Заправка для супу на зиму – рецепти
Маючи в запасі заправку для супу з овочів і зелені, приготувати взимку перше на обід буде простіше і швидше. Досить тільки додати ложечку заготовки в каструлю і страву наповниться вітамінами і свіжим літнім смаком.
Інгредієнти:
морква – 1 кг;
перець солодкий болгарський – 700 г;
зелень (мікс) – 300 г;
кам'яна, велика, не йодована сіль – 1 кг.
Приготування
Заготовити універсальну заправку з сіллю на зиму простіше простого. Досить тільки морква вимити і болгарські перці і сполоснути свіжу зелень. У наборі останньої може бути кріп, петрушка, листя селери або любистку. Розстилаємо гілочки на рушник для просушування, а тим часом очищаємо і перетираємо на тертці моркву. Перці позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками, після чого шаткуємо невеликою соломкою або кубиками. Подрібнюємо також і обсушену зелень. Тепер складаємо овочеву і зелену масу в широкий таз, пересипаємо великої кам'яної, не йодованою сіллю і перемішуємо ретельно.
Розкладаємо заправку з сухим і стерильних банках, прикриваємо капроновими прокип'яченими кришками і ставимо в темне і бажано прохолодне місце для зберігання.
Інгредієнти:
морква – 1 кг;
ріпчасті цибулини – 1 кг;
перець солодкий болгарський – 550 г;
зелень (мікс) – 300 г;
кам'яна, велика, не йодована сіль – 08 кг.
Приготування
Заправка з цибулею готується за тим же принципом, що і без нього. Достатньо промити компоненти і просушити, щоб вся волога випарувалася. Очищену моркву, цибулини і перці подрібнюємо дрібненькими кубиками і змішуємо в тазі з дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Залишилося тільки доповнити заготівлю сіллю кам'яної не йодованої, ретельно її перемішати і розкласти по сухим і стерильних банках. Такі запаси чудово зберігаються під капроновими кришками. Але помістити їх бажано у прохолодне і неодмінно темне місце.
Інгредієнти:
огірки – 23 кг
морква – 440 г;
ріпчасті цибулини – 440 г;
часникова головка (велика) – 1 шт.;
соняшникова без аромату масло – 210 мл;
зелень (мікс) – 300 г;
оцет (9%) – 95 мл;
кам'яна велика не йодована сіль – 45 г;
цукор – 65 р.
Приготування
Заправка за даним рецептом може використовуватися для приготування розсольнику, солянки або овочевих супів. Для її заготівлі моєму огірки і морква, після чого нарізаємо овочі невеликими кубиками. Тим же манером готуємо цибулини, а очищені часникові зубці перетираємо на тертці або ж продавлюємо через прес. Доповнюємо овочеву масу промитої, обсушенной ретельно і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню, складаємо її у великий емальований таз або каструлю, після чого заправляємо великої не йодованою сіллю, олією соняшниковою без аромату, цукром і оцтом, гарненько перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах на чотири години.
Настоявшуюся заготівлю переміщаємо на конфорки плити і даємо закипіти. Проварюємо овочеву масу протягом десяти хвилин, після чого гарячої розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим простерилизованным баночках і ставимо для повільного остигання і самостерилизации кришками вниз під теплу ковдру.
При наявності вільного місця в морозильній камері найзручніше заправку для супу заморозити. Для цього бажаний набір овочів із зеленню необхідно помити, обов'язково добре обсушити, а потім подрібнити, перемішати і розкласти по пакетах або контейнерах для заморозки. У морозилці такий запас чудово збережеться до наступного врожаю.
Як приготувати універсальну овочеву заправку для супу на зиму – рецепт з сіллю
Інгредієнти:
Приготування
Заготовити універсальну заправку з сіллю на зиму простіше простого. Досить тільки морква вимити і болгарські перці і сполоснути свіжу зелень. У наборі останньої може бути кріп, петрушка, листя селери або любистку. Розстилаємо гілочки на рушник для просушування, а тим часом очищаємо і перетираємо на тертці моркву. Перці позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками, після чого шаткуємо невеликою соломкою або кубиками. Подрібнюємо також і обсушену зелень. Тепер складаємо овочеву і зелену масу в широкий таз, пересипаємо великої кам'яної, не йодованою сіллю і перемішуємо ретельно.
Розкладаємо заправку з сухим і стерильних банках, прикриваємо капроновими прокип'яченими кришками і ставимо в темне і бажано прохолодне місце для зберігання.
Солона заправка для супу на зиму – рецепт з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Заправка з цибулею готується за тим же принципом, що і без нього. Достатньо промити компоненти і просушити, щоб вся волога випарувалася. Очищену моркву, цибулини і перці подрібнюємо дрібненькими кубиками і змішуємо в тазі з дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Залишилося тільки доповнити заготівлю сіллю кам'яної не йодованої, ретельно її перемішати і розкласти по сухим і стерильних банках. Такі запаси чудово зберігаються під капроновими кришками. Але помістити їх бажано у прохолодне і неодмінно темне місце.
Заправка для супу на зиму з огірків
Інгредієнти:
Приготування
Заправка за даним рецептом може використовуватися для приготування розсольнику, солянки або овочевих супів. Для її заготівлі моєму огірки і морква, після чого нарізаємо овочі невеликими кубиками. Тим же манером готуємо цибулини, а очищені часникові зубці перетираємо на тертці або ж продавлюємо через прес. Доповнюємо овочеву масу промитої, обсушенной ретельно і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню, складаємо її у великий емальований таз або каструлю, після чого заправляємо великої не йодованою сіллю, олією соняшниковою без аромату, цукром і оцтом, гарненько перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах на чотири години.
Настоявшуюся заготівлю переміщаємо на конфорки плити і даємо закипіти. Проварюємо овочеву масу протягом десяти хвилин, після чого гарячої розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим простерилизованным баночках і ставимо для повільного остигання і самостерилизации кришками вниз під теплу ковдру.
Заморожена заправка для супів на зиму
При наявності вільного місця в морозильній камері найзручніше заправку для супу заморозити. Для цього бажаний набір овочів із зеленню необхідно помити, обов'язково добре обсушити, а потім подрібнити, перемішати і розкласти по пакетах або контейнерах для заморозки. У морозилці такий запас чудово збережеться до наступного врожаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Заправка для щей на зиму - рецепти
Всілякі супові заправки, консерви на зиму - справжня знахідка для зайнятих хазяєчок. За допомогою такої нехитрої заготовки можна в рази спростити
Супова заправка на зиму
Всілякі супові заправки, які вмілі господині заготовляють про запас, значно спрощують їх кулінарну життя. Далі опишемо кілька цікавих варіацій цієї
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
Заправка для розсольнику і солянки на зиму
Досить популярні в холоди перші страви, адже вони ситні, смачні і зігріваючі. Проте, деколи не хочеться возитися з заправкою, на приготування якої
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для