Коли видався хороший врожай грибів, ними можна не тільки ласувати в сезон, а ще й зробити заготовки. Як зробити розсіл для грибів, читайте нижче.
Розсіл для маринування грибів
Інгредієнти: гриби – 1 кг; оцет – 100 мл; очищена вода – 500 мл; кухонна сіль – 30 г; кориця мелена – 10 г; перець духмяний горошком – 5 шт.; цукор – 15 р. Приготування Чистимо вимиті грибочки. Воду кип'ятимо. Закладаємо в неї гриби і даємо закипіти. Після цього вогонь робимо менше і відварюємо гриби до готовності. Коли вони почнуть осідати на дно, це означає, що гриби зварилися. При цьому відвар повинен стати прозорим. Практично в кінці варіння додаємо спеції і оцет. Готові грибочки розподіляємо по стерилізованим баночках. У кожну з них вливаємо олію (5-10 мл) і закриваємо пластиковими кришками.
Розсіл для грибів на зиму
Інгредієнти: бутони гвоздики – 5 шт.; кухонна сіль – 60 г; рослинна рафінована олія; чорний перець горошком – 7 шт.; очищена вода – 1 літр; оцет – 50 мл Приготування Вимиті і очищені гриби відварюємо. Потім зливаємо відвар. А самі грибочки розкладаємо по стерилізованим баночках. В отриманий відвар додаємо спеції, даємо закипіти, вливаємо оцет і заливаємо грибочки в банках. У кожну наливаємо по 10-15 мл олії. Укупориваем баночки і зберігати в холоді.
Розсіл для грибів – рецепт
Інгредієнти: гриби – 13 кг; чорний і запашний перець горошком – 3 шт.; бутони гвоздики – 2 шт.; очищена вода – 1 літр; лавровий лист – 1 шт.; оцтова есенція – 1 ч. ложка; часник – 3-4 зубчики; парасольки кропу – 3 шт.; цукор і сіль – 30 р. Приготування Ніжки грибів зрізаємо на відстані приблизно 1 см від капелюшка, заливаємо холодною водою, підсолюємо, даємо закипіти, проварюємо півгодини, прибираючи піну. Очищену воду для приготування маринаду вливаємо в каструлю, кладемо спеції, сахарим і солимо. Маринад повинен бути на смак трохи пересолений. Даємо йому закипіти, вливаємо оцет. Відкидаємо готові гриби на друшляк, промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо киплячим маринадом, знову ставимо каструлю на вогонь, проварюємо 15 хвилин після закипання. Часник нарізаємо пластинками. В баночки викладаємо парасольки кропу, пластинки часнику. Зверху викладаємо гриби і заливаємо киплячим маринадом. Закриваємо баночки кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.
Гарячий спосіб засолювання грибів з розсолом
Інгредієнти: оцтова кислота – 70 мл; вода – 2 склянки; гриби – 1 кг; кухонна сіль – 25 г; запашний і чорний перець горошком – 5 шт.; цукор – 15 г; мускатний горіх мелений – щіпка. Приготування Гриби миємо і чистимо. Кладемо їх в каструлю, солимо, підливаємо трохи води і даємо їй закипіти. Проварюємо хвилин 10 кладемо спеції, нарізану кільцями цибулю, готуємо ще хвилин 5. В самому кінці вже вливаємо оцет. Розподіляємо грибочки з вимитим і стерилізованим баночках і укупориваем кришками.
Як солити гриби в розсолі?
Інгредієнти: оцет 9% – 5 ст. ложок; очищена вода – 1 літр; запашний перець горошком – 4 шт.; кухонна сіль – 50 г; чорний перець горошком – 8 шт.; цукор – 50 г; зубчики часнику – 3 шт. Приготування Перебрані і вимиті гриби ріжемо на шматочки і відварюємо чверть години після закипання. Пінку, яка буде утворюватися, знімаємо. Тепер гриби витягуємо з відвару і готуємо розсіл для засолювання. Воду сахарим, солимо, кладемо всі спеції і проварюємо хвилин 5. У киплячий маринад закладаємо грибочки, розрізаний пластинками часник, знову даємо закипіти, зменшуємо вогонь і 5 хвилин проварюємо. В кінці вливаємо оцет, перемішуємо, розподіляємо по ємностях, заливаємо підготовленим розсолом, закриваємо і залишаємо так остигати.