Заправка для розсольнику і солянки на зиму
Смачний суп, наприклад, розсольник або солянка дозволить швидко зігрітися, якщо за вікном негода або мороз. Погано тільки, що в короткі зимові дні залишається мало часу на приготування улюблених страв, так і сили до вечора їсти не завжди. Вирішити проблему допоможе заправка для розсольнику і солянки, яку консервують на зиму. Якщо влітку або на початку осені витратити трохи часу, взимку можна буде приготувати супчик буквально за півгодини.
Проста заправка з перловкою
Оскільки супи, в які додають огірки, найчастіше варять з перловкою, то для економії часу готується заправка для солянок і розсольників саме з цією крупою. Може здатися, що ідея не дуже хороша, і крупа за кілька місяців перестоит і розлізеться, однак це не так. Технологія дозволяє зберегти перловку в ідеальному для супу вигляді. Розповімо, як приготувати заправку для розсольнику на зиму.
Інгредієнти:
перловка (крупа) – 05 кг;
цибуля ріпчаста великий – 10 шт.;
вода фільтрована – 2/3 склянки;
морква – близько 1 кг;
оцет 9% – 05 склянки;
невеликі грунтові огірки – 3 кг;
цукор білий виробництва країн СНД – близько 1 склянки;
йодована сіль – 2 ст. ложки з гіркою;
щільні стиглі томати – 17 кг;
петрушка – 1 великий пучок;
масло, що не має запаху рафінована соняшникова – 2/3 склянки.
Приготування
Миємо й чистимо овочі, перебираємо і добре промиваємо крупу. Цибулю дрібно шаткуємо, морква подрібнюємо за допомогою великої терки, огірки нарізаємо невеликими кубиками, томати пропускаємо через м'ясорубку або протираємо на тертці, викидаючи шкірку. Готується заправка з огірків для розсольнику на зиму просто. У казані нагріваємо до появи димку масло, вливаємо в нього томат і прогріваємо близько хвилини, додаємо цибулю, моркву, огірочки, крупу, сіль, цукор і воду. Добре перемішуємо і починаємо гасити. Готуємо нашу заправку під кришкою близько 15-20 хвилин, після чого додаємо оцет і дрібно порізану петрушку. Залишаємо готуватися все разом ще на чверть години, тим часом готуємо банки: моєму, стерилізуємо. Гарячу заправку розкладаємо і відразу закриваємо. Охолонути вона повинна в теплі, а вже потім можна перенести заготовки у прохолодне місце.
Взимку просто в киплячій воді проварюємо до напівготовності картоплю, додаємо заправку і насолоджуємося гарячою стравою на перше. Така заправка підійде і для супу, який носить назву солянка – заготовити на зиму її нескладно, а в суп залишиться додати копченості, лимон, маслини.
Проста заправка з перловкою
Оскільки супи, в які додають огірки, найчастіше варять з перловкою, то для економії часу готується заправка для солянок і розсольників саме з цією крупою. Може здатися, що ідея не дуже хороша, і крупа за кілька місяців перестоит і розлізеться, однак це не так. Технологія дозволяє зберегти перловку в ідеальному для супу вигляді. Розповімо, як приготувати заправку для розсольнику на зиму.
Інгредієнти:
Приготування
Миємо й чистимо овочі, перебираємо і добре промиваємо крупу. Цибулю дрібно шаткуємо, морква подрібнюємо за допомогою великої терки, огірки нарізаємо невеликими кубиками, томати пропускаємо через м'ясорубку або протираємо на тертці, викидаючи шкірку. Готується заправка з огірків для розсольнику на зиму просто. У казані нагріваємо до появи димку масло, вливаємо в нього томат і прогріваємо близько хвилини, додаємо цибулю, моркву, огірочки, крупу, сіль, цукор і воду. Добре перемішуємо і починаємо гасити. Готуємо нашу заправку під кришкою близько 15-20 хвилин, після чого додаємо оцет і дрібно порізану петрушку. Залишаємо готуватися все разом ще на чверть години, тим часом готуємо банки: моєму, стерилізуємо. Гарячу заправку розкладаємо і відразу закриваємо. Охолонути вона повинна в теплі, а вже потім можна перенести заготовки у прохолодне місце.
Взимку просто в киплячій воді проварюємо до напівготовності картоплю, додаємо заправку і насолоджуємося гарячою стравою на перше. Така заправка підійде і для супу, який носить назву солянка – заготовити на зиму її нескладно, а в суп залишиться додати копченості, лимон, маслини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соте з кабачків на зиму
Серед великої кількості різної консервації у кожної господині знайдеться пара баночок смачного соте. І зовсім не даремно, адже це нехитре блюдо
Рецепт смачною солянки
Під назвою «солянка» сьогодні розуміють два абсолютно різних страви. Перший - це капуста, томлена з м'ясом і соліннями в складі. Але є ще суп
Заправка для розсольнику з перловкою на зиму
Сьогодні багато торгові фірми пропонують різні готові заправки для супів. Однак, якщо постаратися у сезон консервації, то можна заготовити подібний
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Розсольник на зиму
Пора консервації на зиму в самому розпалі. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити заправку для розсольнику на зиму. У нашій статті ми зібрали