Рецепт смачною солянки
Солянка – смачне і дуже ситне блюдо. Готувати її можна з одним видом м'яса, а можна потроху додавати різні види копченостей. Обов'язковим інгредієнтом в солянці є солоні огірки. Прості і смачні рецепти солянки чекають вас нижче.
Інгредієнти:
капуста – 700 г;
свинина – 350 г;
цибуля – 300 г;
морква – 200 г;
солоні огірки – 200 г;
паста томатна – 40 г;
бульйон – 200 мл;
часник – 1 зубчик;
лавровий лист;
сіль;
перець.
Приготування
Обсмажуємо подрібнені овочі (цибуля і морква) в казані на олії. Потім кладемо туди ж м'ясо, нарізане шматочками, підсолюємо і перчимо. Тепер огірки ріжемо кубиками і відправляємо їх в казан. Додаємо томатну пасту і нашатковану капусту. Періодично помішуючи, обсмажуємо, поки капуста трохи осяде. Після цього кладемо лавровий лист, вливаємо бульйон і якщо потрібно, ще підсолюємо. Вогонь зменшуємо і тушкуємо солянку близько півгодини під кришкою, не забуваючи періодично перемішувати. Практично в кінці додаємо дрібненько порізаний часник, знову накриваємо, а хвилин через 5 вогонь вимикаємо.
Інгредієнти:
копчені реберця – 300 г;
копчена ковбаса – 200 г;
шинка – 200 г;
свинина на кістці – 700 г;
цибуля – 150 г;
огірки солоні – 300 г;
оливки – 100 г;
каперси – 70 г;
соус томатний – 50 г;
масло вершкове – 25 г;
масло рослинне – 30 мл;
зелень;
свіжозмелену чорний перець;
чорний перець горошком – 4 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
сіль;
сметана;
часточки лимона.
Приготування
Копчені реберця укладаємо в каструлю, вливаємо 3 літри води і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, кладемо очищену цибулину і при слабкому кипінні проварюємо близько 2 годин. Хвилин за 15 до готовності трохи підсолюємо, кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. М'ясо і цибулю з бульйону витягаємо, а бульйон проціджують. М'ясо від кістки відокремлюємо і ріжемо його соломкою. Точно так само подрібнюємо ковбасу, шинку і солоні огірки, які викладаємо в сковороду. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо хвилин 5. Перекладаємо огірки в каструлю з бульйоном. Цибулю чистимо і ріжемо чвертькільцями. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію, викладаємо цибулю. Солимо, перчимо і обсмажуємо до м'якості. Додаємо кетчуп, перемішуємо і перекладаємо зажарку в бульйон. Також додаємо відварне м'ясо, інші копченості, оливки і каперси. Якщо потрібно, підсолюємо нашу солянку, перчимо. Тепер накриваємо, хай хвилин 15 настоїться. І тільки після цього розливаємо по тарілках. У кожну з них кладемо сметанку і скибочку лимона.
Рецепт смачною солянки з капусти
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо подрібнені овочі (цибуля і морква) в казані на олії. Потім кладемо туди ж м'ясо, нарізане шматочками, підсолюємо і перчимо. Тепер огірки ріжемо кубиками і відправляємо їх в казан. Додаємо томатну пасту і нашатковану капусту. Періодично помішуючи, обсмажуємо, поки капуста трохи осяде. Після цього кладемо лавровий лист, вливаємо бульйон і якщо потрібно, ще підсолюємо. Вогонь зменшуємо і тушкуємо солянку близько півгодини під кришкою, не забуваючи періодично перемішувати. Практично в кінці додаємо дрібненько порізаний часник, знову накриваємо, а хвилин через 5 вогонь вимикаємо.
Смачний рецепт збірної м'ясної солянки
Інгредієнти:
Приготування
Копчені реберця укладаємо в каструлю, вливаємо 3 літри води і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, кладемо очищену цибулину і при слабкому кипінні проварюємо близько 2 годин. Хвилин за 15 до готовності трохи підсолюємо, кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. М'ясо і цибулю з бульйону витягаємо, а бульйон проціджують. М'ясо від кістки відокремлюємо і ріжемо його соломкою. Точно так само подрібнюємо ковбасу, шинку і солоні огірки, які викладаємо в сковороду. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо хвилин 5. Перекладаємо огірки в каструлю з бульйоном. Цибулю чистимо і ріжемо чвертькільцями. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію, викладаємо цибулю. Солимо, перчимо і обсмажуємо до м'якості. Додаємо кетчуп, перемішуємо і перекладаємо зажарку в бульйон. Також додаємо відварне м'ясо, інші копченості, оливки і каперси. Якщо потрібно, підсолюємо нашу солянку, перчимо. Тепер накриваємо, хай хвилин 15 настоїться. І тільки після цього розливаємо по тарілках. У кожну з них кладемо сметанку і скибочку лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
Солянка з свіжої капусти
Солянкою у нас прийнято називати не тільки суп з декількома видами м'яса, але і тушковану капусту. Як раз про солянці зі свіжої капусти ми і
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Як приготувати збірну солянку?
Збірна солянка - це смачний наваристий суп, який чудово підійде для ситного обіду або вечері. Давайте розберемося, як її правильно приготувати і
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам