Вернуться назад Распечатать

Розсіл для груздів

Розсіл для груздів
Солоні грузді – доступна багатьом закуска. Така страва чудово різноманітить ваш повсякденний стіл і додасть страві пікантності та оригінальності. Отже, давайте разом розберемося, як зробити розсіл для груздів.

Розсіл для груздів


Інгредієнти:

  • грузді білі – 990 м;

  • вода фільтрована – 995 мл;

  • столовий оцет – 65 мл;

  • цукор – 20 г;

  • сіль поварена – 20 р.


  • Приготування
    Перед тим, як почати солити грузді в розсолі, гриби ретельно промиваємо і вимочуємо в холодній воді протягом декількох годин. Далі рідину зливаємо, наповнюємо каструлю свіжою водою і ставимо посуд на вогонь. Після закипання, нагрів зменшуємо, прикриваємо кришкою і проварюємо 5-10 хвилин. Окремо в іншій каструлі кип'ятимо необхідну кількість води для розсолу, додаємо цукор, сіль і обережно вводимо оцет. Перекладаємо зварені грибочки в гарячий маринад і проварюємо хвилин 20 а потім розкладаємо консервацію по банкам і закорковуємо стерильними кришками.

    Розсіл для груздів гарячим способом


    Інгредієнти:

  • грузді білі – 900 г;

  • листя чорної смородини і вишні – по 5 шт.;

  • часник – за смаком.


  • Для маринаду:

  • вода питна – 990 мл;

  • сіль поварена – 20 г;

  • цукор білий – 10 г;

  • гвоздика і лавровий лист;

  • оцет 9% – 5-10 мл


  • Приготування
    Грузді ретельно промиваємо, вимочуємо, а потім заливаємо свіжою водою і відварюємо 10 хвилин. Після цього рідину обережно зливаємо, а гриби промиваємо. Для приготування розсолу для груздів наливаємо в каструльку воду, кидаємо дрібну сіль, цукор і різні прянощі. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити. В чисті банки кидаємо промиті листя, очищений часник і розкладаємо гриби. Заливаємо гарячим розсолом, доливаємо в кожну тару оцет, закриваємо консервацію кришками, закутуємо ковдрою і зберігаємо при прохолодній температурі.

    Холодний спосіб маринування груздів в розсолі


    Інгредієнти:

  • грузді білі – 5 кг;

  • сіль середнього помелу – 355 г;

  • листя вишні та чорної смородини;

  • листя і корінь хрону ;

  • часник – за смаком.


  • Приготування
    Гриби ретельно промиваємо, очищаємо і викладаємо в невелику посуд. Заливаємо холодною водою, притискаємо зверху плоскою тарілкою і зверху встановлюємо вантаж. На 3 дні прибираємо конструкцію у прохолодне місце, змінюючи воду кожні добу. Після цього дістаємо грузді, натираємо сіллю і викладаємо шарами в ємність, чергуючи з шматочками часнику і кореня хрону, нарізаного соломкою. Накриваємо зверху марлицей, на неї кидаємо листя хрону, а зверху розподіляємо всю іншу зелень. Встановлюємо під гніт і виносимо ємність з солящимися грибами на 1 місяць у прохолодне місце. Готові грибочки розкладаємо по банках і закатуємо.
    Тепер ви знаєте способи, як зробити розсіл для груздів і приготувати на зиму оригінальну і смачну закуску.