Вернуться назад Распечатать

Яблучне варення «П'ятихвилинка»

Яблучне варення «П'ятихвилинка»
Яблучне варення «П'ятихвилинка» стане не тільки дуже смачним ласощами, яким особливо приємно буде насолодитися в холодну пору року, але і збереже максимум вітамінів і корисних речей. Мінімальний час теплової обробки неодмінно цьому посприяє.

Яблучне варення часточками «П'ятихвилинка» - рецепт на зиму з лимоном


Інгредієнти:

  • яблука стиглі свіжі – 995 г;

  • лимонний сік – 45 мл;

  • цукор – 995 г;

  • кориця (мелена) – 5 р.


  • Приготування
    Яблучка для варення «П'ятихвилинка» краще взяти стиглі, вони швидше просочаться сиропом і стануть м'якими за короткий час варіння. Плоди спочатку необхідно помити і витерти насухо. Потім розрізаємо кожен з них на дві половинки, вирізаємо серцевину з насінням, а м'якоть разом з шкіркою нарізаємо часточками. Якщо у ваших яблучок занадто жорстка і щільна шкірка, то її все ж краще попередньо очистити.
    Пересипаємо яблучні дольки цукровим піском. Краще і зручніше це зробити відразу ж в ємності для варіння варення, яка повинна бути емальованому або з нержавійки. Залишаємо яблучну масу з цукром на ніч на полиці холодильника, після чого маємо заготовку на плиті. Додаємо лимонний сік, прогріваємо при частому помішуванні до кипіння і проварюємо протягом п'яти хвилин. У процесі варіння всипаємо в варення з яблук мелену корицю, яка додасть заготівлі особливого смаку.

    Яблучне варення «П'ятихвилинка» - рецепт з апельсином


    Інгредієнти:

  • яблука стиглі свіжі – 995 г;

  • апельсин – 335 г;

  • вода – 150 мл;

  • цукор – 995 р.


  • Приготування
    Нові нотки смаку можна відчути, додавши при варінні яблучного варення апельсин. Для цього спочатку споліскуємо цитрусові під проточною водою, після чого відварюємо цілком протягом хвилини, даємо охолонути й нарізаємо чверть-кільцями. Викладаємо масу в ємність для варіння варення, вливаємо воду, проварюємо цитрус пару хвилин, після чого додаємо весь цукор і, безперервно помішуючи, даємо всім кристалам розчинитися.
    Яблучка моєму, позбавляє від серцевин і насіння, ріжемо на шматочки і викладаємо в киплячий сироп з апельсинами. Даємо повторно закипіти і знімаємо з плити до повного охолодження. Далі ще раз нагріваємо заготівлю, проварюємо після повного закипання п'ять хвилин, розфасовуємо за сухим і стерильним судинах і прибираємо під «шубу», перевернувши ємності кришками вниз.

    Як зварити смачне яблучно-сливове варення «П'ятихвилинка»


    Інгредієнти:

  • яблука стиглі свіжі – 550 г;

  • сливи – 550 г;

  • вода – 55 мл;

  • цукор – 700 г;

  • кориця мелена – 10 р.


  • Приготування
    Неймовірно смачним виходить яблучне варення, якщо яблучка доповнити сливами. Для цього вимиті і очищені від серцевин яблучка нарізаємо кубиками, а сливові половинки, які ми отримаємо після вилучення з кісточок плодів, подрібнимо тим же манером. Поміщаємо фруктову масу в емальовану посудину, пересипаючи цукровим піском, змішаним з меленою корицею. Залишаємо заготовку на кілька годин для відділення соків, після чого маємо на плиті і проварюємо п'ять хвилин. Даємо ласощів повністю охолонути, а потім знову повторюємо п'ятихвилинне кип'ятіння. Після повторного охолодження варимо варення із слив і яблук ще п'ять хвилин, після чого тут же розфасовуємо по стерильним судинах і залишаємо під «шубою» повільно остигати.
    Крім кориці в яблучно-сливове варення можна додати подрібнені волоські горіхи, а також бутони гвоздики або інші добавки на свій смак. Лимонний сік, який допоможе трохи збалансувати солодкість ласощі, також буде абсолютно не зайвим. Всі добавки краще вводити перед останнім етапом кип'ятіння.