Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливовий джем на зиму

Сливовий джем на зиму

23-09-2016, 08:22
551
Сливовий джем на зиму
За рахунок високого вмісту пектину в плодах, сливи ідеально підходять для того, щоб використовуватися в якості основи варення і джемів. Крім іншого, вони відмінно поєднуються з широким розмаїттям доповнень: ароматними травами, цитрусової цедрою, ваніліном та іншими фруктами.

Як приготувати сливовий джем на зиму?


Якщо ви використовуєте досить солодкі сливи, то немає необхідності додавати зайвий цукор. Цей рецепт як раз і призначений для використання плодів з вираженою солодкістю або для тих їдців, що не люблять нудотні заготовки.
Інгредієнти:

  • сливи – 840 г;

  • цукор – 270 г;

  • сік 1/2 лимона.


  • Приготування
    Для того, щоб витягти максимум пектину і отримати однорідний, густий джем, помістіть вимиті і очищені від кісточок сливи в емальований посуд. Залиште їх на середньому вогні нудитися у власному соку приблизно на 10 хвилин або поки сливи не розм'якшаться. Тепер всипте цукор і продовжуйте приготування, час від часу помішуючи джем, поки він не загусне до бажаної консистенції (як правило, це ще хвилин 10). Додайте сік лимона і спробуйте джем, регулюючи солодкість на свій розсуд.
    Розлийте заготовку по чистим банкам, а після стерилізації закатайте.
    При бажанні, сливовий джем на зиму можна зробити в мультиварці. Встановіть режим «Мультиповар» і томіть сливи при 160 градусах 40 хвилин, а після додавання цукру зменшіть градуси до 120 і продовжуйте приготування ще півгодини.

    Сливовий джем з какао на зиму


    Наявність какао в зимової заготівлі може здатися дивним, але цей рецепт стане справжнім подарунком для любителів шоколаду. Крім того, сливи відмінно поєднуються з какао, а його наявність в рецепті робить консистенцію заготовки гущі, а аромат – більш вираженим.
    Інгредієнти:

  • сливи – 560 г;

  • цукор – 230 г;

  • вершкове масло – 5 г;

  • какао-порошок – 10 р.


  • Приготування
    Сливи розділіть на половинки і видалити з них кісточки. Перекладіть плоди у посуд з товстим дном, всипте цукор і залиште все на середньому вогні, поки цукор не розчиниться. Після, дочекайтеся, коли джем загусне, приблизно 12-15 хвилин, покладіть шматочок вершкового масла і перемішайте. Якщо хочете отримати однорідний джем, то протріть його, позбавляючись від залишків шкірки, потім поверніть на вогонь, всипте какао і ще раз закип'ятіть. Розподіліть заготовку по банкам, стерилізуйте і закатайте.

    Яблучно-сливовий джем без шкірки на зиму


    Яблука, як і сливи, дуже багаті пектином, а тому їх додавання в заготовку зробить джем ще більш густим. Крім пари головних інгредієнтів цього джему, в його склад можна також додати чорницю, яка додасть заготівлі приємний колір, аромат і легку кислинку.
    Крім чорниці для аромату в джем піде гілочка розмарину, але якщо ви не великий його шанувальник, то замініть розмарин паличкою кориці, ванільним стручком або зовсім обійтися без будь-яких добавок.
    Інгредієнти:

  • чорниця – 95 г;

  • сливи – 340 г;

  • яблука – 260 г;

  • гілочка розмарину;

  • цукор – 145 р.


  • Приготування
    Яблука очистіть від насіння і розділіть на четвертинки. З половинок злив видаліть кісточку. Помістіть всі плоди в товстостінний посуд і засипте цукровим піском. Залиште сливи, яблука і чорницю нудитися до тих пір, поки вони не пустять сік і не розм'якшаться. Після, протріть фруктово-ягідну суміш через сито, позбавляючись від залишків шкірки.
    Поверніть основу джему на вогонь, додайте гілочку розмарину для аромату (при бажанні) і повторно закип'ятіть. Готовий джем перелийте в чисту півлітрову банку, стерилізуйте будь-яким бажаним способом і закатайте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати сливовий джем на зиму?
    Як приготувати сливовий джем на зиму?
    Дуже цікава варіація солодкої заготовки описана далі. Розповімо, як зробити дивовижне ласощі із слив і деяких інших фруктів. Цей джем буде прекрасним
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Джем на зиму
    Джем на зиму
    Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
    Варення зі сливи - рецепти
    Варення зі сливи - рецепти
    Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
    Сливовий сік
    Сливовий сік
    Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
    Варення зі сливи в мультиварці
    Варення зі сливи в мультиварці
    В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо