Солоні грузді – доступна багатьом закуска. Така страва чудово різноманітить ваш повсякденний стіл і додасть страві пікантності та оригінальності. Отже, давайте разом розберемося, як зробити розсіл для груздів.
Розсіл для груздів
Інгредієнти: грузді білі – 990 м; вода фільтрована – 995 мл; столовий оцет – 65 мл; цукор – 20 г; сіль поварена – 20 р. Приготування Перед тим, як почати солити грузді в розсолі, гриби ретельно промиваємо і вимочуємо в холодній воді протягом декількох годин. Далі рідину зливаємо, наповнюємо каструлю свіжою водою і ставимо посуд на вогонь. Після закипання, нагрів зменшуємо, прикриваємо кришкою і проварюємо 5-10 хвилин. Окремо в іншій каструлі кип'ятимо необхідну кількість води для розсолу, додаємо цукор, сіль і обережно вводимо оцет. Перекладаємо зварені грибочки в гарячий маринад і проварюємо хвилин 20 а потім розкладаємо консервацію по банкам і закорковуємо стерильними кришками.
Розсіл для груздів гарячим способом
Інгредієнти: грузді білі – 900 г; листя чорної смородини і вишні – по 5 шт.; часник – за смаком. Для маринаду:
вода питна – 990 мл; сіль поварена – 20 г; цукор білий – 10 г; гвоздика і лавровий лист; оцет 9% – 5-10 мл Приготування Грузді ретельно промиваємо, вимочуємо, а потім заливаємо свіжою водою і відварюємо 10 хвилин. Після цього рідину обережно зливаємо, а гриби промиваємо. Для приготування розсолу для груздів наливаємо в каструльку воду, кидаємо дрібну сіль, цукор і різні прянощі. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. В чисті банки кидаємо промиті листя, очищений часник і розкладаємо гриби. Заливаємо гарячим розсолом, доливаємо в кожну тару оцет, закриваємо консервацію кришками, закутуємо ковдрою і зберігаємо при прохолодній температурі.
Холодний спосіб маринування груздів в розсолі
Інгредієнти: грузді білі – 5 кг; сіль середнього помелу – 355 г; листя вишні та чорної смородини; листя і корінь хрону ; часник – за смаком. Приготування Гриби ретельно промиваємо, очищаємо і викладаємо в невелику посуд. Заливаємо холодною водою, притискаємо зверху плоскою тарілкою і зверху встановлюємо вантаж. На 3 дні прибираємо конструкцію у прохолодне місце, змінюючи воду кожні добу. Після цього дістаємо грузді, натираємо сіллю і викладаємо шарами в ємність, чергуючи з шматочками часнику і кореня хрону, нарізаного соломкою. Накриваємо зверху марлицей, на неї кидаємо листя хрону, а зверху розподіляємо всю іншу зелень. Встановлюємо під гніт і виносимо ємність з солящимися грибами на 1 місяць у прохолодне місце. Готові грибочки розкладаємо по банках і закатуємо.
Тепер ви знаєте способи, як зробити розсіл для груздів і приготувати на зиму оригінальну і смачну закуску.