Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з шипшини

Варення з шипшини

18-11-2016, 21:03
343
Варення з шипшини
Даний матеріал про те, як правильно зварити варення з шипшини на зиму. Отримана заготовка стане не просто смачним ласощами, яке доречно подати до чаю, але і зміцнить імунітет, допоможе впоратися з застудою і багатьма іншими недугами.

Як варити варення з шипшини на зиму?


Інгредієнти:

  • шипшина (вже очищений) – 5 склянок;

  • цукровий пісок – 25 склянки;

  • вода очищена – 125 мл.


  • Приготування
    Самий трудомісткий етап у всьому процесі приготування варення з шипшини – це очищення плодів. Тому запасаємося терпінням і приступаємо. Зрізаємо спочатку хвостики і плодоніжки, розрізаємо шипшина уздовж навпіл і вичищаємо все насіння. Тепер отримані заготовки необхідно ретельно промити в декількох водах і ще раз під проточною водою, змиваючи при цьому всі ворсинки.
    Далі перш ніж змішувати половинки шипшини з цукром, необхідно їх попередньо відварити протягом п'яти хвилин, а потім обдати крижаною водою. Така шокова терапія зробить шкірку плодів м'якше.
    Підготовлений шипшина змішуємо з цукровим піском і водою, ставимо на вогонь, даємо закипіти при безперервному помішуванні, і проварюємо протягом п'яти хвилин. Залишаємо ласощі остигати і настоюватися годин на сім, а потім повторюємо процедуру ще два рази. На завершення розфасовуємо корисне і смачне ласощі по стерильним, сухим судинах, укупориваем їх герметично і ставимо під «шубу» для поступового повільного остигання.
    Найзручніше варити варення без кісточок плодів морського шипшини. Його ягоди більші і більш м'ясисті, що значно спрощує їх попередню підготовку і очищення. Крім того морський шипшина володіє більш насиченим смаком і ароматом, що значною мірою підвищити якість готового продукту.

    Варення з шипшини з кісточками


    Інгредієнти:

  • шипшина з кісточками – 12 кг;

  • цукровий пісок – 700 г;

  • вода очищена – 260 мл;

  • сік лимонний – 20-40 мл


  • Приготування
    Якщо шипшина, призначений для варіння варення, дрібний і зовсім немає ніякого бажання витрачати час на отримання насіння, можна зробити заготовку і з цілих плодів. У цьому випадку моєму їх, позбавляє від плодоніжок і чашолистків, заливаємо гарячим сиропом, звареним з води і цукрового піску і залишаємо для охолодження і настоювання на сім годин. Після цього даємо заготівлі закипіти, проварюємо протягом п'яти хвилин і залишаємо на цей раз на дванадцять годин. По закінченні часу знову ставимо ємність з варенням на конфорки плити, додаємо лимонний сік за смаком і уварюємо ласощі до придбання ним бажаної консистенції.
    Гарячим розливаємо варення з шипшини з кісточками по простерилизованным баночках, укупориваем їх герметично і перевертаємо догори дном до повного охолодження, обгорнувши ємності додатково теплою ковдрою.

    Варення з шипшини з медом і обліпихою


    Інгредієнти:

  • шипшина (без кісточок) – 820 г;

  • обліпиха – 480 м;

  • вода очищена – 90 мл;

  • мед – 12 кг.


  • Приготування
    Неймовірно корисним виходить варення з шипшини з додаванням обліпихи і з медом. У цьому випадку насіння з шипшини все ж краще видалити, після чого промити половинки ретельно, змиваючи всі волокна. Обліпиху можна використовувати цілу, просто промивши ягоди і обшпаривши їх окропом, або ж перемолоти її в блендері і додатково перетерти через ситечко, позбавляючись від кісточок.
    Тепер змішуємо в каструлі підготовлений шипшину, обліпиху і мед, вливаємо трохи водички і ставимо заготовку на плиту. Даємо вмісту закипіти при безперервному перемішуванні, після чого проварюємо його хвилин п'ятнадцять. Відразу ж гарячим розфасовуємо готове варення за стерильною тарі. Укупориваем герметично ємності стерильними кришечками, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно для додаткової стерилізації до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як сушити шипшину в духовці?
    Як сушити шипшину в духовці?
    Щоб забезпечити себе і всю родину вітамінами на зиму, запасайтеся корисними рецептами. У цьому матеріалі зібрані детальні рекомендації, які
    Варення з фізалісу на зиму
    Варення з фізалісу на зиму
    Незрівнянним варення з фізалісу виходить і сама по собі, але ми все-таки пропонуємо урізноманітнити простакуватий смак додаванням інших компонентів,
    Чай з шипшини
    Чай з шипшини
    Особливо цінними властивостями володіє чай, заварений з плодів шипшини. Далі ви дізнаєтеся, як виготовити цей прекрасний напій, і якими іншими
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини
    Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
    Узвар з шипшини
    Узвар з шипшини
    Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам