Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заправка для розсольнику з перловкою на зиму

Заправка для розсольнику з перловкою на зиму

20-09-2015, 12:00
747
Заправка для розсольнику з перловкою на зиму
Якщо є необхідність у тому, щоб приготувати гаряче блюдо за мінімальну кількість часу, то не варто бігти в магазин за упаковкою універсальної заготовки для супу, досить додати в бульйон натуральну заправку з перловкою, яку можна запросто приготувати в домашніх умовах і зберігати в коморі. У складі такої заправки немає ніяких хитромудрих інгредієнтів, перлова крупа і овочі з вашої грядки.

Заправка з огірків для розсольнику на зиму


Інгредієнти:

  • свіжі огірки - 16 кг;

  • перлова крупа - 270 г;

  • томати - 780 г;

  • ріпчаста цибуля - 620 г;

  • оцет - 55 мл;

  • морква - 430 г;

  • рослинне масло - 65 мл;

  • цукровий пісок - 25 р.


  • Приготування
    Технологія приготування елементарно проста. Спершу наріжте кубиками свіжі огірки, томати і цибулю, моркву також подрібніть вручну або натріть, а крупу промийте. У жаровню налити олію, викладіть на дно посуду свіжі огірки і томати, влити чверть склянки води і додайте інші овочі разом з перловкою. Посоліть і підсолодіть заправку, влийте оцет і тушкуйте все близько 20 хвилин, встановивши середній жар. По закінченні часу, накрийте заправку кришкою і залиште нудитися вже на мінімальному вогні ще хвилин на 10. По закінченні відведеного часу, розкладіть заправку з перловкою для розсольнику з стерильним банкам і закатайте на зиму. Коли вміст банок повністю охолоне, їх можна переміщати на зберігання в комору.

    Заправка для розсольнику з перловкою і грибами


    Інгредієнти:

  • зелені томати - 23 кг;

  • перлова крупа - 190 г;

  • гриби (будь-які) - 850 г;

  • ріпчаста цибуля - 430 г;

  • солодкий болгарський перець - 540 г;

  • морква - 430 г;

  • томатна паста - 45 г;

  • рослинне масло - 230 мл;

  • оцет - 115 г;

  • стручок гострого перцю.


  • Приготування
    Щоб прискорити приготування перлової крупи, перед тим як приготувати заправку для розсольнику на зиму, замочіть її в холодній воді на всю ніч, вранці воду злийте, а перловку промийте і поставте на вогонь.
    Переходимо до овочів. Бланшируем зелені томати і пюрируем їх за допомогою блендера. У жаровні готуємо пасеровку з цибулевих кілець, солодкого та гострого перцю і моркви. Додаємо шматочки грибів і даємо вологи з них повністю випаруватися. Заливаємо засмажку томатами, слідом кладемо томатну пасту, вливаємо олію і залишаємо овочі тушкуватися на півгодини. По закінченні часу всипаємо зварену крупу і додаємо оцет. Відразу після закипання заготовку можна розкладати по стерильної тарі і закочувати кришками.
    Коли настане час варіння супу, покладіть у бульйон заготівлю, туди ж відправте нарізані солоні огірки і трохи розсолу з-під них, доповніть суп лавром і доведіть до кипіння.

    Заправка для розсольнику на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • огірки - 16 кг;

  • морква - 480 м;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • томатна паста - 35 г;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • ріпчаста цибуля - 340 г;

  • перловка - 140 г;

  • оцет - 20 мл


  • Приготування
    Заправка для розсольнику з перловкою на зиму

    Промивши перлову крупу, відваріть до готовності. Поки перловка вариться, займіться овочами: спасеруйте цибульні півкільця з тертою морквою і додати до засмажки натерті свіжі огірки не вичавлюючи з них надлишки соку. Щедро овочі посоліть, додайте цукор і залиште гаситися близько півгодини. До тушкованим овочам покладіть томатну пасту і залиште все нудитися ще хвилин 20. Тепер настає черга відвареної перловки, після додавання якої заготівля повинна провести на вогні 15 хвилин. На даному етапі до вмісту сковороди також можна додати лавр і горошини перцю в разі, якщо ви плануєте використовувати заправку і в якості гарніру. Тепер залишається розподілити все по стерильним банкам і закатати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заправка для розсольнику і солянки на зиму
    Заправка для розсольнику і солянки на зиму
    Досить популярні в холоди перші страви, адже вони ситні, смачні і зігріваючі. Проте, деколи не хочеться возитися з заправкою, на приготування якої
    Рецепт смачною солянки
    Рецепт смачною солянки
    Під назвою «солянка» сьогодні розуміють два абсолютно різних страви. Перший - це капуста, томлена з м'ясом і соліннями в складі. Але є ще суп
    Солянка на зиму
    Солянка на зиму
    Консервовану солянку використовують в якості заправки для супу або доповнення до гарніру. Основою для цієї заготовки можуть послужити овочі та гриби,
    Заправка для розсольнику на зиму
    Заправка для розсольнику на зиму
    Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
    Розсольник на зиму
    Розсольник на зиму
    Пора консервації на зиму в самому розпалі. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити заправку для розсольнику на зиму. У нашій статті ми зібрали