Вернуться назад Распечатать

Заправка з овочів на зиму

Заправка з овочів на зиму
Заправка на зиму з овочів – поняття збірне, що поєднує в собі цілий асортимент страв, які можна використовувати в якості соусів, як основу для перших страв, окремі гарніри до м'ясного і швидкі салати. Як правило, це нехитра комбінація з сезонних овочів, нерідко з томатним соусом , склад якої змінюється в залежності від того, з якою метою ви плануєте використовувати заготовку.

Заправка на зиму з овочів з сіллю


Інгредієнти:

  • солодкий перець – 640 г;

  • томати – 830 г;

  • морква – 780 г;

  • цибуля – 780 г;

  • зелень кропу – 80 г;

  • сіль – 820 р.


  • Приготування
    Для цієї найпростішої заправки достатньо буде подрібнити всі овочі зі списку. Можна скористатися теркою при підготовці моркви, а перець і цибулю можна дрібно нарізати гострим ножем. Також дрібно наріжте і томати. Подрібніть кріп і з'єднайте всі підготовлені компоненти разом з сіллю. Розкладіть заготовку по ошпаренным банкам, закрутіть і зберігайте в холодильнику. Немає необхідності стерилізувати посуд або суміш, або закочувати банки для зберігання.
    Перед використанням в гарячих стравах засолені овочі досить спасерувати разом.

    Рецепт універсальної заправки з овочів на зиму


    Інгредієнти:

  • томати – 48 кг;

  • морква – 880 г;

  • солодкий перець – 880 г;

  • гострий перець – за смаком;

  • яблука – 11 кг;

  • часник – 145 г;

  • цукор – 15 г;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • яблучний оцет – 20 мл


  • Приготування
    Очистивши овочі та яблука, пропустіть їх через м'ясорубку і відправте суміш гаситися в емальованій каструлі на пару годин. Після того, як суміш перетвориться в однорідний соус, приправити її, додайте пюрированный часник, влийте олію з оцтом і продовжуйте гасіння ще з півгодини. Розподіліть заготовку по чистій тарі, накрийте кришкою, залиште на стерилізацію, а після закатайте.

    Заправка з овочів на зиму без варіння – рецепт


    Інгредієнти:

  • томати – 11 кг;

  • морква – 680 г;

  • солодкий перець – 680 г;

  • ріпчаста цибуля – 740 г;

  • зелень кропу і петрушки – по 115 г;

  • сіль – 120 р.


  • Приготування
    Обшпаривши томати, очистіть їх від шкірки і натріть разом з іншими овочами. Отриману пюреобразную масу змішайте з рубаною зеленню і сіллю, розподіліть по ошпаренным банкам і щільно закрийте ошпареними кришками. Натуральна кислота з томатів і велика кількість солі забезпечать «сирої» заготівлі довге життя.

    Заправка на зиму з овочів для борщу


    Найпопулярнішими вважаються заправки для супів з овочів на зиму. Баночка такої заправки врятує вас від годин, необхідних для очищення, нарізання і підготовки всіх овочевих компонентів з основи супу.
    Інгредієнти:

  • буряк – 1 6 кг;

  • ріпчаста цибуля – 430 г;

  • морква – 840 г;

  • томати – 11 кг;

  • пучок зелені;

  • сіль – 95 г;

  • рослинне масло – 230 мл;

  • оцет – 135 мл;

  • вода – 430 мл


  • Приготування
    Починаємо з підготовки овочів: крупно натираємо моркву і буряк, ошпарюємо томати і очищаємо їх від шкірки, ріжемо цибулю дрібними кубиками. Першим ділом пасеруємо цибулю і моркву до рум'яного кольору. Перекладаємо овочеву суміш в окремий посуд, потім настає черга перцю, який обсмажують самостійно. Коли шматочки перцю розм'якшаться, на окремій порції масла обсмажте буряк з додаванням краплі оцту і цукру. Далі з'єднуємо всі раніше пасеровані овочі з томатами, приправляємо, доповнюємо зеленню і тушкуємо з водою 15 хвилин. В самому кінці вливаємо залишки оцту та олії.