Солянка – смачне і дуже ситне блюдо. Готувати її можна з одним видом м'яса, а можна потроху додавати різні види копченостей. Обов'язковим інгредієнтом в солянці є солоні огірки. Прості і смачні рецепти солянки чекають вас нижче.
Рецепт смачною солянки з капусти
Інгредієнти: капуста – 700 г; свинина – 350 г; цибуля – 300 г; морква – 200 г; солоні огірки – 200 г; паста томатна – 40 г; бульйон – 200 мл; часник – 1 зубчик; лавровий лист; сіль; перець. Приготування Обсмажуємо подрібнені овочі (цибуля і морква) в казані на олії. Потім кладемо туди ж м'ясо, нарізане шматочками, підсолюємо і перчимо. Тепер огірки ріжемо кубиками і відправляємо їх в казан. Додаємо томатну пасту і нашатковану капусту. Періодично помішуючи, обсмажуємо, поки капуста трохи осяде. Після цього кладемо лавровий лист, вливаємо бульйон і якщо потрібно, ще підсолюємо. Вогонь зменшуємо і тушкуємо солянку близько півгодини під кришкою, не забуваючи періодично перемішувати. Практично в кінці додаємо дрібненько порізаний часник, знову накриваємо, а хвилин через 5 вогонь вимикаємо.
Смачний рецепт збірної м'ясної солянки
Інгредієнти: копчені реберця – 300 г; копчена ковбаса – 200 г; шинка – 200 г; свинина на кістці – 700 г; цибуля – 150 г; огірки солоні – 300 г; оливки – 100 г; каперси – 70 г; соус томатний – 50 г; масло вершкове – 25 г; масло рослинне – 30 мл; зелень; свіжозмелену чорний перець; чорний перець горошком – 4 шт.; лавровий лист – 2 шт.; сіль; сметана; часточки лимона. Приготування Копчені реберця укладаємо в каструлю, вливаємо 3 літри води і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, кладемо очищену цибулину і при слабкому кипінні проварюємо близько 2 годин. Хвилин за 15 до готовності трохи підсолюємо, кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. М'ясо і цибулю з бульйону витягаємо, а бульйон проціджують. М'ясо від кістки

відокремлюємо і ріжемо його соломкою. Точно так само подрібнюємо ковбасу, шинку і солоні огірки, які викладаємо в сковороду. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо хвилин 5. Перекладаємо огірки в каструлю з бульйоном. Цибулю чистимо і ріжемо чвертькільцями. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію, викладаємо цибулю. Солимо, перчимо і обсмажуємо до м'якості. Додаємо кетчуп, перемішуємо і перекладаємо зажарку в бульйон. Також додаємо відварне м'ясо, інші копченості, оливки і каперси. Якщо потрібно, підсолюємо нашу солянку, перчимо. Тепер накриваємо, хай хвилин 15 настоїться. І тільки після цього розливаємо по тарілках. У кожну з них кладемо сметанку і скибочку лимона.