Варення з шипшини
Даний матеріал про те, як правильно зварити варення з шипшини на зиму. Отримана заготовка стане не просто смачним ласощами, яке доречно подати до чаю, але і зміцнить імунітет, допоможе впоратися з застудою і багатьма іншими недугами.
Інгредієнти:
шипшина (вже очищений) – 5 склянок;
цукровий пісок – 25 склянки;
вода очищена – 125 мл.
Приготування
Самий трудомісткий етап у всьому процесі приготування варення з шипшини – це очищення плодів. Тому запасаємося терпінням і приступаємо. Зрізаємо спочатку хвостики і плодоніжки, розрізаємо шипшина уздовж навпіл і вичищаємо все насіння. Тепер отримані заготовки необхідно ретельно промити в декількох водах і ще раз під проточною водою, змиваючи при цьому всі ворсинки.
Далі перш ніж змішувати половинки шипшини з цукром, необхідно їх попередньо відварити протягом п'яти хвилин, а потім обдати крижаною водою. Така шокова терапія зробить шкірку плодів м'якше.
Підготовлений шипшина змішуємо з цукровим піском і водою, ставимо на вогонь, даємо закипіти при безперервному помішуванні, і проварюємо протягом п'яти хвилин. Залишаємо ласощі остигати і настоюватися годин на сім, а потім повторюємо процедуру ще два рази. На завершення розфасовуємо корисне і смачне ласощі по стерильним, сухим судинах, укупориваем їх герметично і ставимо під «шубу» для поступового повільного остигання.
Найзручніше варити варення без кісточок плодів морського шипшини. Його ягоди більші і більш м'ясисті, що значно спрощує їх попередню підготовку і очищення. Крім того морський шипшина володіє більш насиченим смаком і ароматом, що значною мірою підвищити якість готового продукту.
Інгредієнти:
шипшина з кісточками – 12 кг;
цукровий пісок – 700 г;
вода очищена – 260 мл;
сік лимонний – 20-40 мл
Приготування
Якщо шипшина, призначений для варіння варення, дрібний і зовсім немає ніякого бажання витрачати час на отримання насіння, можна зробити заготовку і з цілих плодів. У цьому випадку моєму їх, позбавляє від плодоніжок і чашолистків, заливаємо гарячим сиропом, звареним з води і цукрового піску і залишаємо для охолодження і настоювання на сім годин. Після цього даємо заготівлі закипіти, проварюємо протягом п'яти хвилин і залишаємо на цей раз на дванадцять годин. По закінченні часу знову ставимо ємність з варенням на конфорки плити, додаємо лимонний сік за смаком і уварюємо ласощі до придбання ним бажаної консистенції.
Гарячим розливаємо варення з шипшини з кісточками по простерилизованным баночках, укупориваем їх герметично і перевертаємо догори дном до повного охолодження, обгорнувши ємності додатково теплою ковдрою.
Інгредієнти:
шипшина (без кісточок) – 820 г;
обліпиха – 480 м;
вода очищена – 90 мл;
мед – 12 кг.
Приготування
Неймовірно корисним виходить варення з шипшини з додаванням обліпихи і з медом. У цьому випадку насіння з шипшини все ж краще видалити, після чого промити половинки ретельно, змиваючи всі волокна. Обліпиху можна використовувати цілу, просто промивши ягоди і обшпаривши їх окропом, або ж перемолоти її в блендері і додатково перетерти через ситечко, позбавляючись від кісточок.
Тепер змішуємо в каструлі підготовлений шипшину, обліпиху і мед, вливаємо трохи водички і ставимо заготовку на плиту. Даємо вмісту закипіти при безперервному перемішуванні, після чого проварюємо його хвилин п'ятнадцять. Відразу ж гарячим розфасовуємо готове варення за стерильною тарі. Укупориваем герметично ємності стерильними кришечками, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно для додаткової стерилізації до повного охолодження.
