Яблучне варення «П'ятихвилинка» стане не тільки дуже смачним ласощами, яким особливо приємно буде насолодитися в холодну пору року, але і збереже максимум вітамінів і корисних речей. Мінімальний час теплової обробки неодмінно цьому посприяє.
Яблучне варення часточками «П'ятихвилинка» - рецепт на зиму з лимоном
Інгредієнти: яблука стиглі свіжі – 995 г; лимонний сік – 45 мл; цукор – 995 г; кориця (мелена) – 5 р. Приготування Яблучка для варення «П'ятихвилинка» краще взяти стиглі, вони швидше просочаться сиропом і стануть м'якими за короткий час варіння. Плоди спочатку необхідно помити і витерти насухо. Потім розрізаємо кожен з них на дві половинки, вирізаємо серцевину з насінням, а м'якоть разом з шкіркою нарізаємо часточками. Якщо у ваших яблучок занадто жорстка і щільна шкірка, то її все ж краще попередньо очистити.
Пересипаємо яблучні дольки цукровим піском. Краще і зручніше це зробити відразу ж в ємності для варіння варення, яка повинна бути емальованому або з нержавійки. Залишаємо яблучну масу з цукром на ніч на полиці холодильника, після чого маємо заготовку на плиті. Додаємо лимонний сік, прогріваємо при частому помішуванні до кипіння і проварюємо протягом п'яти хвилин. У процесі варіння всипаємо в варення з яблук мелену корицю, яка додасть заготівлі особливого смаку.
Яблучне варення «П'ятихвилинка» - рецепт з апельсином
Інгредієнти: яблука стиглі свіжі – 995 г; апельсин – 335 г; вода – 150 мл; цукор – 995 р. Приготування Нові нотки смаку можна відчути, додавши при варінні яблучного варення апельсин. Для цього спочатку споліскуємо цитрусові під проточною водою, після чого відварюємо цілком протягом хвилини, даємо охолонути й нарізаємо чверть-кільцями. Викладаємо масу в ємність для варіння варення, вливаємо воду, проварюємо цитрус пару хвилин, після чого додаємо весь цукор і, безперервно помішуючи, даємо всім кристалам розчинитися.
Яблучка моєму, позбавляє від серцевин і насіння, ріжемо на шматочки і викладаємо в киплячий сироп з апельсинами. Даємо повторно закипіти і знімаємо з плити до повного охолодження. Далі ще раз нагріваємо заготівлю, проварюємо після повного закипання п'ять хвилин, розфасовуємо за сухим і стерильним судинах і прибираємо під «шубу», перевернувши ємності кришками вниз.
Як зварити смачне яблучно-сливове варення «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: яблука стиглі свіжі – 550 г; сливи – 550 г; вода – 55 мл; цукор – 700 г; кориця мелена – 10 р. Приготування Неймовірно смачним виходить яблучне варення, якщо яблучка доповнити сливами. Для цього вимиті і очищені від серцевин яблучка нарізаємо кубиками, а сливові половинки, які ми отримаємо після вилучення з кісточок плодів, подрібнимо тим же манером. Поміщаємо фруктову масу в емальовану посудину, пересипаючи цукровим піском, змішаним з меленою корицею. Залишаємо заготовку на кілька годин для відділення соків, після чого маємо на плиті і проварюємо п'ять хвилин. Даємо ласощів повністю охолонути, а потім знову повторюємо п'ятихвилинне кип'ятіння. Після повторного охолодження варимо варення із слив і яблук ще п'ять хвилин, після чого тут же розфасовуємо по стерильним судинах і залишаємо під «шубою» повільно остигати.
Крім кориці в яблучно-сливове варення можна додати подрібнені волоські горіхи, а також бутони гвоздики або інші добавки на свій смак. Лимонний сік, який допоможе трохи збалансувати солодкість ласощі, також буде абсолютно не зайвим. Всі добавки краще вводити перед останнім етапом кип'ятіння.