Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт смачною солянки

Рецепт смачною солянки

20-09-2015, 12:00
870
Рецепт смачною солянки
Солянка – смачне і дуже ситне блюдо. Готувати її можна з одним видом м'яса, а можна потроху додавати різні види копченостей. Обов'язковим інгредієнтом в солянці є солоні огірки. Прості і смачні рецепти солянки чекають вас нижче.

Рецепт смачною солянки з капусти


Інгредієнти:

  • капуста – 700 г;

  • свинина – 350 г;

  • цибуля – 300 г;

  • морква – 200 г;

  • солоні огірки – 200 г;

  • паста томатна – 40 г;

  • бульйон – 200 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • лавровий лист;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Обсмажуємо подрібнені овочі (цибуля і морква) в казані на олії. Потім кладемо туди ж м'ясо, нарізане шматочками, підсолюємо і перчимо. Тепер огірки ріжемо кубиками і відправляємо їх в казан. Додаємо томатну пасту і нашатковану капусту. Періодично помішуючи, обсмажуємо, поки капуста трохи осяде. Після цього кладемо лавровий лист, вливаємо бульйон і якщо потрібно, ще підсолюємо. Вогонь зменшуємо і тушкуємо солянку близько півгодини під кришкою, не забуваючи періодично перемішувати. Практично в кінці додаємо дрібненько порізаний часник, знову накриваємо, а хвилин через 5 вогонь вимикаємо.

    Смачний рецепт збірної м'ясної солянки


    Інгредієнти:

  • копчені реберця – 300 г;

  • копчена ковбаса – 200 г;

  • шинка – 200 г;

  • свинина на кістці – 700 г;

  • цибуля – 150 г;

  • огірки солоні – 300 г;

  • оливки – 100 г;

  • каперси – 70 г;

  • соус томатний – 50 г;

  • масло вершкове – 25 г;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • зелень;

  • свіжозмелену чорний перець;

  • чорний перець горошком – 4 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль;

  • сметана;

  • часточки лимона.


  • Приготування
    Копчені реберця укладаємо в каструлю, вливаємо 3 літри води і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, кладемо очищену цибулину і при слабкому кипінні проварюємо близько 2 годин. Хвилин за 15 до готовності трохи підсолюємо, кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. М'ясо і цибулю з бульйону витягаємо, а бульйон проціджують. М'ясо від кістки
    Рецепт смачною солянки
    відокремлюємо і ріжемо його соломкою. Точно так само подрібнюємо ковбасу, шинку і солоні огірки, які викладаємо в сковороду. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо хвилин 5. Перекладаємо огірки в каструлю з бульйоном. Цибулю чистимо і ріжемо чвертькільцями. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію, викладаємо цибулю. Солимо, перчимо і обсмажуємо до м'якості. Додаємо кетчуп, перемішуємо і перекладаємо зажарку в бульйон. Також додаємо відварне м'ясо, інші копченості, оливки і каперси. Якщо потрібно, підсолюємо нашу солянку, перчимо. Тепер накриваємо, хай хвилин 15 настоїться. І тільки після цього розливаємо по тарілках. У кожну з них кладемо сметанку і скибочку лимона.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
    Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
    Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
    Солянка з свіжої капусти
    Солянка з свіжої капусти
    Солянкою у нас прийнято називати не тільки суп з декількома видами м'яса, але і тушковану капусту. Як раз про солянці зі свіжої капусти ми і
    Рецепт класичної солянки
    Рецепт класичної солянки
    Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
    Як приготувати збірну солянку?
    Як приготувати збірну солянку?
    Збірна солянка - це смачний наваристий суп, який чудово підійде для ситного обіду або вечері. Давайте розберемося, як її правильно приготувати і
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам