Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заправка з овочів на зиму

Заправка з овочів на зиму

23-09-2016, 09:02
696
Заправка з овочів на зиму
Заправка на зиму з овочів – поняття збірне, що поєднує в собі цілий асортимент страв, які можна використовувати в якості соусів, як основу для перших страв, окремі гарніри до м'ясного і швидкі салати. Як правило, це нехитра комбінація з сезонних овочів, нерідко з томатним соусом , склад якої змінюється в залежності від того, з якою метою ви плануєте використовувати заготовку.

Заправка на зиму з овочів з сіллю


Інгредієнти:

  • солодкий перець – 640 г;

  • томати – 830 г;

  • морква – 780 г;

  • цибуля – 780 г;

  • зелень кропу – 80 г;

  • сіль – 820 р.


  • Приготування
    Для цієї найпростішої заправки достатньо буде подрібнити всі овочі зі списку. Можна скористатися теркою при підготовці моркви, а перець і цибулю можна дрібно нарізати гострим ножем. Також дрібно наріжте і томати. Подрібніть кріп і з'єднайте всі підготовлені компоненти разом з сіллю. Розкладіть заготовку по ошпаренным банкам, закрутіть і зберігайте в холодильнику. Немає необхідності стерилізувати посуд або суміш, або закочувати банки для зберігання.
    Перед використанням в гарячих стравах засолені овочі досить спасерувати разом.

    Рецепт універсальної заправки з овочів на зиму


    Інгредієнти:

  • томати – 48 кг;

  • морква – 880 г;

  • солодкий перець – 880 г;

  • гострий перець – за смаком;

  • яблука – 11 кг;

  • часник – 145 г;

  • цукор – 15 г;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • яблучний оцет – 20 мл


  • Приготування
    Очистивши овочі та яблука, пропустіть їх через м'ясорубку і відправте суміш гаситися в емальованій каструлі на пару годин. Після того, як суміш перетвориться в однорідний соус, приправити її, додайте пюрированный часник, влийте олію з оцтом і продовжуйте гасіння ще з півгодини. Розподіліть заготовку по чистій тарі, накрийте кришкою, залиште на стерилізацію, а після закатайте.

    Заправка з овочів на зиму без варіння – рецепт


    Інгредієнти:

  • томати – 11 кг;

  • морква – 680 г;

  • солодкий перець – 680 г;

  • ріпчаста цибуля – 740 г;

  • зелень кропу і петрушки – по 115 г;

  • сіль – 120 р.


  • Приготування
    Обшпаривши томати, очистіть їх від шкірки і натріть разом з іншими овочами. Отриману пюреобразную масу змішайте з рубаною зеленню і сіллю, розподіліть по ошпаренным банкам і щільно закрийте ошпареними кришками. Натуральна кислота з томатів і велика кількість солі забезпечать «сирої» заготівлі довге життя.

    Заправка на зиму з овочів для борщу


    Найпопулярнішими вважаються заправки для супів з овочів на зиму. Баночка такої заправки врятує вас від годин, необхідних для очищення, нарізання і підготовки всіх овочевих компонентів з основи супу.
    Інгредієнти:

  • буряк – 1 6 кг;

  • ріпчаста цибуля – 430 г;

  • морква – 840 г;

  • томати – 11 кг;

  • пучок зелені;

  • сіль – 95 г;

  • рослинне масло – 230 мл;

  • оцет – 135 мл;

  • вода – 430 мл


  • Приготування
    Починаємо з підготовки овочів: крупно натираємо моркву і буряк, ошпарюємо томати і очищаємо їх від шкірки, ріжемо цибулю дрібними кубиками. Першим ділом пасеруємо цибулю і моркву до рум'яного кольору. Перекладаємо овочеву суміш в окремий посуд, потім настає черга перцю, який обсмажують самостійно. Коли шматочки перцю розм'якшаться, на окремій порції масла обсмажте буряк з додаванням краплі оцту і цукру. Далі з'єднуємо всі раніше пасеровані овочі з томатами, приправляємо, доповнюємо зеленню і тушкуємо з водою 15 хвилин. В самому кінці вливаємо залишки оцту та олії.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Супова заправка на зиму
    Супова заправка на зиму
    Всілякі супові заправки, які вмілі господині заготовляють про запас, значно спрощують їх кулінарну життя. Далі опишемо кілька цікавих варіацій цієї
    Заправка для борщу на зиму
    Заправка для борщу на зиму
    Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
    Соте на зиму
    Соте на зиму
    Соте зазвичай закривають в кінці сезону консервації, так як готується воно досить бесхлопотно, з цілком доступних овочів. Так що, якщо у вас
    Овочеве соте з баклажанів
    Овочеве соте з баклажанів
    Однією з улюблених овочевих консервацій у багатьох господинь є різні салати або соте. У холодну пору цю чудову закуску використовують як гарнір до
    Заправка для розсольнику з перловкою на зиму
    Заправка для розсольнику з перловкою на зиму
    Сьогодні багато торгові фірми пропонують різні готові заправки для супів. Однак, якщо постаратися у сезон консервації, то можна заготовити подібний
    Заправка для борщу
    Заправка для борщу
    Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент