» » Супова заправка на зиму

Супова заправка на зиму

Супова заправка на зиму
Якщо в холодильнику, в морозильній камері або на полиці комори у вас буде запас у вигляді суповий заправки, заготовлений влітку, то часу для приготування першого на обід у міжсезоння буде потрібно набагато менше. Адже вам не треба буде возитися з очищенням та нарізкою овочів. А додавши їх з заповітної банки або пакета, отримаємо той самий бажаний смак і свіжий аромат страви.

Супова заправка на зиму без варіння


Інгредієнти:

  • свіжа морква – 950 г;

  • болгарський перець солодкий – 690 м;

  • зелень (мікс на вибір) – 290 г;

  • велика не йодована сіль – 950 р.


  • Приготування
    Даний варіант суповий заправки можна заготовити з абсолютно будь-якою зеленню, яку ви звикли бачити у себе в супі. Її необхідно заздалегідь промити і розстелити на тканинному відрозі або рушник для просушування. Поки сушаться зелені гілочки, миємо та очищаємо моркву, після чого шаткуємо її кубиками або просто перетираємо через крупну тертку. Болгарські перці сполоснем під проточною водою, витремо насухо, позбавимо від плодоніжок і насіння і наріжемо кубиками як можна дрібніше.
    По готовності овочів також нарізаємо зелень, з'єднуємо її з овочами, засипаємо сіллю і перемішуємо для рівномірного її розподілу в овочевої маси.
    Розфасовуємо заготовку з сіллю за сухим, заздалегідь простерилизованным баночках, трохи притрамбовывая, накриваємо капроновими кришками і поміщаємо на полицю холодильника для зберігання.

    Заморожування суповий заправки з овочів і помідор – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • морква – 07 кг;

  • ріпчасті цибулини – 07 кг

  • перець солодкий болгарський – 07 кг;

  • помідори свіжі – 07 кг;

  • зелень (мікс) – 03-05 кг.


  • Приготування
    Багато здивуються присутності помідор в заправці для супу. Але насправді томати додадуть страві неповторний смак, додатковий аромат і красивий колір. Крім того, для борщу , розсольнику або інших подібних страв заправка з помідорами буде як не можна до речі.
    Моркву, очищені цибулини і перці болгарські готуємо також як і в попередньому рецепті або просто нарізаємо всі ідентичними кубиками або соломкою. Трохи крупніше нарізаємо томати, а також дрібненько рубаємо промиту і добре обсушену свіжу зелень. Зелений мікс підбираємо по своєму смаку. В ньому може бути як традиційний кріп і петрушка, так і кінза, базилік, естрагон і селеру. З'єднуємо всі овочеві компоненти і зелень у великому тазі і перемішуємо акуратно, але ретельно.
    В даному випадку заправку для супу ми будемо заморожувати в морозилці. Для цього краще розфасувати овочеву масу по порційних пакетів, або ж розкласти на відрізах харчової плівки і загорнути ковбасками, щоб за потреби просто відрізати невеликі заморожені порції.

    Як приготувати супову заправку на зиму в банках з квасолею?


    Інгредієнти:

  • морква – 15 кг;

  • ріпчасті цибулини – 15 кг

  • перець солодкий болгарський – 15 кг;

  • помідори свіжі – 22 кг;

  • квасоля – 3 склянки;

  • зелень (мікс) – 03-05 кг;

  • олія соняшникова без запаху – 500 мл;

  • цукор – 150 г;

  • сіль – 75 г;

  • оцет – 70 мл


  • Приготування
    Спочатку для такої заправки попередньо замочуємо і квасолю відварюємо до напівготовності. Поки боби варяться, нарізаємо кубиками очищену болгарський перець, цибулю та моркву, а томати нарізаємо трохи крупніше.
    У казан або глибокий сотейник наливаємо олію, розігріваємо його і закладаємо цибулю. Хвилин через п'ять додаємо моркву, а ще через стільки ж перець солодкий болгарський, томати і вводимо сіль, цукровий пісок і оцет. На закінчення додаємо проварену квасоля і припускаємо компоненти під кришкою протягом сорока п'яти хвилин. Залишилося після цього тільки розфасувати супову заправку по стерильним баночках, герметично укупорить і перевернути під теплу ковдру до повного охолодження.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:02
    Переглядів: 96