Як варити варення з шипшини на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Самий трудомісткий етап у всьому процесі приготування варення з шипшини – це очищення плодів. Тому запасаємося терпінням і приступаємо. Зрізаємо спочатку хвостики і плодоніжки, розрізаємо шипшина уздовж навпіл і вичищаємо все насіння. Тепер отримані заготовки необхідно ретельно промити в декількох водах і ще раз під проточною водою, змиваючи при цьому всі ворсинки.
Далі перш ніж змішувати половинки шипшини з цукром, необхідно їх попередньо відварити протягом п'яти хвилин, а потім обдати крижаною водою. Така шокова терапія зробить шкірку плодів м'якше.
Підготовлений шипшина змішуємо з цукровим піском і водою, ставимо на вогонь, даємо закипіти при безперервному помішуванні, і проварюємо протягом п'яти хвилин. Залишаємо ласощі остигати і настоюватися годин на сім, а потім повторюємо процедуру ще два рази. На завершення розфасовуємо корисне і смачне ласощі по стерильним, сухим судинах, укупориваем їх герметично і ставимо під «шубу» для поступового повільного остигання.
Найзручніше варити варення без кісточок плодів морського шипшини. Його ягоди більші і більш м'ясисті, що значно спрощує їх попередню підготовку і очищення. Крім того морський шипшина володіє більш насиченим смаком і ароматом, що значною мірою підвищити якість готового продукту.
Варення з шипшини з кісточками
Інгредієнти:
Приготування
Якщо шипшина, призначений для варіння варення, дрібний і зовсім немає ніякого бажання витрачати час на отримання насіння, можна зробити заготовку і з цілих плодів. У цьому випадку моєму їх, позбавляє від плодоніжок і чашолистків, заливаємо гарячим сиропом, звареним з води і цукрового піску і залишаємо для охолодження і настоювання на сім годин. Після цього даємо заготівлі закипіти, проварюємо протягом п'яти хвилин і залишаємо на цей раз на дванадцять годин. По закінченні часу знову ставимо ємність з варенням на конфорки плити, додаємо лимонний сік за смаком і уварюємо ласощі до придбання ним бажаної консистенції.
Гарячим розливаємо варення з шипшини з кісточками по простерилизованным баночках, укупориваем їх герметично і перевертаємо догори дном до повного охолодження, обгорнувши ємності додатково теплою ковдрою.
Варення з шипшини з медом і обліпихою
Інгредієнти:
Приготування
Неймовірно корисним виходить варення з шипшини з додаванням обліпихи і з медом. У цьому випадку насіння з шипшини все ж краще видалити, після чого промити половинки ретельно, змиваючи всі волокна. Обліпиху можна використовувати цілу, просто промивши ягоди і обшпаривши їх окропом, або ж перемолоти її в блендері і додатково перетерти через ситечко, позбавляючись від кісточок.
Тепер змішуємо в каструлі підготовлений шипшину, обліпиху і мед, вливаємо трохи водички і ставимо заготовку на плиту. Даємо вмісту закипіти при безперервному перемішуванні, після чого проварюємо його хвилин п'ятнадцять. Відразу ж гарячим розфасовуємо готове варення за стерильною тарі. Укупориваем герметично ємності стерильними кришечками, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно для додаткової стерилізації до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити шипшину в духовці?
Щоб забезпечити себе і всю родину вітамінами на зиму, запасайтеся корисними рецептами. У цьому матеріалі зібрані детальні рекомендації, які
Варення з фізалісу на зиму
Незрівнянним варення з фізалісу виходить і сама по собі, але ми все-таки пропонуємо урізноманітнити простакуватий смак додаванням інших компонентів,
Чай з шипшини
Особливо цінними властивостями володіє чай, заварений з плодів шипшини. Далі ви дізнаєтеся, як виготовити цей прекрасний напій, і якими іншими
Плоди шипшини
Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
Узвар з шипшини
Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам