Вернуться назад Распечатать

Заправка для розсольнику і солянки на зиму

Заправка для розсольнику і солянки на зиму
Смачний суп, наприклад, розсольник або солянка дозволить швидко зігрітися, якщо за вікном негода або мороз. Погано тільки, що в короткі зимові дні залишається мало часу на приготування улюблених страв, так і сили до вечора їсти не завжди. Вирішити проблему допоможе заправка для розсольнику і солянки, яку консервують на зиму. Якщо влітку або на початку осені витратити трохи часу, взимку можна буде приготувати супчик буквально за півгодини.
Проста заправка з перловкою
Оскільки супи, в які додають огірки, найчастіше варять з перловкою, то для економії часу готується заправка для солянок і розсольників саме з цією крупою. Може здатися, що ідея не дуже хороша, і крупа за кілька місяців перестоит і розлізеться, однак це не так. Технологія дозволяє зберегти перловку в ідеальному для супу вигляді. Розповімо, як приготувати заправку для розсольнику на зиму.
Інгредієнти:

  • перловка (крупа) – 05 кг;

  • цибуля ріпчаста великий – 10 шт.;

  • вода фільтрована – 2/3 склянки;

  • морква – близько 1 кг;

  • оцет 9% – 05 склянки;

  • невеликі грунтові огірки – 3 кг;

  • цукор білий виробництва країн СНД – близько 1 склянки;

  • йодована сіль – 2 ст. ложки з гіркою;

  • щільні стиглі томати – 17 кг;

  • петрушка – 1 великий пучок;

  • масло, що не має запаху рафінована соняшникова – 2/3 склянки.


  • Приготування
    Миємо й чистимо овочі, перебираємо і добре промиваємо крупу. Цибулю дрібно шаткуємо, морква подрібнюємо за допомогою великої терки, огірки нарізаємо невеликими кубиками, томати пропускаємо через м'ясорубку або протираємо на тертці, викидаючи шкірку. Готується заправка з огірків для розсольнику на зиму просто. У казані нагріваємо до появи димку масло, вливаємо в нього томат і прогріваємо близько хвилини, додаємо цибулю, моркву, огірочки, крупу, сіль, цукор і воду. Добре перемішуємо і починаємо гасити. Готуємо нашу
    Заправка для розсольнику і солянки на зиму
    заправку під кришкою близько 15-20 хвилин, після чого додаємо оцет і дрібно порізану петрушку. Залишаємо готуватися все разом ще на чверть години, тим часом готуємо банки: моєму, стерилізуємо. Гарячу заправку розкладаємо і відразу закриваємо. Охолонути вона повинна в теплі, а вже потім можна перенести заготовки у прохолодне місце.
    Взимку просто в киплячій воді проварюємо до напівготовності картоплю, додаємо заправку і насолоджуємося гарячою стравою на перше. Така заправка підійде і для супу, який носить назву солянка – заготовити на зиму її нескладно, а в суп залишиться додати копченості, лимон, маслини.