Вернуться назад Распечатать

Варення з чорноплідної горобини і яблук

Варення з чорноплідної горобини і яблук
Варення – це традиційне ласощі ще наших предків. Навіть зараз ми з задоволенням їмо його як у чистому вигляді, так і з сиром , кашами, хлібом. Справжнім лікарем для всієї вашої родини стане варення з чорноплідної горобини і яблук, що є безцінним вітамінним скарбом. Він допоможе вам запобігти серцево-судинні захворювання, підвищити імунітет і істотно поліпшити роботу кишечника.

Смачний джем з чорноплідної горобини із яблуками


Інгредієнти:

  • вода – 2 склянки;

  • яблука – 450 г;

  • цукор – 15 кг

  • чорноплідна горобина – 1 кг.


  • Приготування
    Вимийте горобину, покладіть плоди в каструлю, залийте склянкою води і на невеликому вогні проваріть до повного розм'якшення. Потім дочекайтеся їх охолодження і перетріть горобину через сито.
    Таким же чином робимо і з яблуками. Очищаємо їх від шкірки, видаляємо серцевинки і нарізаємо часточками, після чого заливаємо склянкою води і розпарювала до відчутної м'якості. Коли яблука трохи охолонуть, ретельно перетираємо через сито.
    Пюре з горобини і яблук змішуємо, засипаємо цукор і варимо приблизно 30-40 хвилин. Потім розливаємо джем ще гарячим вже простерилізовані банки, пастеризуем при температурі близько 95-100 градусів протягом 20 хвилин і закатуємо.

    Джем з яблук і чорноплідної горобини в мультиварці


    Кухонні помічники виявляться дуже до речі, якщо у вашій родині люблять натуральні солодощі, а у вас катастрофічно не вистачає часу на їх приготування. Відповідно до цього рецепту варення з яблук з чорноплідної горобини за вас все зробить мультиварка, вам лише потрібно буде задати необхідний режим.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 склянки;

  • яблука – 525 г;

  • чорноплідна горобина – 1 кг;

  • цукор – 16 кг.


  • Приготування
    Вимийте горобину, відберіть найбільш стиглі ягоди і перетворіть їх в м'яку кашкоподібну суміш з допомогою блендера. Яблука добре промийте, почистіть, видаліть насіння і поріжте кубиками невеликого розміру. Помістіть яблучне пюре і плоди горобини в ємність мультиварки, залийте водою, додайте цукор і включіть режим «Гасіння». Джем буде готовий приблизно через дві години, проте не забувайте його помішувати.
    При бажанні його можна також загорнути для вживання в зимову пору. Для цього відразу стерилізуйте банки, розкладіть пюре з ним і закрийте ще гарячими. Після охолодження перенесіть в льох або холодильник.