Яблучне варення досить популярне серед ласунів і в чистому вигляді, а з додаванням апельсина його смак стає настільки благородним і привабливим, що відмовитися від такого ласощі не зможуть навіть не особливі поціновувачі солодкого. Радує в даному випадку не тільки смак, але також і приголомшливий прозорий, бурштиновий зовнішній вигляд заготовки.
Дуже смачне бурштинове варення з часточками яблук з апельсином – рецепт
Інгредієнти: яблука – 12 кг; стиглі апельсини – 320 г; вода – 240 мл; цукор-пісок – 12 кг. Приготування Для варення вибираємо яблучка з щільною м'якоттю без вм'ятин і пошкоджень. Моєму плоди, очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і позбавляє від внутрішньої серцевинки. М'якоть нарізаємо середнього розміру шматочками.
Вимиті апельсини опускаємо на хвилину в окріп, після чого нарізаємо полукружками або тонкими часточками, заливаємо водою і ставимо на плиту. Додаємо цукор-пісок і нагріваємо вміст посудини до розпускання всіх кристалів та інтенсивного кипіння. Тепер знімаємо ємність з плити, додаємо підготовлені яблучні дольки, акуратно перемішуємо і залишаємо заготовку до охолодження при кімнатних умовах.
Повертаємо ємність з остиглої основою варення на плиту, даємо вмісту знову закипіти і підсмажуємо його при ледь помітних ознак кипіння протягом години або до бажаної густоти ласощі. Розфасовуємо заготовку по підготовленій заздалегідь стерильною тарі, укупориваем щільно і даємо повільно охолонути під «шубою».
Як приготувати прозоре, найсмачніше варення з яблук часточками зі стиглими апельсинами і лимоном?
Інгредієнти: яблука – 12 кг; стиглі апельсини – 620 г; лимон – 165 г; цукор-пісок – 715 р. Приготування Яблучка для варення готуємо також як і в попередньому випадку, очистивши вимиті плоди, позбавивши від насіння з серцевиною і нарізавши скибочками. Якщо яблука великі, то рекомендуємо кожну часточку розрізати ще навпіл. Апельсини і лимон в даному випадку очищаємо від шкірки, поділяємо на порційні шматочки, які в свою чергу дрібненько нарізаємо або подрібнюємо в блендері.
З'єднуємо яблучні дольки і цитрусових масу в посудині для варення, засипаємо цукровим піском, перемішуємо дбайливо, щоб зберегти цілісність часточок, і залишаємо на кілька годин для відділення соку.
Тепер визначаємо посудину з заготівлею на конфорки плити, налаштувавши її на помірний вогонь, і прогріваємо ласощі, перемішуючи часто на перших порах, щоб уникнути пригорання. В залежності від того, чи ви маєте в своєму розпорядженні достатньо часу, можна зварити варення в один прийом, витримавши ласощі на вогні протягом сорока-шістдесяти хвилин, або ж розділити варіння на три-п'ять етапів. В останньому випадку варенню тільки даємо закипіти і проварюємо хвилини три, після чого остуджуємо і знову повторюємо варіння і охолодження. Поступаємо так, до досягнення необхідної густоти ласощі.
У будь-якому випадку готове варення розфасовуємо гарячим по стерильної тарі, укупориваем і залишаємо поступово остигати під теплою «шубою».
Варення з яблук і апельсинів часточками з желфиксом
Інгредієнти: яблука – 12 кг; стиглі апельсини – 420 г; цукор-пісок – 895 м; желфикс – 1/2 пакета. Приготування Для заготівлі варення з желфиксом очищені яблучка шаткуємо часточками. З апельсин знімаємо цедру і додаємо її до яблук. Після чого очищаємо цитрусові від шкірки, розбираємо на часточки, які в свою чергу розрізаємо на дві-три частини, в залежності від початкової довжини. Засипаємо компоненти цукровим піском, додаємо желфикс і перемішуємо. Даємо фруктів трохи настоятися і пустити сік, після чого ставимо ємність з заготівлею на плиту, доводимо вміст до кипіння при частому помішуванні, проварюємо протягом десяти хвилин і тут же розливаємо по простерилизованным ємкостей. Укупориваем і перевертаємо судини дном догори, після чого закутуємо їх грунтовно для поступового охолодження і самостерилизации.