш дрібне сито і вже через нього прокручуємо розрізаний на зручні частини лимон. Перемішуємо вміст каструлі, поступово підсипаючи у неї дрібний цукор.
Далі відправляємо ємність на пальник плити і, перемішуючи, варимо його близько 20 хвилин. Потім відносимо каструлю в місце попрохладней і залишаємо там на 6 годин. Виставляємо ласощі знову на включену плиту і, проваріть його 8 хвилин, рівномірно розподіляємо по прожареним в духовці банкам. Укупориваем їх також підсмаженою кришками і після того, як варення досягне кімнатної температури прибираємо його.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорноплідної горобини із яблуками
Не пропустіть момент заготовки чорноплідної горобини. В цій статті детально описано три прекрасних рецепта дивовижно смачного варення. Ласощі
Варення з чорноплідної горобини з апельсином
Пропонуємо створити дивовижне ласощі з абсолютно незвичайного компонента - чорноплідної горобини. Варення має гарний насичений колір і непередаваний,
Чорноплідна горобина, протерта з цукром без варіння
Вдалий спосіб зберегти всі цінні властивості черноплодки - протерти ягоди з цукром. Далі підкажемо два цікавих способу заготівлі горобини, уникнувши
Варення з чорноплідної горобини і яблук
Зробити таке корисне ласощі можна досить швидко, навіть після насиченого робочого дня. Крім того, вам не знадобляться особливі або екзотичні
Варення з чорноплідної горобини на зиму
З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не