Маючи в запасі заправку для супу з овочів і зелені, приготувати взимку перше на обід буде простіше і швидше. Досить тільки додати ложечку заготовки в каструлю і страву наповниться вітамінами і свіжим літнім смаком.
Як приготувати універсальну овочеву заправку для супу на зиму – рецепт з сіллю
Інгредієнти: морква – 1 кг; перець солодкий болгарський – 700 г; зелень (мікс) – 300 г; кам'яна, велика, не йодована сіль – 1 кг. Приготування Заготовити універсальну заправку з сіллю на зиму простіше простого. Досить тільки морква вимити і болгарські перці і сполоснути свіжу зелень. У наборі останньої може бути кріп, петрушка, листя селери або любистку. Розстилаємо гілочки на рушник для просушування, а тим часом очищаємо і перетираємо на тертці моркву. Перці позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками, після чого шаткуємо невеликою соломкою або кубиками. Подрібнюємо також і обсушену зелень. Тепер складаємо овочеву і зелену масу в широкий таз, пересипаємо великої кам'яної, не йодованою сіллю і перемішуємо ретельно.
Розкладаємо заправку з сухим і стерильних банках, прикриваємо капроновими прокип'яченими кришками і ставимо в темне і бажано прохолодне місце для зберігання.
Солона заправка для супу на зиму – рецепт з цибулею
Інгредієнти: морква – 1 кг; ріпчасті цибулини – 1 кг; перець солодкий болгарський – 550 г; зелень (мікс) – 300 г; кам'яна, велика, не йодована сіль – 08 кг. Приготування Заправка з цибулею готується за тим же принципом, що і без нього. Достатньо промити компоненти і просушити, щоб вся волога випарувалася. Очищену моркву, цибулини і перці подрібнюємо дрібненькими кубиками і змішуємо в тазі з дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Залишилося тільки доповнити заготівлю сіллю кам'яної не йодованої, ретельно її перемішати і розкласти по сухим і стерильних банках. Такі запаси чудово зберігаються під капроновими кришками. Але помістити їх бажано у прохолодне і неодмінно темне місце.
Заправка для супу на зиму з огірків
Інгредієнти: огірки – 23 кг морква – 440 г; ріпчасті цибулини – 440 г; часникова головка (велика) – 1 шт.; соняшникова без аромату масло – 210 мл; зелень (мікс) – 300 г; оцет (9%) – 95 мл; кам'яна велика не йодована сіль – 45 г; цукор – 65 р. Приготування Заправка за даним рецептом може використовуватися для приготування розсольнику, солянки або овочевих супів. Для її заготівлі моєму огірки і морква, після чого нарізаємо овочі невеликими кубиками. Тим же манером готуємо цибулини, а очищені часникові зубці перетираємо на тертці або ж продавлюємо через прес. Доповнюємо овочеву масу промитої, обсушенной ретельно і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню, складаємо її у великий емальований таз або каструлю, після чого заправляємо великої не йодованою сіллю, олією соняшниковою без аромату, цукром і оцтом, гарненько перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах на чотири години.
Настоявшуюся заготівлю переміщаємо на конфорки плити і даємо закипіти. Проварюємо овочеву масу протягом десяти хвилин, після чого гарячої розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим простерилизованным баночках і ставимо для повільного остигання і самостерилизации кришками вниз під теплу ковдру.
Заморожена заправка для супів на зиму
При наявності вільного місця в морозильній камері найзручніше заправку для супу заморозити. Для цього бажаний набір овочів із зеленню необхідно помити, обов'язково добре обсушити, а потім подрібнити, перемішати і розкласти по пакетах або контейнерах для заморозки. У морозилці такий запас чудово збережеться до наступного врожаю.