Вернуться назад Распечатать

Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

Варення, соки, джеми, компоти – все це можна втілити, використовуючи рецепти приготування чорноплідної горобини на зиму. Головне правило, яким слід керуватися при підготовці ягід чорноплідної горобини, – уникати тривалої теплової обробки. Розглянемо рецепти зимових заготовок.

Варення з чорноплідної горобини на зиму

Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина – 980 р;

  • цукор – 14 кг;

  • вода – 750 мл


  • Приготування
    Ягоди чорноплідної горобини переберіть, промийте, покладіть в ємність, залийте водою і пропарте під кришкою протягом 10 хвилин. Розм'якшену ягоди протріть через сито. В отримане ягідне пюре додайте цукор і проваріть 8-10 хвилин. Розлийте отриманий джем по стерилізованим банкам і стерилізуйте готовий продукт 20 хвилин при 100 градусах, після чого загорніть банки і відправляйте охолоджений джем на зимове зберігання після повного остигання.

    Сік з чорноплідної горобини на зиму – рецепт

    Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

    Корисні і лікувальні властивості горобини змушують господинь заготовляти цю ягоду різними способами. Найпростіший спосіб використання горобини як вітамінного кошти – сік. Нижче розглянемо, як заготовити чорноплідну горобину на зиму у вигляді підсолодженого соку.
    Інгредієнти:

  • вода – 15 л;

  • цукор – 980 р;

  • лимонна кислота – 2 г;

  • чорноплідна горобина – 950 р.


  • Приготування
    Підготовлені ягоди варіть близько 15 хвилин, процідіть отриманий сік, додайте до нього цукор і лимонну кислоту, після чого повторно проваріть 10 хвилин. Сік розлийте по банках і стерилізуйте будь-яким бажаним чином. Готовий сік закатаю, після охолодження зберігайте в темному місці.

    Чорноплідна горобина протерта з цукром на зиму

    Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

    В зимовий період така заготовка підтримає ваш організм не тільки вітамінним запасом, але і порадує як солодке ласощі під час вечірнього чаювання.
    Інгредієнти:

  • ягоди горобини – 650 г;

  • цукор – 650 р.


  • Приготування
    Промиті і перебрані ягоди обсушіть і разом з цукром пюрируйте блендером. Перекладіть суміш у каструлю і нагрівайте до 60 градусів, помішуючи ягідну заготовку, щоб кристали цукру розчинилися. Перекладіть ягідну суміш в стерилізовані банки і помістіть банки, накриті кришками, в каструлю з водою для стерилізації. Каструлю накрийте кришкою і стерилізують 20 хвилин. Після, банки загорніть і залиште остуджуватися в перевернутому вигляді.

    Як зберегти чорноплідну горобину на зиму?

    Чорноплідна горобина - рецепти приготування на зиму

    Способів збереження чорноплідної горобини безліч, вони прості і доступні будь-якій господині. Головне-вибрати той, який підходить за смаком. Перед тим, як зберегти чорноплідну горобину на зиму, переконайтеся в стиглості і якості зібраних ягід, сезон на які починається у вересні. Найбільший вміст корисних речовин ягоди набирають до перших заморозків. Ось тоді-то її можна збирати і використовувати в сушеному і замороженому вигляді, варити компоти, джеми, варення, соки і настоювати алкогольні напої.
    Для сушіння промиті ягоди розкладають в один шар на папері і періодично перевертають їх. Роблять це в теплому, добре вентильованому приміщенні. У висушеному вигляді китиці горобини розвішують в холодному темному місці, де температура зберігання не більше 5 градусів, тоді свіжа ягода буде завжди під рукою.
    Зберігає свої поживні речовини чорноплідна горобина і в замороженому вигляді. Перед тим, як заморозити чорноплідну горобину на зиму, переконайтеся в цілісності ягід, після чого переберіть і гарненько промийте їх. Просушіть ягоди, розклавши їх на рушник. Підготовлені ягоди заморожуємо в два етапи, щоб уберегти їх від злипання. Спочатку розміщуємо ягоди окремо один від одного і злегка подмораживаем, а потім перекладаємо в герметичні пакети на глибоку заморозку.