Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсіл для груздів

Розсіл для груздів

22-09-2016, 21:00
683
Розсіл для груздів
Солоні грузді – доступна багатьом закуска. Така страва чудово різноманітить ваш повсякденний стіл і додасть страві пікантності та оригінальності. Отже, давайте разом розберемося, як зробити розсіл для груздів.

Розсіл для груздів


Інгредієнти:

  • грузді білі – 990 м;

  • вода фільтрована – 995 мл;

  • столовий оцет – 65 мл;

  • цукор – 20 г;

  • сіль поварена – 20 р.


  • Приготування
    Перед тим, як почати солити грузді в розсолі, гриби ретельно промиваємо і вимочуємо в холодній воді протягом декількох годин. Далі рідину зливаємо, наповнюємо каструлю свіжою водою і ставимо посуд на вогонь. Після закипання, нагрів зменшуємо, прикриваємо кришкою і проварюємо 5-10 хвилин. Окремо в іншій каструлі кип'ятимо необхідну кількість води для розсолу, додаємо цукор, сіль і обережно вводимо оцет. Перекладаємо зварені грибочки в гарячий маринад і проварюємо хвилин 20 а потім розкладаємо консервацію по банкам і закорковуємо стерильними кришками.

    Розсіл для груздів гарячим способом


    Інгредієнти:

  • грузді білі – 900 г;

  • листя чорної смородини і вишні – по 5 шт.;

  • часник – за смаком.


  • Для маринаду:

  • вода питна – 990 мл;

  • сіль поварена – 20 г;

  • цукор білий – 10 г;

  • гвоздика і лавровий лист;

  • оцет 9% – 5-10 мл


  • Приготування
    Грузді ретельно промиваємо, вимочуємо, а потім заливаємо свіжою водою і відварюємо 10 хвилин. Після цього рідину обережно зливаємо, а гриби промиваємо. Для приготування розсолу для груздів наливаємо в каструльку воду, кидаємо дрібну сіль, цукор і різні прянощі. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. В чисті банки кидаємо промиті листя, очищений часник і розкладаємо гриби. Заливаємо гарячим розсолом, доливаємо в кожну тару оцет, закриваємо консервацію кришками, закутуємо ковдрою і зберігаємо при прохолодній температурі.

    Холодний спосіб маринування груздів в розсолі


    Інгредієнти:

  • грузді білі – 5 кг;

  • сіль середнього помелу – 355 г;

  • листя вишні та чорної смородини;

  • листя і корінь хрону ;

  • часник – за смаком.


  • Приготування
    Гриби ретельно промиваємо, очищаємо і викладаємо в невелику посуд. Заливаємо холодною водою, притискаємо зверху плоскою тарілкою і зверху встановлюємо вантаж. На 3 дні прибираємо конструкцію у прохолодне місце, змінюючи воду кожні добу. Після цього дістаємо грузді, натираємо сіллю і викладаємо шарами в ємність, чергуючи з шматочками часнику і кореня хрону, нарізаного соломкою. Накриваємо зверху марлицей, на неї кидаємо листя хрону, а зверху розподіляємо всю іншу зелень. Встановлюємо під гніт і виносимо ємність з солящимися грибами на 1 місяць у прохолодне місце. Готові грибочки розкладаємо по банках і закатуємо.
    Тепер ви знаєте способи, як зробити розсіл для груздів і приготувати на зиму оригінальну і смачну закуску.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гострий перець на зиму - рецепти
    Гострий перець на зиму - рецепти
    Дивовижно смачну і неймовірно пікантну заготівлю неодмінно потрібно зробити кожній хазяєчці. Розповімо, як зробити гостру консервацію з маленьких
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Мариновані білі гриби
    Мариновані білі гриби
    Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
    Маринад для грибів
    Маринад для грибів
    Найпоширенішим варіантом заготівлі грибів на зиму можна впевнено назвати їх консервацію шляхом маринування. Пропонуємо нескладні рецепти маринаду для
    Білі гриби на зиму
    Білі гриби на зиму
    Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
    Як солити вовнянки?
    Як солити вовнянки?
    Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома