Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсіл для грибів

Розсіл для грибів

18-11-2016, 20:55
895
Розсіл для грибів
Коли видався хороший врожай грибів, ними можна не тільки ласувати в сезон, а ще й зробити заготовки. Як зробити розсіл для грибів, читайте нижче.
Розсіл для маринування грибів
Інгредієнти:

  • гриби – 1 кг;

  • оцет – 100 мл;

  • очищена вода – 500 мл;

  • кухонна сіль – 30 г;

  • кориця мелена – 10 г;

  • перець духмяний горошком – 5 шт.;

  • цукор – 15 р.


  • Приготування
    Чистимо вимиті грибочки. Воду кип'ятимо. Закладаємо в неї гриби і даємо закипіти. Після цього вогонь робимо менше і відварюємо гриби до готовності. Коли вони почнуть осідати на дно, це означає, що гриби зварилися. При цьому відвар повинен стати прозорим. Практично в кінці варіння додаємо спеції і оцет. Готові грибочки розподіляємо по стерилізованим баночках. У кожну з них вливаємо олію (5-10 мл) і закриваємо пластиковими кришками.
    Розсіл для грибів на зиму
    Інгредієнти:

  • бутони гвоздики – 5 шт.;

  • кухонна сіль – 60 г;

  • рослинна рафінована олія;

  • чорний перець горошком – 7 шт.;

  • очищена вода – 1 літр;

  • оцет – 50 мл


  • Приготування
    Вимиті і очищені гриби відварюємо. Потім зливаємо відвар. А самі грибочки розкладаємо по стерилізованим баночках. В отриманий відвар додаємо спеції, даємо закипіти, вливаємо оцет і заливаємо грибочки в банках. У кожну наливаємо по 10-15 мл олії. Укупориваем баночки і зберігати в холоді.
    Розсіл для грибів – рецепт
    Інгредієнти:

  • гриби – 13 кг;

  • чорний і запашний перець горошком – 3 шт.;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • очищена вода – 1 літр;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • оцтова есенція – 1 ч. ложка;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • парасольки кропу – 3 шт.;

  • цукор і сіль – 30 р.


  • Приготування
    Ніжки грибів зрізаємо на відстані приблизно 1 см від капелюшка, заливаємо холодною водою, підсолюємо, даємо закипіти, проварюємо півгодини, прибираючи піну. Очищену воду для приготування маринаду вливаємо в каструлю, кладемо спеції, сахарим і солимо. Маринад повинен бути на смак трохи пересолений. Даємо йому закипіти, вливаємо оцет. Відкидаємо готові гриби на друшляк, промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо киплячим маринадом, знову ставимо каструлю на вогонь, проварюємо 15 хвилин після закипання. Часник нарізаємо пластинками. В баночки викладаємо парасольки кропу, пластинки часнику. Зверху викладаємо гриби і заливаємо киплячим маринадом. Закриваємо баночки кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.
    Гарячий спосіб засолювання грибів з розсолом
    Інгредієнти:

  • оцтова кислота – 70 мл;

  • вода – 2 склянки;

  • гриби – 1 кг;

  • кухонна сіль – 25 г;

  • запашний і чорний перець горошком – 5 шт.;

  • цукор – 15 г;

  • мускатний горіх мелений – щіпка.


  • Приготування
    Гриби миємо і чистимо. Кладемо їх в каструлю, солимо, підливаємо трохи води і даємо їй закипіти. Проварюємо хвилин 10 кладемо спеції, нарізану кільцями цибулю, готуємо ще хвилин 5. В самому кінці вже вливаємо оцет. Розподіляємо грибочки з вимитим і стерилізованим баночках і укупориваем кришками.
    Як солити гриби в розсолі?
    Інгредієнти:

  • оцет 9% – 5 ст. ложок;

  • очищена вода – 1 літр;

  • запашний перець горошком – 4 шт.;

  • кухонна сіль – 50 г;

  • чорний перець горошком – 8 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • зубчики часнику – 3 шт.


  • Приготування
    Перебрані і вимиті гриби ріжемо на шматочки і відварюємо чверть години після закипання. Пінку, яка буде утворюватися, знімаємо. Тепер гриби витягуємо з відвару і готуємо розсіл для засолювання. Воду сахарим, солимо, кладемо всі спеції і проварюємо хвилин 5. У киплячий маринад закладаємо грибочки, розрізаний пластинками часник, знову даємо закипіти, зменшуємо вогонь і 5 хвилин проварюємо. В кінці вливаємо оцет, перемішуємо, розподіляємо по ємностях, заливаємо підготовленим розсолом, закриваємо і залишаємо так остигати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
    Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
    Мариновані лисички
    Мариновані лисички
    Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх заготовок - замаринувати гриби. Розповімо кілька цікавих варіацій консервування лисичок. Вони
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Мариновані білі гриби
    Мариновані білі гриби
    Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
    Маринад для грибів
    Маринад для грибів
    Найпоширенішим варіантом заготівлі грибів на зиму можна впевнено назвати їх консервацію шляхом маринування. Пропонуємо нескладні рецепти маринаду для
    Білі гриби на зиму
    Білі гриби на зиму
    Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте