Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливовий компот на зиму

Сливовий компот на зиму

23-09-2016, 08:58
663
Сливовий компот на зиму
Пропонуємо вам зайнятися приготуванням пречудової сливового компоту, а ми в процесі розповімо, як його правильно закрити на зиму.

Сливовий компот на зиму без кісточок і стерилізації


Інгредієнти:

  • сливи («Угорка») – 600 г;

  • дрібний цукор – 280 м;

  • питна вода – 28 л;


  • Приготування
    Ретельно вимиваємо у великій кількості води всі сливи. Вздовж робимо надріз ножем, так щоб він дістав до кісточки. Акуратно відкриваємо сливку і витягаємо кісточку, а сам плід закриваємо назад. Таким чином ми переробляємо все кількість необхідних злив.
    Банку об'ємом 3 літри гарненько (під проточною водою) вимиваємо з чайною ложкою харчової соди, а після акуратно (щоб не лопнула) обдаємо окропом. Те ж саме робимо і з кришкою.
    Тепер в цю бутель перевантажуємо плоди слив і заливаємо тільки закипілою питною водою з чайника. Через 13-15 хвилин, не поспішаючи зливаємо вже змінив колір воду так, щоб фрукти залишилися на дні банки. Каструльку з цією водою відправляємо на включену плиту і поки вона буде грітися, ритмічно розмішуємо в ній доданий дрібний цукор. Коли сироп дасть явні ознаки того, що він закипів заливаємо його знову у ту ємність, де залишилися сливи. Швиденько закатуємо бутель і, поставивши її на кришку накриваємо ковдрою десь на 12 годин.

    Смачний сливовий компот з м'ятою на зиму


    Інгредієнти:

  • стиглі сливи – 550 г;

  • листя м'яти – 6 шт.;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • лимонна кислота – на кінчику ножа;

  • питна вода -3 л.


  • Приготування
    Перебираємо і вимиваємо сливи. Потім переміщаємо їх в каструлю, засипаємо дрібним цукровим піском і буквально на самому кінчику ножа додаємо лимонної кислоти. Доливаємо сюди заданий рецептом кількість води і ставимо ємність з майбутнім компотом на пальник газової плити. Коли стане видно, що вода закипіла, засікаємо 15 хвилин і варимо компотик протягом цього часу. За 4 хвилини до приготування додаємо в каструлю добре промиті проточною водою листя свіжої м'яти.
    У добре вимиту і просмажене в духовій шафі бутель, з допомогою шумівки перекладаємо всі сливи, а після переливаємо і сам компот. Укупориваем ємність також прожареної, металевою кришкою і не обгортаючи просто чекаємо, коли він стане кімнатної температури.

    Яблучно-сливовий компот на зиму


    Інгредієнти:

  • щільні сливи – 250 г;

  • яблука (з кислинкою) – 250 г;

  • дрібний, білий цукор – 220 г;

  • питна вода – 28 л.


  • Приготування
    Банку беремо на 3 літри і ретельно промиваємо її з харчовою содою. Далі гарненько промиваємо її пором і одночасно кип'ятимо підготовлену кришку.
    Вимиваємо тугі, стиглі сливи і з допомогою ножа поділяємо їх на часточки, видаляючи при цьому кісточку. Відповідно яблука ми теж вимиваємо, а далі, розділивши кожен плід на дві половини, нарізаємо кожну на часточки, але перед цим вирізаємо серцевини.
    У підготовлену бутель укладаємо спочатку часточки злив, а поверх них розподіляємо яблука.
    Гарну питну воду наливаємо в 3-х літрову каструлю і ставимо її на плиту. Після закипання розчиняємо у неї дрібний, білий цукор і коли він розчиниться виливаємо сироп поверх фруктів в банку. Тепер переміщуємо ємність з компотом у велику каструлю з киплячою на плиті водою. Таким чином стерилізуємо заготівлю протягом 12 хвилин, але тільки час починаємо відраховувати від початку кипіння компоту в банку. Далі до упору укупориваем банку і відставляємо в сторону для остигання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сливовий компот з кісточками на зиму
    Сливовий компот з кісточками на зиму
    Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Сливи у власному соку
    Сливи у власному соку
    Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
    Сливовий сік
    Сливовий сік
    Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо